Enter your keyword



Check My New Video On Youtube!



You can follow me here :


Salah Ke Hantaran 20K?

Friday, March 31, 2017

Ingatkan isu ni orang dah takkan sentuh. Tapi datang lagi sebab ada video viral.

Sebenarnya ada beberapa soalan yang bermain dekat kepala iday dengan isu hantaran ni. Tapi ini antara yang iday rasa macam perlukan penjelasan yang lebih. Kenapa orang nak merumitkan keadaan sampai macam ni sekali. Kenapa nak jadikan ini sebagai isu yang besar. 


Salah ke hantaran 20K?


Iday tak faham kenapa ramai sangat merungut and tak puas hati tentang hantaran 20K. Konsep dia, kalau kau mampu, memang takde hal berpuluh ribu sekali pon. Satu lagi, yang perempuan yang cakap akan letak 20K tu, diorang cakap je(mungkin). 

Pernah korang tengok dia betul-betul kahwin and letak 20K? Maybe dia cakap dulu, tapi bila dah jumpa calon, mungkin dia letak harga hantaran lain. Kan?


So, kenapa nak marah or melenting sangat bila ada perempuan cakap kena letak hantaran 20K? 


Then, ada la lelaki-lelaki yang cakap :

"Bukan setakat 20K, RM50 pon susah"

"Kau ingat kau sape nak letak 20K, sopan ke, berhijab ke, muka cantik ke"

Masalahnya perempuan yang cakap tu, minta kat awak ke? Kalau betul, ye Iday faham kalau korang marah. Tapi wanita yang cakap 20K or lebih ni, dia expect dia akan dapat orang mampu bagi dia banyak tu. Biar dia lah.


Kelakar sebab tak faham kenapa nak marah sangat. 


Bila dah jumpa calon sesuai and memang saling sayang, kalau betul "I heart you, You heart me" memang InsyaAllah takde isu-isu hantaran. Kalau yang ada isu, mesti ada something wrong dalam your relationship, yang tu kena la check mana-mana kurang. Betul yakin ke dah sedia nak berumah tangga? Gitu. 



Bukan sepatutnya kalau dah serius, nak ke arah hubungan halal, patutnya ada usaha? Bukan setakat cari alasan.


Maksud Iday kat sini, kalau betul la kau serius and rasa gadis pilihan memang jodoh kau yang betul. Apa salahnya usaha ke arah itu. Aku rasa lelaki-lelaki yang bising ni, maybe diorang belum start usaha ke arah tu. Atau belum jumpa calon pilihan.


Kalau dapat perempuan yang jenis letak hantaran tinggi and kau dah usaha tapi tak dapat penuhi permintaan dia, cuba tanya dia 


"awak ni betul ke nak saya?betul ke nak kahwin dengan saya?"


Sebab aku pon tak faham dengan perempuan yang letak hantaran melampau tinggi sampai menyusahkan bakal suami. Cuba letak harga hantaran setimpal dengan kedudukan lelaki tu. Bincang betul-betul. Kalau betul sayang, permudahkan lah. Kan?


Ada yang cakap, tak perlu hantaran semua tu, bukan wajib pon!

Iday ada baca dari 1 website ni, 

"Sekiranya hantaran tersebut diberikan kepada wanita itu, maka wang tersebut dianggap milik keluarganya. Keluarganya boleh mengambil wang tersebut untuk menanggung kos majlis kenduri kahwin dan sebagainya."- sumber

So, mungkin duit hantaran itu untuk keluarga atau hadiah kepada si isteri. Kalau pihak keluarga isteri yang minta, bincang baik-baik harga hantaran.

Kalau hantaran ini diletakkan oleh ibu bapa, then nilainya tak munasabah. Sebenarnya, diorang tak berkenan dengan calon pilihan anak diorang. 


Kalau diorang suka pon, mungkin diorang pikir yang calon pilihan diorang mampu. 


atau memang perangai diorang yang nak jadikan sesuatu perkara tu complicated. Yes, ada parent yang macam tu. 



Pengalaman Iday tentang hantaran ni


Islam kahwin dengan Iday masa umur dia 23 tahun. Dia baru lagi bekerja ketika itu, baru habis belajar. So, Iday faham situasi dia. 


Bila kitorang decide nak kahwin, Islam tanya Iday, berapa Iday nak letak untuk hantaran?


Iday nampak usaha Islam untuk halalkan hubungan kitorang. Iday ada bincang dengan ibu bapa Iday and tetapkan harga hantaran ikut kemampuan Islam. 


Kalau nak tahu, jumlah hantaran Iday tak mencecah 10 ribu pon. Alhamdulillah sampai sekarang takde bebanan hutang hantaran. Hehehe


Kitorang tunang bulan 3 dan berkahwin pada bulan 9.




Senang cerita,


Hantaran ni kena ikut pada kemampuan. Merepek sangat la nak ikut tahap pelajaran perempuan. Siapa entah yang start dengan teori tak betul ni. 


Dan, jangan cepat melenting kalau ada wanita yang cakap nak hantaran 20K sebab mungkin calon pilihan diorang mampu. Lantak diorang. 


Kalau kita(pihak lelaki) kisah sangat tentang isu hantaran, takut sangat hantaran nanti mahal, cari la calon yang tak kisah berapa nak letak. Cari lah calon yang senang bincang dan yang faham kemampuan lelaki. 


Benda boleh bincang sebenarnya. 

Pendek kata, jangan melenting sahaja tapi usaha takde. 


Bukan setakat 2oK, 1000 pon belum tentu dapat kumpul kalau setakat bising kat mulut tapi takde usaha. 


Betul tak? :)





Itu je lah komen Iday tentang isu hantaran yang takkan habis sampai bila-bila ni. Hehehe


Atau korang ada pandangan lain tentang isu ini? Cuba komen di bawah :)



You can follow me here :


Baba Nyonya by Sambal Chilli @ Avenue K

Thursday, March 30, 2017
I'm glad that all my friends jenis kaki makan, asal lepak nak makan. Takde la jenis nak diet ke ape (oh Fadh jenis diet -.-) 

Then, we love to try new outlet, new restaurant atau restoran yang famous dengan makanannya yang sedap. Hehehe So baru-baru ni, kawan iday Kalpana(K) yang memang lama gila tak jumpa, ajak keluar makan. Yang join masa tu, Usha, Via, K and Islam.


K suggest Baba Nyonya by Sambal Chilli @ Avenue K. Senang for everyone sebab dekat dengan LRT and senang parking. Lagipon, Baba Nyonya tu baru dibuka disitu, 2 minggu tak silap iday. Iday tanya sebab before ni tak pernah nampak. Hehehe


First outlet yang diorang buka dekat Atria Mall. Masa mula-mula datang, iday tengok dekorasi restaurant Baba Nyonya tu memang cantik sesuai dengan tema Baba Nyonya dan Peranakan. 


Yang penting, lighting kedai tu yang memang terang dan sesuai untuk selfie or group wefie. Hehehe Kiranya good for Instagram post la. Hehehe



Tempat duduk makan pon cantik and masa kitorang dah start ramai orang datang. Maybe sebab during lunch kot. 





Hiasan lampu yang unik dan cantik.




Ruang yang luas dan hiasan dinding yang cantik.





Siap ada mural art cantik dekat dinding lagi. 




Iday paling suka dengan hiasan pokok dalam restaurant tu. Nampak hidup je suasana restoran Baba Nyonya ni.



Paling comel bila tiba-tiba nampak jelmaan kucing comel ni. Mula-mula ingat real, rupa-rupanya replika kucing comel. Hehehe


Macam nak bawa balik HAHA


Okay, nak cerita tentang makanan. Disebabkan K pernah makan sini, so kitorang minta K suggest apa yang pernah dia try and best dekat sini. 

Menu pertama kali yang K suggest adalah Chicken Lobak. Lobak kat sini bawa maksud Nyonya Meat Rolls. Memang sedap, datang bersama 3 jenis sos. Ni paling cepat habis masa makan hari tu. Hehehe


Harga untuk hidangan ini adalah RM10.90, hari tu kitorang makan share 5 orang. Hehe 






Then K tanya, semua suka petai? Iday and Islam kan hantu petai. So, K order Sambal Petai Prawn. Memang sedap dan pedas-pedas rasa petai. Petai pon banyak dia letak. Udang dia pon segar dan bersih dibuang kulit. Korang memang patut try. Hehehe


Harga Sambal Petai Prawn ini adalah RM29.90. Portion besar and sesuai untuk makan ramai-ramai. Make sure datang dengan kawan yang tak makan petai, so korang boleh makan sorang and tak payah share. HAHAHA 



Masa tengok menu tu, iday nampak ada satu makanan favourite iday and memang lama tak makan iaitu Cincalok Omelette! Masa tu K, Islam and Usha memang tak pernah makan Cincalok Omelette. Terus iday paksa diorang makan. 


Last-last diorang yang habiskan. Hahaha 


Harga untuk 1 hidangan Cincalok Omelette ini adalah RM12.90




Then K order Fried Belacan Chicken Wing. Masa bau ayam goreng tu memang ada bau belacan, bauu syurga HAHAHA


Biasa la kalau Baba Nyonya punya style masakan memang ada belacan. Iday rasa lain dari chicken wing yang biasa. Sedap! Kalau datang lagi, nak order lagi. Hehehe




Harga satu hidangan Fried Belacan Chicken Wing adalah RM9.90. 




Then untuk sayur, kitorang order Kangkung Belacan. Rasa kangkung sedap dengan kuah pedas belacan. 




Nanti kalau datang lagi, iday nak try masakan sayur yang lain. Dekat sini pon diorang ada Terung Belado Hehe 




Ini pula menu paling iday suka and memang sesuai kalau korang nak makan 1 family. Menu pilihan iday ni adalah Assam Pedas Fish Claypot. Serius Asam pedas dia sedap. Kuah pekat cukup rasa. 


Sebenarnya iday tak expect yang diorang boleh buat sedap macam ni sebab last iday makan Asam Pedas sedap masa dekat Muar, Johor dulu. Iday memang recommend sangat korang. Makan dengan nasi panas-panas, letak kuah banyak-banyak. Hahaha

Harga untuk 1 hidangan ini adalah RM58.90. Portion besar, ikan memang besar and kuah pulak banyak. Kitorang sampai takeaway. Iday bawa balik bagi Adik Cah makan. Dia pon suka. Haha


Bila semua lauk dah sampai, masing-masing pon makan tak ingat dunia. Haha Iday and Islam memang tak breakfast hari tu sebab kitorang nak makan puas-puas dekat Baba Nyonya tu. Hehe

Via selalu jadi tukang cedok and bahagikan lauk-lauk, mak-mak penyayang ni. Hehehe



Aku pula memang jenis jumpa makanan dah tak pandang kiri kanan. Makanan dekat mulut, masih intai lauk lain. Hahaha





Dekat Baba Nyonya by Sambal Chilli ni pon ada dessert, ada macam-macam pilihan termasuklah Cendol, ABC, Bubur Chaca, Bubur pulut hitam, Sago Pandan Gula Melaka dan Banana Fritters.

Hari tu kitorang order ABC, Cendol and Banana Fritters.



Dalam mangkuk yang warna putih tu Aiskrim sebenarnya. Hehehe  Banana Fritters tu sedap sebab rangup di luar dan lembut didalam. Boleh cicah dengan aiskrim tu atau cili kicap. Mana-mana pon sedap. Hehehe



Then iday punya ABC pon sedap, tengok gambar macam dalam mangkuk kecil, sekali datang, besar portion dia. Jenuh juga kita nak habiskan. Haha





Oh lupa nak cerita pasal minuman, hari tu iday order air minuman Markisa. K yang recommend sebab dia kata memang sedap. Basically, apa yang ada dalam air Markisa ni adalah passionfruit, lemon, lime, lychee, calamansi & air soda. Patutla sedap, korang memang patut cuba nanti.



Iday suka dengan buku menu dekat Restoran Baba Nyonya ni. Simple tapi cantik kot. 




First page buku menu tu ada kain batik taw, yang kelakar corak kain batik ni sama dengan corak kain batik baju nikah ida dulu. Hahaha




Iday paling suka kalau menu siap ada gambar, senang kita nak buat pilihan. Hehe




Overall, memang best lepak and makan dekat Baba Nyonya by Sambal Chilli ni, tempat luas, cantik dan bersih. Makanan pon sedap and portion banyak. Layanan terbaik dari staff dekat situ. Serius memang pengalaman pertama makan yang best.


Kalau korang nak datang sini, boleh check info di bawah ye :

Lot T07, 3rd Floor @ Atria Mall 
Petaling Jaya, Malaysia 
+603 7731 9869 
Opening Hours : 10 am - 10 pm

Lot UC-1, Upper Concourse @ Avenue K 
Kuala Lumpur, Malaysia 
+603 2181 5455
Opening Hours : 8 am - 10 pm

Facebook : https://www.facebook.com/sambalchillirestaurant/
Instagram : https://www.instagram.com/baba.nyonya/
Website : http://www.babanyonya.co/





"Nothing Brings People Together Like a Good Food"








You can follow me here :


Running Man Datang Ke Malaysia April Ini!

Tuesday, March 28, 2017
Yes! Team Running Man akan datang ke Malaysia April ini iaitu pada 22 April bertempat di The Mines International Exhibition & Convention Center (MIECC) sempena Running Man Concert Tour yang menampilkan Ji Suk Jin, Kim Jong Kook, Haha, Song Ji Hyo, dan Lee Kwang Soo! 


Walaupon Yoo Jae Seok tak hadir, dapat tengok Jong Kook and Lee Kwang Soo pon dah kira okay. Hehehe

Apa yang korang akan dapat sepanjang konsert ni? 

Mestilah sesi beramah mesra dengan team running man, kadang-kadang diorang akan buat persembahan istimewa dan kelakar. Iday pernah tengok konsert mereka sebelum ini di Youtube. Memang seronok. Pastinya satu pengalaman yang menarik untuk peminat tegar Running Man (seperti iday and islam :p)

Jualan tiket akan bermula di semua cawangan TicketCharge yang terpilih pada 29 Mac 2017 dan juga pembelian dalam talian www.ticketcharge.com.my.

Harga tiket adalah seperti berikut :


RM 758 (VIP), RM608 (PS1), RM 508 (PS2), RM408 (PS3), RM308 (PS4) and RM 208 (PS5).

For ticket sales enquiries, please contact TicketCharge at +603 9222 8811 (Kuala Lumpur) or +604 645 9811 (Penang). For other inquiries, please contact the Concert Hotline at +603 9520 4310.

So, adakah Iday akan pergi ke konsert Running Man? Nanti nak tanya Islam dulu. Kalau pergi, maybe beli tiket PS4 atau PS5. Hahaha 

Tapi tak confirm lagi. Korang macam mana?




You can follow me here :


Senaman Kuruskan Badan Sambil Buat Kerja Rumah

Monday, March 27, 2017
Ramai di luar sana yang ingin tubuh badan sihat, kurus dan langsing tetapi tidak ada masa untuk bersenam. Ada yang bagi alasan terlalu banyak kerja di tempat kerja dan di rumah sampai tidak sempat untuk pergi ke gym, berjogging, berzumba dan sebagainya. Tetapi itu bukan lagi alasan. 




Di sini ada pergerakan senaman yang anda boleh lakukan sambil buat kerja rumah yang mungkin anda pernah buat tanpa sedar.

1. Sental Dinding Bilik Air atau Tingkap Rumah


Dengan menyental kekotoran yang ada di kawasan dinding bilik air ataupun tingkap, dengan secara automatiknya anda akan melakukan pergerakan di bahagian lengan anda. 

Gunakan kedua-dua belah tangan anda, kiri dan kanan sambil membuat pergerakan dalm bentuk membulat, dari atas ke bawah hingga lah kiri ke kanan. Peryerakan ini juga adalah senaman untuk bahagian otot lengan dan abs.  

2. Berjalan atau berlari menggunakan tangga 

Cuba berjalan laju atau berlari menaiki anak tangga di rumah anda. Anda boleh melakukan pergerakan ini contoh semasa ingin mengemas kawasan rumah yang lain, atau mengambil barang dari tempat lain, atau merajinkan diri member barang untuk di pass kepada seseorang. 

3. Ambil Bakul Kain Jemuran



Secara tidak langsung, anda boleh melakukan squat semasa anda menggerak dan mengambil bakul kain jemuran anda dari satu tempat ke satu tempat yang lain. Dalam masa yang lain, sambil anda menunggu baju di dalam mesin basuh, cuba lakukan squat. Sandar di dinding anda, dan berdiri dalam keadaan bersedia untuk squat. 

Cuba juga untuk squat setiap kali anda ingin mengambil sesuatu objek yang berkedudukan di bawah anda. Membengkokkan badan tanpa melakukan squat akan membahayakan posisi tulang belakang anda. Squat membantu anda member keselesaan pada bahagian belakang semasa melakukan kerja dan juga member bentugk kepada bahagian punggung anda.

4. Sapu Sampah, Mop Lantai dan Vacuum Karpet


Sapu sampah, mop lantai dan vacuum karpet  memang perkara biasa anda semua lakukan setiap hari. Paling teruk pun setiap minggu. Sebenarnya pergerakan menyapu dan mengemop juga boleh dianggap sebagai senaman jika kekerapan anda konsisten. Otot-otot abdomen dan tangan anda bergerak dengan laju dan kerap . 

Ini boleh membakar sekurang-kurangnya 195 kalori setiap jam. Tetapi pastikan anda bertukar-tukar posisi tangan anda dan pergerakan kaki anda harus memainkan peranan.

Untuk lebih tips kuruskan badan boleh baca di facebook page Kurus Oh Kurus dan kurusdancantik.com


So, ada senaman yang korang selalu buat seperti senarai di atas? Atau korang ada senaman jenis lain, boleh share ye! Hehehe




You can follow me here :


Siapa Admin Daebaking? Kawan Islam?

Friday, March 24, 2017
Iday rasa semua orang tahu tentang Daebaking kan? 

Facebook page yang memang tengah popular dan viral sekarang. Iday memang tak pernah miss tengok video yang diupload oleh Daebaking.  Admin Daebaking akan translate bahasa korea dengan bahasa melayu. Yang kelakar, bukan bahasa melayu yang formal tetapi bahasa Melayu pasar atau rojak. 



Iday rasa start viral kerana watak Hidayah yang cuba mencari boyfriend tetapi selalu dapat boyfriend yang "hanat" . Hahaha

Kebanyakkan kawan-kawan Iday yang tengok video Daebaking akan ketawa dengar subtitle bahasa melayu dalam video. Paling selalu diorang ketawa bila ada mention nama "Hidayah". 

Diorang rasa kelakar sebab sama dengan nama iday. Nama penuh iday kan Nor Hidayah.

Mula-mula tu, iday tak ambil kisah sangat dengan nama Hidayah. Maybe kebetulan je Admin Daebaking suka dengan nama Hidayah. 

Tapi bila, ada video terbaru dan nama wataknya adalah Fakhrul, iday tertanya-tanya siapa adamin Daebaking. 



Kawan Islam ke? Hahaha Oh, nama penuh Islam adalah Mohd Fakhrul Islam. Hehehe

So, memang kebetulan yang agak kelakar. Hahaha

Tapi yang penting Fakhrul and Hidayah yang real ni dah kahwin lama. Haha



Tak kisah la siapa Admin Daebaking, iday harap akan ada lebih banyak video-video macam. Memang ketawa je, terus hilang stress. Hahaha

Ini antara video favorite Iday :







Pandai betul Admin Daebaking ni Hahaha




So, korang pon layan juga video Daebaking? Kenal ke admin Daebaking? Hehehe


Till then, Bye from Hidayah 😆😆😆



You can follow me here :


Cool Ways To Transform Your Executive Condo

Thursday, March 23, 2017
Hi!

Executive Condos or ECs have lately become popular unlike in the past. With the city’s lifestyle, one needs a place to call home which is accessible and comfortable. They allow new buyers to raise their families, connect with friends and still have the convenience of visiting the city, workplaces, malls, restaurants, parks, schools and daily needs. But the major setback that new buyers experience is the limited condo space, conventional design, and finishes. 


Creativity and interest can town your condo into your dream home. Whether it is big or small, it can be an opportunity to put your skills and creative mind to work, in turning the condo from a basic look to a style you can relate to. A place you call home should help you relax your mind after a long day and play with the kids in your very own garden. A condo does not necessarily have to be expensive, time and skills are all you need to turn it to an admirable house.

To prove that limited space should not hinder you in enjoying your condo, this article will give you great ideas and tips on how to transform your executive condo elegantly. The interior designs and creative organization are all it takes for you to transfigure your condo.


The professional


If have moved into a new neighborhood because of work, you need a condo that reflects your work. Since you spend most of your day at work, your condo is basically for sleeping and eating. You do not have to fill your interior space with unnecessary clutter because most of the time you are away anyway. Opt for white, black and gray colors or a combination of bold brown and tan. 

Place your furniture and appliances where you can easily access such as the television and a cozy sofa. Additionally, you can opt to have a couch that converts to bed to save money and space. Again if you have guests, you can have a place for them to rest.


The simple ones


Not everyone fancies color or loud arrangement. The timeless condo design would be the minimalist for you. Simplicity, simple method and a beautiful bed are all you need. Install bookshelves and simple chandeliers with a little architecture interest which leaves your space elegant. The significant gesture to the simple look is keeping the space neat and tidy so not to have a full living room.

The three primary things that the simple condo must keep in mind while choosing the design is planning, maximum use of the space and self -expression. Always have a working budget before you go shopping for the interior décor of your condo. Be efficient in planning and part of the design team so no time and money would be wasted. Remember the condo represents your personality, lifestyle and make you feel at home.


The Palace



When your character reflects royalty, your condo should do too. Space should not limit you in designing your space to a palace. Be creative, glamorous and elegant as you do not have to break a bank to have your palace which is shimmery and splendid. Choose curtain colors that are attractive and outstanding which bring out your window space in an impeccable manner.

Place mirrors strategically on the wall to make space look bigger. In this kind of home design, you have to play around with Disney inspired colors and furniture. Cute profile, fur, and patterns of polka and swirls will add a great finishing touch. Additionally, you can go for the bold look if you do not like the Disney colors and shimmery look.


Strokes of music


A musician can get inspired by space. Art and music go hand I hand with creativity. Similarly, combine music with patterns, color and a spice of creativity, and your condo will be the best place you want to be at the end of the day. For the music junkies, or fans of the entertainment industry you can combine art and musical instrument to define your interior design. Get your inspiration from musicians that you love. You can draw or buy a picture of your favorite music band or actors such as James Bond and the Maroon 5 band.

Choose any bold base color of the wallpaper but fill it with your kind of inspiration and likings. You could use decors like a signed framed T-shirt, old CDs. Posters, cassettes, and guitar and fit them on the wall like a puzzle. Depending on your liking you can use vibrant colors such as shades of blue or toned shades of green, gray and brown.


One Shade



There is beauty in simplicity. Are you stuck with one color option? Do not worry; you can play around with shades and tints of your color choice. All you need is to build your focus on the color and create a pattern to bring out the different shades and range palette. Choose colors that bring out your personality such as green to reflect calmness and red for energy, love, and excitement.

Whatever your color choice, work around it using condo decors and simple materials that will improve the interior décor final look. Bed sheets, chandelier, lampshade, wallpaper and the paint color can boost the outlook of your small condo.

The Vintage



The back to the 60’s look and retro are timeless home designs that never get out of fashion. Vintage has lately been coming back as seen in the fashion industry, music, art and recreational spaces. Vintage gives an individual the feeling of coziness, relaxation while having old school vibes with your friends and family.

To bring the vintage idea into your condo, have the primary 60’s colors such as brown, earthy green, maroon orange, and red. Place collected suaver ni ours, old catalogs, old typography in your living room décor. A good sofa with earthy color and a wooden dining table and an old teapot that lies around the dining table will create a perfect old school-new school kind of design for your condo. Black and white photos of you on the wall and some disco lights will spice up the whole design at an affordable price.


For the love of nature



Natural scenes are effective in relaxing your mind from all the busy streets and traffic all day. Get your inspiration from a place you have visited and wants to visit. Nature kinds of sceneries are hard to find when living in busy cities but you can always improvise in your condo.

Nature painting on the walls, a nest placed on the outside of the window gives you a feeling of living outside the noisy city. Shades of green and brown colors for the wall and a fish pet can help you have a perfect feel of nature at the comfort of your condo.


Glass is class



Turn your condo into the house of glass. Let the sun rays hit your face in the morning and cuddle in the moon at night. The sight is always good at night when it’s not rainy or cold. Imagine looking at how it’s raining when you sleep? Or how the snow falls?

The glass is stylish, classy, unique and relaxing. Bright colored sofas and wall hangings will add the needed coziness required in the condo. Add high-quality blinds to block the sun when it’s too bright or too hot.

Art gallery

If you are an art lover, you have probably visited an art gallery at least once. You have seen how paintings are hanged against one monochrome color which is bold and outstanding. If you have the background knowledge of how an art gallery looks like then you will have an easy time decorating your condo. Paint a bold monochrome color and place your favorite-framed paintings against the wall. Put the pictures diligently and creatively.


So, which one is your favorite? :)



Blog Archive

My Blog List