Sayaiday Monthly Favorites // January 2017


Hello people! 



So, pejam celik dah end of January. Iday nak share la apa yang iday suka or favourite things happened during January. Hehehe Iday harap segmen "Monthhly Favourite" ni akan kekal la setiap bulan, sebab Iday memang perangai buat kerja separuh-separuh. HAHA

Without any further due, let's talk about my monthly favorite for January 2016!

Oh, btw Iday ada buat video, kalau korang macam malas nak baca. HAHA Boleh la check video bawah ni ye :)





Goblin

As mentioned banyak kali dalam blog ni, Iday adalah manusia yang paling suka tengok dramas and movies. And korean drama adalah antara genre or jenis drama and movies yang selalu iday tengok. 



2016 adalah tahun yang iday sangat-sangat banyak tengok korean drama. Sampai iday buat video "Our Favorite Korean Drama for 2016" dengan Islam. Sebab selalunya iday tengok korean drama dengan Islam. It's really nice to have someone yang share something yang kita suka. Hehehe 

oh check our video below :



so, Goblin dah tamat January 21 yang lepas setelah bersiaran sejak December 2, 2016. Serius antara the best korean drama iday pernah tengok. Ada banyak reason yang iday suka Goblin antaranya adalah pelakon. Semua yang berlakon dalam goblin adalah my favourite actor and actress. 

Yang pegang watak Eun-tak, iday start suka sejak dia berlakon dalam Cheese in the trap. Then Gong Yoo and Dong Wook, siapa yang tak suka diorang ni wey. Haha



Goblin punya storyline pon superb, cinematography and ost power. Memang best and that's why, watching Goblin sampai habis adalah my favorite things yang happened di bulan Januari. Hehehe

Oh, Kalau korang nak tengok Goblin Online, boleh check link dibawah :



Anak buah baru

7 januari lepas, kakak ipar iday baru melahirkan bayi perempuan comel. Nama dia Arissa. Iday tak sure nama penuh. Hahaha tapi comel sangat-sangat. Nak tengok baby comel tu? 

Check video bawah ni :




La La Land



Amazing movie lakonan Emma Stone and Ryan Gosling. Serius best dari pemilihan outfit, cinematography, lagu-lagu dalam movie, suara emma and ryan. Lakonan diorang memang superb. Paling best, the unexpected heartbroken ending. Sorry! Spoiler. Hehehehe



Korang boleh try tengok movie ni. Hehehe 


New Scrub - Himalaya Herbals

Iday memang suka pakai scrub and selalunya iday beli brand Himalaya Herbals. Memang best sebab boleh scrub away dead skin cells and blackhead. Hari tu masa Islam tengok nama produk ni "Whitening Face Scrub", terus dia tanya kenapa beli sebab dia okay je dengan warna kulit sekarang. 



Then iday explain la, iday beli bukannya nak cerah ke ape, cuma saja nak try. And sekarang pon dah pakai few times, kulit muka iday dah okay. Kalau dulu ada la perasan biji-biji or jerawat kecik dekat muka. Sekarang dah takde. So, I really love this produk. Hehe





Frozen yogurt llaollao




Ini Aina la ni yang kenalkan dekat Iday. Dulu kalau pergi Pavi, mesti nak makan Yogurt Red Mango. Tapi kedai dia dah tutup and sedih la. Red Mango ni yogurt mix dengan buah-buahan. Memang sedap. 




Then, yang Llaollao ni iday first try yang paling kecil, tambah topping Chococrock. Omagaddd, sedap sangat. Dengan rasa masam yogurt mix dengan manis chocorock! Serius sedap. Diorang selalu ada promo setiap hari rabu. And masa ni memang ramai orang. 




Korang boleh check website diorang kalau nak check lokasi outlet yang lain atau jenis topping yang diorang ada. Check sini : http://www.llaollaoweb.com/en/sauces/chococrock


Itu je! Tak banyak yang berlaku sepanjang bulan January sebab iday demam sakit seminggu. So macam duduk rumah je. Huhuhu Iday harap bulan February ni banyak benda best berlaku. Yang penting Iday nak beli kasut baru bulan ni. Hehehe

Apa benda best yang berlaku dekat korang bulan January lepas? Boleh share dekat komen okay! Hehehe



+++++++++++++++++++++++++++++

Kita kawan nak? 
Check akaun social media Iday dibawah :


+++++++++++++++++++++++++++++

Bye! :)






Others Post




1 comment:

  1. rajin awak buat video yaa :) best lah !
    http://mellyacrayola.blogspot.my/

    ReplyDelete

Follow My Instagram

Blog Archive