Enter your keyword

Sponsored Video: BOSS THE SCENT
The new film with Anna Ewers & Theo James

Pengalaman Seminggu Sebagai Pokemon Trainer - Hari Pertama Dapat Dragonite

Siapa yang masih gigih main Pokemon Go? Hehehe Iday still lagi main, sekarang main sebab nak target menang iPhone 6s dariUMobile je. Macam mana? Check artikel bawah ni : 

http://bit.ly/PokemonGoUmobile

So, macam mana seminggu lebih sebagai Pokemon Trainer? Iday nak share sikit pengalaman menjadi pokemon trainer selama seminggu or lebih. Hehehe

Dragonite



Iday memang zero knowledge tentang Pokemon. Iday memang ada tengok kartun ni masa budak-budak dulu, tapi ingat-ingat lupa. Then, Iday langsung tak ingat nama pokemon semua tu, tak taw yang mana Pokemon paling best ke ape ke. Zero. Hahaha

So, masa first day main, Iday tak pergi mana-mana. Stay dekat rumah je dengan Islam and Cah. Cah datang buat brownies dekat rumah. Bila buka Pokemon Go punya game, ada la nampak ada beberapa ekor Pokemon muncul. Iday pon pilih la salah seekor untuk tangkap. 

Oh, Dragonite. 

Sebelum tangkap, Iday sempat la screenshot, main-main dengan Cah. Haha


Dia punya round warna merah, Iday ada baca gak, kalau warna merah ni macam susah nak tangkap. Banyak Poke Balls yang Iday guna time tu. Tapi nasib baik dapat. Then Iday screenshot and share dekat group Pokemon Go Malaysia.




Tengok ramai yang respon cakap, rare lah, then tanya mana dapat. Hahahaha

Rupanya Dragonite ni antara pokemon yang paling orang nak tangkap and antara top Pokemon. Hehehe :p



Kes Langgar

Eh, accident ke? Hehehe

Okay, cerita dia macam ni. Malam tu Iday datang rumah cah sebab esoknya mak dari kampung nak datang. So, sebelum tidur, Iday ke balkoni rumah cah. Masa tu cah baru sidai baju dekat ampaian. 

Punya la gigih tangkap pokemon, then terlanggar ampaian dia. Semua baju dia jatuh kecuali tuala. Tuala je sempat Iday selamatkan. Hahahaha 




Tak pasal-pasal kena bebel and kena basuh balik baju dia. Hahaha Kes Langgar Pertama bagi Iday setelah bergelar Pokemon Trainer. Nasib baik bukan langgar lari, tapo kena denda basuh balik baju-baju Cah Hehehe




Gaduh dengan Islam & Uninstall Pokemon Go


Islam tak main sangat Pokemon Go, dia lagi suka main game lain. Tak silap Iday, dia ada download Game Boy, so dia banyak main game-game camtu. 

Masa balik dari hospital, dalam kereta kan, Iday pegang la kad parking tu. Sambil-sambil Iday buka game Pokemon Go. Then tak perasan dah sampai palang parking yang kena cucuk kad tu. Tetiba kena marah Islam. 

Islam : eh baby, dah-dah la dengan Pokemon Go tu.

Iday : (touching) yela, saya uninstall sekarang. 




Terus uninstall and senyap (merajuk). Lepas tu Islam pujuk, siap bagi phone dia suruh main Pokemon Go. Hahaha


Install Balik Pokemon Go 

Eh, macam mana boleh install balik? Hehe sebab Iday join contest dari UMobile, nak menang iPhone 6s. Hahaha gigih ni. Padahal nipis amat peluang menang sebab, ramai yang lagi creatif dari Iday. Nak taw contest apa? Check link bawah ni :

http://bit.ly/PokemonGoUmobile



Menang hadiah Daily Winner dari UMobile

Sebenarnya Iday dah menang hadiah RM100 credit dari UMobile. Yeay! lagi semangat ni nak join contest ni. Contest ni berakhir 23 August 2016. Siapa yang memang UMobile user, cepat-cepat main Pokemon Go and join contest okay. Hehehehe



Iday rasa tu je kot pengalaman sepanjang main Pokemon Go selama seminggu. Jumaat lepas, ada jugak Iday ke KLCC. Ramai sangat Pokemon Trainer kat sana, tempat lubuk Pokemon and banyak Poke Stop kan. Heheheh

Nasihat Iday buat pemain-pemain Pokemon Go, main dengan berhemah and jangan menyusahkan diri sendiri dan orang lain ye. Hehehe :p

So, apa pengalaman korang sepanjang jadi Pokemon Go ni?




1 comment:

  1. hahaha.. mcm2.. ejulz lps tgk ada entry pasal pokemon atas kaabah mmg x pandang terus game ni..

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List