Enter your keyword

Sponsored Video: BOSS THE SCENT
The new film with Anna Ewers & Theo James

Pokemon Available di Malaysia dan 25 Cerita Menarik Sejak Dilancarkan

Hi

Pokemon Go? Game ni memang betul-betul menjadi trending di dunia. Game ni baru sahajan dilancarkan di Malaysia. Iday dah download. Nak check macam mana cara pemainan Pokemon Go. Hehehe



Korang boleh klik sini untuk download : Google Play Store
Sejak dilancarkan baru-baru ni di beberapa buah negara, banyak cerita menarik yang iday baca dekat news online tentang Pokemon Go ni. Ada yang baik dan ada juga yang negatif. Iday ada senaraikan 25 Cerita Menarik Tentang Pokemon Go sejak pertama kali dilancarkan. Check list bawah :



1. 3 Mayat telah dijumpai oleh Pokemon Trainer (sumber)

2. Rihanna tidak membenarkan sesiapa menangkap Pokemon sepanjang konsertnya. 

3. Ada penonton cuba menangkap Pokemon semasa konsert Beyonce

4. Kemalangan jalan raya - berhenti di Highway untuk menangkap Pokemon

5. Ada yang disambar kilat semasa bermain Pokemon (sumber)

6. Pemain Pokemon dilanggar dengan sengaja oleh Poke-hater (sumber)

7. Anak kucing cedera dijumpai dan diselamatkan oleh Pemain Pokemon Go (sumber)

8. Pemain Pokemon disalah anggap sebagai seorang perompak bank kerana berada di sekitar rompakan bank dan kelihatan mencurigakan. Beliau diacu pistol oleh 4 orang polis. (sumber)


9. 2 Pemain Pokemon  jatuh ke dalam gaung di Calafornia semasa bermain Pokemon Go, cedera ringan (sumber)


10. Pemain Pokemon dirompak dan ditembak di bahagian kaki ketika bermain Pokemon Go pada waktu malam di tempat berhampiran rumahnya (sumber)


11. PewDiePie, Youtube star bermain Pokemon Go tanpa keluar rumah tetapi menggunakan dron (sumber)


12. Pemain Pokemon Go dilarang memasuki sesuatu kawasan termasuklah kawasan tentera. (sumber)


13. Ramai Pemain Pokemon Go menyelamatkan haiwan liar dan menghantar ke klinik haiwan termasuklah burung hantu, oppossum dan baby tupai. (sumber)


14. Lebih ramai wanita dari lelaki yang bermain Pokemon Go (sumber)


15. Jepun melarang rakyatnya bermain di kawasan larangan seperti Fukushima (sumber)


16. Rani Kulup membuat report polis untuk menentang Pokemon Go di Malaysia (sumber)


17. Pemain Pokemon Go berhenti kerja untuk bermain game tersebut sepenuh masa (sumber)


18. Jepun dikenali sebagai negara yang bersih tetapi baru-baru ini banyak kes sampah merata-rata di Jepun disebabkan oleh Pokemon Go (sumber)


19. Pemain Pokemon Go terbabas dan melanggar pokok (sumber)


20. Kemalangan jalan raya yang pertama kali direkodkan di Mumbai,India disebabkan Pokemon Go. Twitter @MumbaiPolice telah post 1 gif di twitter mereka tentang peringatan bermain Pokemon Go dengan berhemah (sumber)


21. Keyword "Pokemon Go" mendapat lebih banyak carian di google berbanding keyword porn. Bagus! Hehe


22. Di Jepun, baru beberapa jam Pokemon Go dilancarkan, salah seorang pelajar jatuh tangga dan berlumuran darah di wajah semasa bermain Pokemon Go.


23. 2 remaja hampir ditembak oleh seorang lelaki yang disangkanya perompak kerana berkeliaran di kawasan rumahnya pada lewat malam. (sumber)


24. Beberapa negara telah menghalang kemasukan game Pokemon Go ke negara mereka. Antaranya adalah Arab Saudi.


24. Mayor di German menutup 1 jambatan khas untuk Pokemon Go. (sumber)


25. Seorang wanita tersekat di atas pokok dan tidak berjaya melepaskan diri di sebuah perkuburan. Wanita tersebut dipercayai sedang bermain Pokemon Go. (sumber)



Banyak lagi sebenarnya, dah macam-macam cerita. Nanti kita tengok pula macam mana story dekat Malaysia. Oh, iday ada baca 1 artikel yang mengatakan Pokemon Go Haram? Tak pasti, nanti iday update. 


Sebelum tu Iday nak share Infographic Pokemon Go Survival Guide dari Lazada Malaysia. Hehehe 



Pokémon Go Survival Guide by Lazada  

Selamat ber"Pokemon Go". Jaga keselamatan diri okay!

2 comments:

  1. game ni sesuai untuk orang bujang atau yang belum ada anak jer.. mak2 macam akak ni memang tak sesuai nak kejar pokemon dah.. kejar anak pun dah tak cukup nafas katanya hahahaha

    ReplyDelete
  2. masih belum tertarik untuk install hehe. banyak pro & cons main benda ni kann, bergantung pada keadaan seseorang tu
    hanisamanina.com

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List