Enter your keyword

Sayaiday's Categories








3 Video Cover Despacito Versi Malay Yang Best


Siapa pernah dengar Despacito? Iday start tahu sebab Justin Bieber ada nyanyi juga dalam versi ke-2 lagu tu. Serius best suara Justin Bieber. Hehehe Especially dia sebut "Despacito".

Tapi tula, lirik lagu dia macam ada unsur 18sx. Kalau nak tahu, kena dengar betul-betul Haha

Okay-okay, Iday sebenarnya nak cerita tentang lagu Despacito versi Bahasa Melayu. Tapi bukan ditranslate dari lagu asal. Diorang hanya guna melodi yang sama tapi lirik lain. 



Antara banyak versi melayu, yang paling Iday suka adalah 3 versi yang disenaraikan dibawah. Iday suka sebab lirik memang kena dengan melodi dan suara diorang best. Hehehe

Luis Fonsi - Despacito (Malay Version - Incognito) 

Lirik lagi ni dituju kepada wanita. Kiranya lelaki tak kisah kalau wanita tu nak pergi. Dengar je la kalau nak faham. Hehehe


Suara biasa-biasa je tapi Iday suka part rap. Hehe


Setakat ini video ini dah ada 2.7 juta views. 




Luis Fonsi - Despacito (Malay Female Version)

Suara penyanyi dalam video ni pon best. Then lirik pon okay. Yang paling best sebab ada violin, serius best. Video diorang ni dari last week trending dekat Youtube.


"Despacito" ditukar jadi "Ku Keliru".


Video ini pon dah ada 1.2 juta views.




The Faith - Dengarilah

Iday paling suka versi ini sebab suara diorang memang best. Lirik pon kena je dengan lagu. Then pandai je diorang pergi tukar "Despacito" dengan "Dengarilah".


Ini just lirik video. Diorang takde music video macam cover-cover yang lain.


Walaupon diorang tengah trending, tapi view masih sikit iaitu 210 ribu je. Kalau korang suka, korang boleh share video ni. Ini namanya Despacito versi dakwah. Hehe



Selain dari diorang ni, banyak lagi malay cover tapi mostly yang macam mengarut sikit. Korang cari je la dekat Youtube tu memang banyak.

So, mana versi yang korang suka?


1 comment:

Follow My Instagram

Blog Archive