Enter your keyword

Sayaiday's Categories








Ramadan Raya Blogger Contest - Hadiah Sehingga RM10,000 untuk 80 Bloggers!



Assalamualaikum dan Hi!

Macam mana persiapan raya korang? Baju raya dah beli? Kuih raya dah buat? Rumah dah hias? Awal lagi kan. Tapi tak salah kalau buat preparation dari awal. Takde la kelam kabut bila last minit nanti. Betul tak?

So, Iday nak share dekat korang 1 blogger contest best untuk korang join sepanjang bulan Ramadan ni. Hadiah sehingga RM10 ribu untuk 80 bloggers! Banyak kan? 

Blogger contest ni sebenarnya dah bermula dari 18 Mei hari tu. Sepanjang 18 Mei sehingga 30 Jun ni, ada 4 topik contest yang korang boleh join. Korang boleh pilih salah satu atau buat lebih dari situ. Ikut suka hati korang je Hehehe

Iday terlepas nak join Topik Minggu 1 dan Topik Minggu 2, tapi Iday akan join untuk Topik Minggu 3 iaitu "Looking Good & Beautiful". 

Untuk Topik Minggu 3, ini syarat-syarat yang dinyatakan iaitu :

1. Tulis 1 artikel di blog masing-masing dengan tajuk yang berkaitan dengan topik

2. Nyatakan apa warna tema raya untuk tahun ini.

3. Kongsikan secara details, apa jenis outfit pilihan korang tahun ini.

4. Pilih dan share apa outfit/pakaian yang korang nak beli dari Lazada (snapshot)

5. Peserta dikehendaki menulis tentang Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) yang sedang berlangsung di Lazada Malaysia sekarang.

6. Emailkan url ke contest@lazada.com.my dengan tajuk : Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest

Blogger contest untuk week 3 akan berakhir pada 19 June 2017!


Tema untuk Topik Minggu 4 adalah : "Travelling Back Home" dan syarat yang dinyatakan adalah :

1. Tulis 1 artikel di blog masing-masing dengan tajuk yang berkaitan dengan topik

2. Dimana korang sambut hari raya tahun ini?

3. Senaraikan barangan wajib yang korang akan bawa bila balik kampung.

4. Pilih dan share apa produk yang korang nak beli dari Lazada (snapshot) dan bawa ketika balik kampung nanti.

5. Peserta dikehendaki menulis tentang Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) yang sedang berlangsung di Lazada Malaysia sekarang.

6. Emailkan url ke contest@lazada.com.my dengan tajuk : Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest

Blogger contest untuk week 4 akan bermula pada 19 June sehingga 30 June!

Senang kan? Kalau nak tahu lebih detail, korang boleh check page ini : 




Ramai-ramai boleh join contest ini, mana tahu berpeluang untuk jadi salah seorang dari 80 blogger yang menang tu. Hehehe

Kalau ada sesiapa yang dah join contest ini, boleh tinggalkan komen di bawah ye, nanti iday boleh terjah dan komen. Hehehe

All the best kepada semua blogger!

2 comments:

  1. Kita tunggu pemenang utama nanti..
    Lepas raya la nie jawapnya..
    huhuhu...

    Ikhlas dari
    AlongMisuari.com

    ReplyDelete

Follow My Instagram

Blog Archive