Enter your keyword

Roader Kitchen Review : Aplikasi Order Makanan Secara Online

Hari ni lunch makan ape?

Zaman sekarang, kalau nak lunch je tak perlu pergi jauh-jauh. Semuanya di hujung jari. Hehe Macam-macam aplikasi order makanan secara online yang ada yang memudahkan mereka yang sibuk bekerja atau yang tiada masa untuk keluar makan. 



Contohnya sekarang ni, aplikasi yang Iday selalu guna adalah Roader Kitchen bila memesan makanan untuk lunch. Roader Kitchen ni sebenarnya dari app Roader. Aplikasi Roader ni menawarkan 3 perkhidmatan iaitu :



Diorang ni sebenarnya dah launch April 2016. Iday dapat tahu pon bila salah seorang kawan office Iday order makanan online dengan diorang. Kawan Iday order Satay okay! Hahaha

Iday pon terus la check and download. Iday click pada On-Demand > Roader Kitchen and banyak pilihan makanan yang ada. Paling best, semua adalah masakan dari rumah chef-chef terpilih. 


Iday paling suka bila order dari Chef Lynnette & Chef Edwina sebab diorang 
selalu sediakan healthy kind of foods. Hehehe

Okay, Iday nak share sedikit gambaran macam mana nak guna applikasi ini okay. Hehehe


Korang boleh download App Roader ini di link bawah :




So, bila korang buka Aplikasi Roader akan nampak macam gambar bawah ni. Then korang pilih Demand >> Roader Kitchen




Nanti akan keluar pilihan samada Eat Later atau Eat Today. Kalau Eat Later, korang kena pilih tarikh. 




Then akan keluar page Place Order. Dekat sini la korang akan pilih kitchen mana, akan tersenarai senarai chef yang available.




Iday suka aplikasi ni sebab dia akan tunjukkan gambar menu yang kita pilih. Contohnya Iday pilih kitchen "The Kotak Makan" then korang akan nampak menu yang ditunjukan adalah "Udang Masak Lemak Set". 


Bila korang klik gambar, gambar akan zoom and memang terliur bila tengok. Sedapnya! Hahaaha




Paling best, setiap kitchen/chef akan menawarkan jenis menu yang berbeza dan banyak pilihan. Contohnya dari kitchen/chef "EatWhat" ni. Hehehe




Iday perasan Chef Lynnette & Chef Edwina ni selalu tukar-tukar menu, hari tu Iday order Chicken Butter with Salted Egg. Serius sedap! Then bila tengok menu hari ni dah lain. 




Creamy Garlic Chicken tu macam sedap. Hehehe Plan nak order ni next week :) 




Okay bila kita dah pilih apa kita nak makan, Korang just click "Add to Cart". Nanti dia akan masuk dalam senarai order. Then bila dah abis order, boleh tekan gambar cart tu. Nanti dia akan ke page Shopping Cart. Dekat page ni akan tunjuk semua details. 



Korang boleh la pilih location dan masa penghantaran. 






Disebabkan dia tak boleh tulis alamat like, no rumah, tingkat berapa semua, Iday akan tulis note to rider, Iday akan tulis "Level 22" iaitu floor office Iday. Hehe


Bila dah settle details, baru la boleh buat pembayaran. Banyak jenis pembayaran yang ditawarkan, Iday macam biasa akan guna Maybank2u. Hehehe




Bila dah setel bayar, boleh je tunggu makanan tu sampai :) Hari tu masa Iday order pon, sempat ambil gambar abang Roader. Hehehe :p


Iday order Butter Chicken with Salted Egg. Serius sedap and portion pon besar. Hehehe


Sedap! Memang recommend sangat dekat korang kalau nak order makanan secara online. Hehehe




Boleh check details dibawah for more info :

https://www.roaderapp.com/

https://www.instagram.com/roaderApp/

https://twitter.com/roaderApp









2 comments:

  1. Wow! memudahkan betul aplikasi macam ni :D
    di KL selangor sahaja ke? teringin jugak nak order healthy food online T__T

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  2. singgah pagi..
    salam jumaat..♥
    skrg ni mcm² ada kan...

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List