Enter your keyword

Transbella : Nak Cantik Dan Cerah Macam Atita Haris?

Hi

Iday ingat dulu masa sekolah semua orang panggil Ida dengan panggilan Ida Black. Sebab dulu Ida memang gelap. Hahaha Awal-awal tu memang rasa sedih and down. Tapi lama-lama macam, arghhh lantak korang la. Hehehe

So, bila dah besar ni, memang ada rasa nak putihkan kulit muka dan badan. Yelar, mestila nak cantik untuk suami kan. Islam pon sudi kahwin dengan Iday yang warna kulit tak seberapa ni. Katanya nampak manis walaupon gelap. Hahaha Kuang asam.

Tapi sekarang, iday excited sebab tengah guna produk yang diperkenalkan oleh rakan blogger iday sendiri iaitu Kak Su. Kak Su adalah co-founder produk ni taw. And Iday sendiri dapat jemputan ke Majlis Pelancaran Produk tersebut baru-baru ni iaitu Transbella.



Majlis bertempat di Teh Tarik Place di Mines Sri Kembangan.





Yang paling tak disangka hos majlis tersebut adalah Diva Azwan Ali. First time jumpa depan-depan ni. Sebelum ni kan banyak gossip tak elok tentang Diva AA. Tapi bila jumpa depan-depan, bila lepak sembang.





Diva AA ni baik sebenarnya. Itulah, orang cakap berdasarkan apa yang orang lain share dekat internet kan, bukan sendiri kenal. Hehehehe





Majlis ni sangat santai and makanan disediakan memang best. Masa ni la Iday dapat jumpa founder Transbella iaitu Anny Arrifin. Dua-dua founder and co-founder ni memang cantik putih berseri kesan pengambilan Transbella.






Cuba teka siapa duta Transbella? Inilah diaaaaa :







Eh, bukan Opie, tapi mak Opie iaitu Atita Haris.



Atita pon ada datang bersama-sama DJ Nas-T. Pasangan secocok datang dengan warna baju yang sama iaitu putih. Seri pengantin baru pon boleh nampak. Hehehe



Kemudian majlis dimeriahkan dengan celoteh Azwan Ali, siap ada persembahan nyanyian dan tarian dari Azwan Ali lagi. Hehehehe







Kemudian ada session QA tentang produk Transbella. Iday pon ada tanya soalan masa ni. Dengan yakin Kak Su jawab setiap soalan. Barulah nampak yakin, pembeli pon nak beli produk Transbella ni. Hehehe



Oh kalau nak tahu, masa majlis pelancaran tu, kami diperkenalkan dengan seorang pengguna Transbella iaitu Intan Dayana. Masa tu dapat tengok dan bandingkan gambar dia sebelum guna Transbella dan sekarang. 



Memang betul berbeza. Muka dah cerah, and bukan muka je taw tapi seluruh badan, sebab Iday memang check warna kulit tangan, memang sama dengan warna kulit muka. Kagum betul iday dengan keberkesanan produk Transbella ni.



Okay, Iday nak share sikit kandungan dalam Tranbella ni.




1. Ekstrak Yis
  • Pengganti Glutatione 5x lebih cerah 
  • Sumber vitamin B12 
  • Rumusan anti penuaan yang terbaik di dunia 
  • Menjadikan kulit lebih cerah, anjal dan gebu 
  • Membuat kulit segar, mulus dan berseri seri
2. Ekstrak Sakura
  • Meningkatkan keluaran kolagen 
  • Melembabkan kulit 
  • Mengatasi wajah kusam

3. Serbuk Mutiara
  • Memutihkan muka dan badan 
  • Menghapuskan jerawat 
  • Membaiki struktur kulit 
  • Menghilangkan kulit berminyak 
  • Melambatkan proses penuaan 
  • Mengecilkan liang pori

4. Vitamin C
  • Mempercepatkan kadar penyembuhan pada kulit yang luka 
  • Mematikan pigment hitam dan melicinkan kulit 
  • Melembutkan kulit 
  • Membaiki sel sel lama dan memperbaharui sel baru

5. Collagen Tripeptide
  • Anti aging 
  • Merawat kulit dengan cepat 
  • Melembab dan mencerahkan kulit 
  • Memutihkan gigi 
  • Menghilangkan kedutan di wajah 
  • Menghilangkan dark spot dan bekas jerawat 
  • Membantu rambut dan kuku menjadi sihat 


Ektrak Yis ni digunakan sebab nak ganti collagen, ye lar ada pengguna yang allergic collagen, so kalau guna produk ni memang selamat. Lagi satu Iday nak share, produk ni bukan untuk wanita je, lelaki pon boleh consume. Lepas ni boleh putih berseri sama-sama ye. Hehehehe



Ibu menyusu pon boleh amalkan makan Transbella ni, kalau yang mengandung mestilah kandungan dalam usia 6-7 bulan ke atas. Iday suka rasa Transbella ni sebab sedap, just hisap or kunyah je. Macam makan vitamin pula rasanya. So, senang nak consume. Hehehe 

Nak lagi cepat berkesan? Stop minum caffeine. Dulu iday memang addicted, tapi sekarang Iday dah tak minum caffeine sebab Iday ada baca yang caffeine ni sebenarnya buat kulit korang tampak kusam.



Pada mereka yang tiada masalah dengan collagen, boleh try Transgluta. Lagipon, pengguna Transgluta yang datang masa majlis tu iaitu Wanie, amalkan Trangluta untuk cerahkan kulit dan seluruh badan. Kak Su dan Intan pon amalkan Transgluta before adanya Transbella.




Antara kebaikan Transgluta:
  • Memutih dan mencerahkan kulit 
  • Atasi kedutan dan garis halus 
  • Atasi masalah jerawat dan jeragat 
  • Menghilangkan parut 
  • Melembabkan kulit 
  • Melicinkan kulit 
  • Mengurankan proses penuaan kulit 
  • Menjadikan tona kulit sekata 
  • Mempercepatkan proses pembaikan luka 
  • Glowing yang semulajadi untuk kulit 
  • Memberi dan meningkatkan tenaga 
  • Bertindak sebagai antioksidan 
  • Awet muda dalaman dan luaran 
  • Tidur yang berkualiti 
  • Agen Detox 
  • Agen imunisasi yang bertindak memperbaiki sistem pertahanan 
  • Sesuai untuk lelaki dan wanita 





Boleh tengok testimoni Intan and Kak Su, memang nampak perubahan diorang bila dah consume Transgluta ni.


Intan Sebelum dan Selepas

Lagi-lagi Kak su ni, masa jumpa Kak Su, iday kagum sebab memang banyak perubahan. Iday kan sebelum ni pernah jumpa Kak Su, memang berbeza. Kak Su cakap, dia memang dah tak amik caffeine. Boleh check blog Kak Su : https://surayasulatin.blogspot.my 


Wahhhh nak cerah cantik macam diorang jugak. Hehehehe

Iday nak share cara pengambilan kedua-dua jenis produk :


Transbella : 
1-2 biji sebelum makan. Iday amalkan sebelum breakfast.

Transluta : Ambil 1 biji pagi dan 1 biji malam sebelum makan untuk 7 hari pertama..Lepas tu 1 biji sehari je



Berminat? Ini Iday ada share info pembelian untuk korang :

Harga Asal Transgluta ialah RM110.00, Promosi sekarang RM70.00 sahaja. Transbella pula harga asal ialah RM90.00 tetapi dijual dengan harga promosi RM80.00 sekotak.




Untuk maklumat lanjut boleh rujuk atau hubungi info di bawah ni.

Facebook : https://www.facebook.com/transgluta/
Instagram : https://www.instagram.com/transgluta
Email : zenia.sales@gmail.com
Hotline : 013-6915915 / 019-3173715


Berita baik bagi mereka yang nak tambah duit poket :)

Zenia Beauty sekarang ni tengah nak carik agent diseluruh Malaysia. Pada korang yang nak tambah pendapatan sehingga RM2,000.00 sebulan boleh la hubungi Suraya Sulatin (012-9184042) untuk tau macam mana nak jadik agent mereka dengan lebih lanjut. 

Dengar cerita, dua hari selepas pelancaran Transbella, sale mereka sampai RM20,000 hanya dalam tempoh dua hari! Memang ramai yang makin yakin dengan Transgluta and Transbella. Ni la masa yang sesuai untuk korang grab peluang ni and tambah duit poket, kan?



Ada yang dah cuba Transbella and Transgluta? Share sikit dengan komen okay. Hehehe :)


1 comment:

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List