Enter your keyword

Sponsored Video: BOSS THE SCENT
The new film with Anna Ewers & Theo James

Hilang 11 KG - Lisa Surihani Kongsi 5 Tip Turun Berat Badan


Comelnya tengok Lisa sekarang. Padahal dah ada anak sorang :)


Gambar Lisa sekarang :


Gambar Lisa selepas pantang :


Banyak perubahan kan? So, Lisa nak kongsikan 5 tip untuk turunkan berat badan. Iday pon nak follow tip yang Lisa bagi ni. Mana taw nanti dapat kurangkan 11 kg jugak. Hehehe


1. Kawal Hidangan

Maksudnya kawal kuantiti makanan, contohnya janganlah ambil nasi membukit atau lauk yang banyak. Lisa amalkan cara makan seperti 1 pinggan, setengah adalah karbohidrat, suku adalah sayur and suku lagi adalah protein. Jangan ikut nafsu makan sangat. Hehehe

Kata Lisa lagi, kurangkan makanan yang banyak kalori.

2. Makan buah sebelum makan

Lisa amalkan makan buah sebelum makan nasi. Apa-apa buah kerana buah penting dalam makanan seharian. Boleh check jenis buah yang boleh kurangkan berat dengan cepat.

3. Bersenam

Lisa tidak pernah bersenam sebelum ini, malah semasa berpantang, Lisa cuma diet dan kawal pemakanan sahaja. Hasilnya, penurunan berat badan sangat lambat. Jadi Lisa nekad untuk bersenam disamping mengamalkan pemakanan sihat. Lisa juga terkejut kerana mendapat penurunan berat badan secara mendadak.

Malah, Lisa masih mengamalkan senaman kerana mula suka pada aktiviti tersebut. Makin fit la nanti :)

4. Air Masak

Apabila mengawal pemakanan, Lisa akui yang dia mula berasa lapar. Tetapi Lisa kongsikan satu tip iaitu jika berasa lapar, boleh minum air 1 gelas. Jika masih rasa lapar, maksudnya badan masih memerlukan makanan. Jika sebaliknya, ia hanyalah hormone trick.

5. Supplement

Lisa mengambil supplement asas dan simple seperti multivitamin dan B Complex .





5 tip ini yang Lisa amalkan dan berjaya turun 11kg. Salah satu cara yang boleh mempercepatkan proses penurunan badan adalah dengan amalkan Teatox. Teatox adalah minuman kesihatan yang bantu meningkatkan metabolisme dalam badan. Kalau metabolisme tinggi, lagi mudah untuk turunkan berat badan.

Iday dulu pon pernah berat 68KG, then Iday start minum Teatox. Iday berjaya kurangkan 8KG. Sekarang berat Iday 60KG, masih dalam proses nak turunkan berat. Hehehe



Muka dulu tembam tak ingat. Hehehe



Kalau berminat boleh check IG and details dibawah :

Whatsapp : 01128161622

Iday selalu kongsikan tip kurus dalam IG iday tu. Hehehehe :)


All the best korang!





2 comments:

  1. nice sharing Iday...

    wah ! banyak turun tu.. nak kena try jugak lah teaTox ni..

    ReplyDelete
  2. wow banyaknya turun.. dah makin comel la Lisa dan Iday.. Terbaekkk!

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List