Enter your keyword

Check My New Video On Youtube!


Monthly Recap : April 2017


April oh April. 

Ini artikel "Monthly Recap" yang ke-2 di blog Iday. So, iday akan update apa yang berlaku sepanjang bulan April.






Expenses/Pembelanjaan

Highlight pembelanjaan untuk bulan ni adalah Adidas NMD. Iday sebenarnya dah lama nak kasut NMD, akhirnya beli jugak. Sebenarnya Iday nak NMD Merah Biru, tapi disebabkan dekat store takde, so Iday beli yang latest iaitu Black Pink. 





Iday ada juga beli jaket dari Pull & Bear, sekarang memang rasa nak pakai jaket besar-besar. Hahahaha 

Shopping clothes macam tak banyak sangat masa bulan May. Maybe sebab dah spent banyak dekat NMD.

Oh, Iday pergi makan dekat Kyochon Pavilion. Sedap! Nak pergi makan lagi tapi tak tahu bila. Maybe makan time balik kerja before start bulan puasa. Kyochon ni stail makanan korea yang pelbagai jenis ayam goreng. Tapi sedap! Heheheh


Entertainment/Hiburan

Iday, Islam, Ami dan Cah pergi tengok Guardian Galaxy vol 2. Best! Groot sangat comel. Memang dah plan nak tengok movie ni sebab Iday suka tengok yang first. Jalan cerita memang best and ada certain scene korang takkan expect akan berlaku. 

Mostly, scene Groot paling best. Sebab dia comel and blur-blur. Hehehe



Watak Yondu paling Iday suka and sedih at the same time. Yang tu korang kena tengok sendiri okay. Hehehe

Then, drama korea yang Iday tengok sepanjang bulan April adalah :

1. Individualist Ms. Ji-Young (2 episode)
2. The Liar and His Lover
3. Chicago Typewriter (tengok 2 episode, then bosan)
4. Man To Man
5. My Secret Romance


Man To Man

Lagu yang Iday selalu dengar sepanjang April adalah Attetion by Jon Charlie Puth. Serius best! Suka dengar suara dia. Hehehe And Iday asyik ulang-ulang dengar semua lagu Jon Bellion

Then bulan April, Iday main game Zombie Castaway. As usual, takde lagi game yang boleh buat Iday main lama-lama macam ni. Dah setahun lebih main game Zombie Castaway. Hehehe




Work/Kerja

Iday dinaikkan gaji. Alhamdullilah, bertukar la angka paling depan tu. Hehe

Boleh la bagi dekat parent lebih sikit. 

Kerja macam biasa, still busy dengan campaign preparation. 

Blog & Social Media

Iday hanya publish 13 post sepanjang bulan April. Takde alasan, rasanya sebab busy kerja kot. Huhuhu

Ini pula trafik info sepanjang bulan April (sumber GA). Trafik blog sayaiday memang kebanyakannya dari Organic Search. 

Bulan ni, trafik blog Iday memang drop sebab tak banyak new content and tak banyak share.



Target Iday untuk bulan May, UV adalah melebihi 100K. So, kena lebih rajin update blog and share post on social media. 

Iday start jaga theme Instagram Iday. Iday memang dari dulu tak suka post terlalu banyak gambar review. Kalau ada pon, Iday akan cuba edit or upload gambar yang lebih sesuai. 



Relationship/Friends/Family

Ami dan Cah dah start tinggal dengan Iday. Cah dapat kerja dekat Shah Alam, so dia ulang alik dengan LRT. 

Oh, birthday Iday hari tu dapat suprise kek dari Lana, Aina and Linda. Takde la suprise sangat sebab boleh agak sebenarnya. Hahaha

Thanks korang, terharu. Hehehe



Okay itu je lah yang berlaku dalam hidup Iday sepanjang bulan April. Maybe ada yang Iday termiss sebab lupa. Haha Iday harap May lebih baik dari April :)

Monthly Recap bulan sebelum ni :

> Monthly Recap : March 2017

2 comments:

  1. Drama Korea Man to man tu nampak macam menarik..
    Wah dasyatlah PV Iday..

    ReplyDelete

Blog Archive

My Blog List