Enter your keyword

Check My New Video On Youtube!


Patutlah Paha Awak Besar - 10 Netizen Kongsi Pengalaman Diejek Oleh Penjual


Assalamualaikum,




Hari tu ada baca status Innanie dekat Facebook, cerita tentang dia diejek oleh penjual ketika membeli di Bazar Ramadan. Niat Innanie nak tolong tapi diejek bentuk fizikal pula. Itu kira "Verbal Bullying" taw. Apa teruk la perangai. 

Ini caption dari Facebook Innanie :


"Orang gemuk macam awak ni biasanya pelahap?" 

Ya Allah, mulut longkang betul abang ni. Nak bergurau pon ada batas. Then boleh bantai gelak dengan kawan-kawan dia. 





Tapi respon Innanie memang win. 




Padan muka. Baru dia tahu langit tinggi rendah. Bagi Iday, Innanie memang bertindak dengan bijak, eh kalau akak viral hari tu, selipar dah masuk mulut abang taw. 

So, Iday ada la nampak beberapa netizen kongsikan pengalaman diorang yang lebih kurang sama macam apa yang Innanie rasa and bagi Iday benda ini memang tak patut.

Kalau nak tahu, Iday sendiri dah banyak kali kena. Perli dengan warna kulit Iday. Itu memang dah lali sampai tak ambil kisah sangat. 

Iday ada listkan beberapa pengalaman mereka yang turut pernah diejek oleh penjual-penjual, tak kisah la bazaar or mana-mana. 

#1 Beli lebih dari 1 pon salah?




#2 "Muka macam JANDA je"



#3 "Patutla thigh awak besar"



#4 Melampau usha badan atas bawah



#5 "Sesak ke? Tak cukup duit ke nak beli?"





 #6 "Kalau nak beli, beli jer la, jangan nak pilih-pilih"



#7 "Betul ke 23, nampak tua je"



#8 Perli customer "sotong"



#9 Bebel dengan muka tak puas hati





#10 Salah bagi then marah-marah




Macam-macam perangai penjual ni kan. Iday tak kata semua taw. Ada je penjual yang Iday jumpa, layan Iday elok je. Bukan semua penjual ada perangai macam di atas ni. 

Iday pon pernah kena, masa tu dekat R&R Genting Sempah. Iday tengok-tengok lauk dekat 1 gerai makan ni. Memang Iday sorang je, Islam pon ada cuma dia dah beli dekat gerai lain. Iday tengah confuse nak pilih lauk apa. Tetiba makcik yang jual tu sound "Cepat-cepat la sikit, orang lain pon nak beli jugak" EH. BELAKANG AKU TAKDE ORANG LAIN PON.



Apahal la makcik ni, terus aku cancel beli kat situ. Apahal nak emo tetiba pulak kan. 

So, nasihat aku pada penjual-penjual, bermanis muka la, kalau susah nak senyum pon, jangan la perli-perli customer secara melampau. Lagi-lagi bulan puasa ni. Kena sabar. Hehe

Buat Innanie, sabar ye. Cara Innanie balas balik tu dah mengambarkan yang Innanie ni jauh lagi baik dari dia. Hehe

Korang pernah kena pengalaman macam ni? Boleh share dekat ruangan komen dibawah ye. Kalau suka artikel ni, boleh la share dekat kawan-kawan. Hehehe


Till then, Bye!




sumber komen : https://www.facebook.com/mynewshub/posts/1701695370139654

6 comments:

  1. Tak sukanya peniaga macam nie.. Memang terbantut nak membeli..

    ReplyDelete
  2. Patutlah gerai dia Xde pelanggan.

    ReplyDelete
  3. pernah jadi kt diri sendiri
    masuk kedai baju nak beli utk ank buah, tapi pekerja dia malas layan kita, siap cakap 'ala, dia bukan beli pon tu' dgr mcm tu rasa panas hati jugak, terus aku grab 3 helai sekali. hah, terdiam budak tu.

    ReplyDelete
  4. eii diorang ni patut niaga kena pandai ambil hati pelanggan. kalau dh mcm ni pelanggan pn lari

    ReplyDelete
  5. Dah bulan puasa memang ramai juga orang nak sedekah pahala masing masing kan

    ReplyDelete
  6. Banyakkan bersabar kalau jumpa orang macam ni. Kita dapat pahala

    ReplyDelete

Blog Archive

My Blog List