Enter your keyword

"4 Sebab Saya Sayang Malaysia" - Video Mat Salleh Cakap Melayu

“Panas Giler” “Senyuman Besar” Pandai Mat Salleh ni cakap Melayu! Haha




Ida pernah tulis tentang william di entry sebelum ni di blog ida, masa tu ida just story yang dia menulis blog dalam bahasa Melayu semata-mata nak lagi mahir cakap bahasa Melayu. Bagus kannnnn. Hehehehe

William sebenarnya datang dari UK, kemudian dia bercuti ke Malaysia. Bila dia dah jatuh hati dekat Malaysia, terus dia stay dekat sini.

Related Article - Mat Salleh menulis blog untuk belajar Bahasa Melayu

Kalau dari blog William, banyak dia share tentang tempat-tempat di Malaysia dan makanan yang dia dah cuba. Semua tulisan beliau dalam bahasa Melayu. Ada yang macam agak baku, ada yang macam slang orang Malaysia especially perkataan “Giler”.

Korang boleh check blog dia atau tengok video comel ni. Hehehehe


 

Dia banyak guna word "Giler", agaknya siapa la ajar. HAHA Tapi iday pon semalam ajar bos ida yang asal turki tu word "Giler" Hehehehe :p

Actually banyak lagi post yang kelakar. macam comel je gigih dia nak tulis and translate ke Melayu. tapi mostly dia memang cuba taip dalam melayu la. Iday harap dia akan post banyak lagi artikel sebab seronok bila baca. Hehehehe
Nak jenguk blog dia? Click link ni : http://www.matsallehcarimakan.com/

Kalau ajak food review ni pon best jugak kan? Hehehe :p

1 comment:

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List