Enter your keyword

Sayaiday's Categories








Woman Of Dignity : Kisah Suami Curang | Drama Korea



Siapa dah tengok drama Woman Of Dignity ni? Hati kena kental kalau tengok drama ni sebab korang akan menyampah dekat suami watak utama dalam drama ni. 


Isteri dah cukup baik dan cantik tetapi curang dan tidur dengan wanita lain. Paling menyakitkan hati bila si suami taknak ceraikan isteri dan juga berpisah dengan wanita simpanan tersebut. Memang gila. 

Ini scene yang paling menyampah, boleh pulak suami dia cakap macam ni dekat isteri dia sebab isteri dia marah dia curang.


Iday sebenarnya cukup tak faham dengan perempuan yang nak kacau hubungan rumah tangga orang. Sendiri dah ada boyfriend kacak katanya, tapi masik bermanja dengan suami orang. Apa entah dia fikir. 

Itu la yang Iday rasa bila tengok drama Woman Of Dignity ni.

Sinopsis Drama Woman Of Dignity

Drama ini mengisahkan Woo A-Jin yang hidup mewah kerana kekayaan ayam-mertuanya. Tetapi tidak kekal lama setelah suaminya mula curang. Hidup Woo A-Jin mula kucar-kacir. Park Bok-Ja seorang wanita misteri dan muncul dalam hidup Woo A-Jin dan mengajar Woo A-Jin untuk jadi terus tabah.

Info Drama Woman Of Dignity

Network: JTBC 
Episodes: 20 
Release Date: June 16, 2017
Runtime: Fridays & Saturdays / 11 malam
Language: Korean 
Country: South Korea

Pelakon Utama Drama Woman Dignity

Kim Hee-Seon sebagai Woo A-Jin


Kim Sun-A sebagai Park Bok-Ja



Video Woman 0f Dignity

Iday ada jumpa satu video yang memang scene paling best dalam drama ni, cuba korang tengok, memang padan muka perempuan tu.



Drama ni memang best. Lakonan diorang memang menjadi. Ada jugak scene sedih iaitu part bila anak dia tahu yang parents diorang nak berpisah. 

Okay, enough with the spoiler, korang kena tengok sendiri!

Kalau nak tengok, boleh check link di bawah. Iday listkan 3 website yang korang boleh secara online :



Last but not least,


Jangan marah, bye!

11 comments:

  1. Drama korea...your post is very creative.
    I like the way you write up...awesome

    ReplyDelete
  2. Nak muntah darah bila tengok episode di mana suami-nya tak mau ceraikan dia. Omg. The last pic of blog post, that scene banyak lucu!!! XD

    ReplyDelete
  3. I only saw a short preview on Facebook but it looks so awesome! Very different from typical kdramas with weak girls

    ReplyDelete
  4. Got chinese subtitle this drama or not? haha..

    ReplyDelete
  5. hahaha i watch this also!!!! really a good drama leh

    ReplyDelete
  6. I don't like this of drama sorry! Phobia la due to childhood memories =P

    ReplyDelete
  7. Yea... so geram kan! I don't feel like watching it at all. lol

    ReplyDelete
  8. This is one of the very few kdrama with very talented acting! I especially enjoyed the short clip you posted because I'd definitely like to be able to say that to those people who unapologetically ruin marriages.

    ReplyDelete
  9. wah... u make me feel like wanna watch this ... lolx - racheal

    ReplyDelete
  10. Wohoooo. Sekarang ada drama baru nak tengokkkk

    ReplyDelete
  11. Korean drama is so big here in my country! I'll go check this drama series as well. :)

    ReplyDelete

Follow My Instagram

Blog Archive