Enter your keyword

9 Instagram Yang Awesome di Malaysia Yang Patut Korang Follow

Serius cantik Instagram diorang, bukan selfie semata-mata ye. Hehehe


Ini antara Instagram yang memang iday follow dah lama. Iday suka sangat dengan feeds diorang and gambar-gambar yang diupload. Memang cantik dan smart je. Senarai ini dari mata iday, pilihan hati iday. Kalau bagi korang, tak cool or tak awesome pon, iday minta maaf ye. Lain orang lain pandangan cantik dia. Hehehe

Kalau korang suka, boleh la follow IG diorang ni. :)


1. https://www.instagram.com/squarepad/

iday tak ingat since bila iday follow IG Ryan ni, tapi memang suka sangat dengan feeds IG yang black and white tu. Mempunyai follower 35.1 K dan average like 1000-2000. 


Mostly gambar coffee la, so kalau nak check tempat coffee best or cafe yang cantik, boleh la check IG Ryan ni okay. Bagi iday, orang yang rajin dan konsisten je mampu buat feeds macam ni. Hahaha Sebab iday pernah buat, tapi sekejap je. 



2. https://www.instagram.com/bugo_/

Nama pemilik akaun ini adalah Faizal Ashrafi. Dari bio, FaizalAshrafi hanya menggunakan iPhone untuk semua gambar dalam akaun beliau. Serius smart and cool gambar-gambar IG dia. 


Mempunyai seramai 8355 follower dan average like untuk setiap gambar adalah 300-600. 


3. https://www.instagram.com/winshoo/

Winshoo mempunyai 1213 follower dan average like adalah 100-300. Setiap gambar di IG beliau hanya menggunakan iPhone.


Applikasi yang digunakan untuk edit gambar adalah VSCO (berdasarkan hashtag dalam setiap gambar). 


4. https://www.instagram.com/love_paperplane/

Pemilik Ig ini adalah Kelly Tan dan beliau adalah full-time mother. Dulu Kelly pernah bekerja sebagai part-time photographer. Kemudian berhenti sebab nak jaga anak dia yang premature masa tu.  Then start dari tu, dia start dengan iphone photography.


Kebanyakan gambar adalah sunset, langit dan nature. Mempunyai 1164 follower.


5. https://www.instagram.com/dududedoodle/

Serius, iday suka sangat IG Dududedoodle ni. Selain dari dia memang kreatif sebab lukis doodle yang cool and follow the trend, cara dia ambil gambar pon cantik! Mempunyai 24K follower.


Dia selalu selit trend dalam lukisan dia, contohnya tengah viral PPAP, itu pon dia lukis. Hahaha

Ada yang kreatif, dia lukis guna coffee. Kalau nak tahu, check dia punya IG okay. Hehehe



6. https://www.instagram.com/yeirkif.abdullah/

Yeirkif Abdullah sebenarnya Malaysia Wedding & Portrait Photographer. Gambar-gambar dia memang cantik and ada tona lembut. Then cara dia susun gambar dalam IG dia pon cantik. 


Yeirkif Abdullah empunyai 21.6K follower di Instagram. Kalau korang ada plan nak kahwin dalam waktu akan datang or terdekat ni, boleh contact dia ye. Hehehe


7. https://www.instagram.com/lydia522/

Lydia Tan mempunyai instagram feed yang sangat minimal. Lydia hanya menggunakan iPhone untuk capture gambar dan upload di Instagram. 



Paling iday suka ada gambar kucing comel!


8. https://www.instagram.com/razlany/

Kalau follow Razlan, kebanyakan gambar dia adalah street photography. Tapi editing dia memang cantik. Tema instagram dia macam sedikit dark tapi ada meaning. Setiap gambar yang dia upload mesti ada story. Check Ig dia okay. Hehehe





9. https://www.instagram.com/smashpop/

Nama owner IG ini adalah Jason. 

Iday memang suka feed yang tone colour macam ni. Then iday suka cara Jason susun gambar dalam feeds dia. Kalau squarepad, dia susun black and white, Jason pula hanya post gambar dia atau dia dan kawan-kawan dalam setiap 6 gambar. Nampak tersusun. 



Then editing dia pon cantik ka? Hehehe Follower Jason pon ramai iaitu 33.5 K dan average like setiap gambar adalah 1000-3000 likes.



So, ini la 9 Instagram akaun yang iday suka and bagi iday, korang patut follow. Tapi yela, taste masing-masing lain, kalau korang tak suka, terpulang. Hehehe

Tapi kalau ada akaun IG lain yang cool and awesome, sila-sila la share di ruangan komen dibawah. Hehehe

Oh, iday pon ada IG, kalau sudi boleh la follow. Hehehe 





So, antara 9 Akaun IG di atas, mana 1 pilihan korang? 






23 comments:

  1. good sharing! all beautiful ^^

    ReplyDelete
  2. Followed 4 out of 5 already and memang kagum dengaan susunan serta editing diorang. Kagum!

    ReplyDelete
  3. Nak follow jason ada banyak foto makanan nampak sedap

    ReplyDelete
  4. Great recommendations, gonna dig their accounts.

    ReplyDelete
  5. Planning nak buat theme jugak dekat ig tapi semua ke laut hahahahha

    ReplyDelete
  6. Hard for me to choose which account I like the best. They all seem so nice.

    ReplyDelete
  7. superb recommendations, they are all so well organised and here I am randomly uploading things...T.T

    ReplyDelete
  8. Amazing pictures... wonder when I can have such amazing photos on my instagram... huhuhu

    ReplyDelete
  9. i followed jason only. the one and only smash pop

    ReplyDelete
  10. cantik sgt IG idola2 ni semua.. i like it!

    ReplyDelete
  11. they are so amazing. thanks for sharing, will follow them soon

    ReplyDelete
  12. Nicely compiled list! Will check these accounts.

    ReplyDelete
  13. great summary of these beautiful instagrammer! :D

    ReplyDelete
  14. Thanks for your sharing! I am following squarepad too! Love watching how they take pictures of food.

    ReplyDelete
  15. You have compiled it so well and these looks awesome.

    ReplyDelete
  16. Thanks for the list, their works are so awesome :)

    ReplyDelete
  17. dududedoodle is my most favourite! yes to office theme!!

    ReplyDelete
  18. Thanks for sharing this list, there are so many other Instagram accounts which I don't know of!

    ReplyDelete
  19. Wow.. really do give me some idea on the photography angles base on their IG. Really thanks for sharing as it really help me a lot <3

    ReplyDelete
  20. Thanks for sharing these amazing Instagramers :) very nice postings done by them....to learn from them :) cheers, SiennyLovesDrawing

    ReplyDelete
  21. Being and instagrammer isn't easy especially having to produce such nice photos

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List