Enter your keyword

Boleh hidup ke kalau tak pakai mouse?

Siapa pakai mouse ni? 



Sebenarnya iday baru perasan yang iday memang tak suka pakai mouse. Dulu masa belajar, pernah pakai pc so memang kena pakai mouse. Tapi sejak guna laptop sampai la macbook sekarang, memang tak pernah beli mouse. 

Sebenarnya, iday tak suka dengan bunyi klik-klik mouse tu. Hahaha


Ingat lagi dulu pernah edit-edit gambar guna photoshop tapi tak pakai mouse. Sampai senget-senget jari atas touch pad. Hahaha

Then bila kawan-kawan tahu, semua macam tanya

"Best ke tak pakai mouse"

"senang ke buat kerja tak pakai mouse"

"eee, tak sakit tangan ke?"

"Boleh hidup tak pakai mouse?"

Hahaha 

Kelakar la diorang ni, 

okay je tak pakai mouse, pernah juga nak try tapi still sakit hati dengan bunyi klik mouse tu. Hahahaha takde motif sangat. Satu lagi, mouse macam makan space, then sakit hati kalau cursor tak gerak. "eh, takde bateri rupanya" Kalau yang wire macam susah nak bawak mana-mana. Hahaha

Dahla kerja sekarang ada kena meeting, kena masuk bilik meeting, jumpa orang so macam leceh nak bawak mouse. Hehehe


comel :p



Korang pon sejenis tak suka mouse jugak ke?



3 comments:

  1. Saya fleksibel je.. ok je tak pakai.. kalau pakai pun ok.. tapi kalau guna pc kena la pakai mouse juga.. hehe

    ReplyDelete
  2. Saya fleksibel je.. ok je tak pakai.. kalau pakai pun ok.. tapi kalau guna pc kena la pakai mouse juga.. hehe

    ReplyDelete
  3. sy suka pakai mouse :D hehe senang nak klik. tapi skrg ni touch pad lappy dah multipurpose kan, nak scroll pun boleh pakai 2 jari, nak tutup window pun ada cara, nak right click pun. so, it's getting easier without mouse :D

    sama jugak rasa bila mouse takde bateri. haha masa mula2 pakai mouse wireless, tak tahu yg dia guna bateri. Ingat dah rosak dah sbb cursor tak bergerak.



    hanisamanina.com

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List