Enter your keyword

Movie : Beauty And The Beast (1991)


Iday tahu sekarang memang tengah hangat isu Beauty And The Beast. Movie ini sepatutnya ditayangkan pada 16 March tetapi telah di postponed atas sebab-sebab yang tertentu. Rasanya semua orang tahu kot sebab ape. 

Jujur iday cakap, iday dah lupa macam mana movie Beauty And The Beast. Dulu kan tengok masa kecil, zaman kanak-kanak and mesti dah lupa the storyline. 



So, Iday nak buat keputusan untuk tengok online Beauty And The Beast version cartoon yang ditayangkan pada 1991. Nasib baik movie tu available dekat fmovies. 


Dah lama sangat sampai lupa macam mana putera tu boleh jadi beast. hehehe


So, ada satu watak dalam Beauty And The Beast iaitu Gaston yang jatuh hati pada Belle. 


Tall Dark Handsome? Seem familiar kan? Hahaha


Menariknya bila iday tengok version cartoon ni, iday pon turut rasa cuak bila ayah Belle kena kejar dengan serigala and masuk ke dalam kawasan istana Beast. 


Tak boleh bayangkan kalau tengok Beauty and The Beast yang guna real people nanti. Mesti best. Hehe


Lelaki sebelah Gaston tu adalah LeFou (yang dikatakan gay dan mempunyai perasaan terhadap Gaston)



The moment bila Belle minta Beast tunjuk muka dia. 


Rasa menyesal pula tengok cartoon ni. HAHA

Sebab terus tak sabar nak tengok version 2017 ni. Tak sabar nak tengok reaksi Emma Watson nanti. 


and Gaston bila part ni, 



Hahahaha!

Suka part ni, bila Belle marah Beast. Hahaha


Finally,


Tapi kenapa Beast sedih?

Itu nanti, korang tengok sendiri ye. Iday baru je habis tengok Beauty and The Beast version cartoon. Jalan cerita memang best and tak sabar nak tengok yang baru ni. Hehehe

So, kalau korang nak tengok yang version cartoon, boleh check link dibawah ye :)




p/s : Iday dah lama minat Emma Watson, semua movie yang dia berlakon iday akan tengok. Especially my favorites movie all the time - The Perk of being a Wallflower and Harry Potter.

2 comments:

  1. Syok syok... Mummy pun suka tgk citer ni..Tak saboo nak tgk versi manusia ori ni..hehehe

    ReplyDelete

Follow My Instagram

Blog Archive