iPhone X vs Google Pixel 2 XL (Perbandingan, Info & Harga)



Hi Korang!

Iday sebenarnya dah tengok banyak video comparison between iPhone X dan Google Pixel 2XL. Sebab hari tu berangan la nak nak beli iPhone X, adsense kan setiap bulan 800usd (berangan lagi) Hahaha



Then dapat tahu yang Google Pixel 2XL dah keluar and video diorang memang gempak. Tengok dari review mereka yang dah guna Google Pixel 2XL pon cakap yang phone tu lagi better dari iPhone X. Gambar lagi power. 

Iday kongsikan di bawah video ads Google Pixel 2XL :



Memang kagum habis, mostly review tentang phone ni di Youtube memang positif and ada yang mention the fastest android phone. Iday pon memang android user, so memang dah jadi lalang, taknak iPhone X and nak Google Pixel 2XL. Hehehe

Lagipon Google Pixel 2XL lagi murah berbanding iPhone X. Heeeee

Bila tengok video comparison dan review, Iday tertengok video dari Dee Kosh. One of my favourite youtuber. Ini kali pertama dia buat video review dan comparison macam ni and Iday dah agak memang sumpah kelakar. 

It's not legitimate review tapi still ada point-point yang boleh diterima pakai untuk comparison kedua-dua phone ini. 

Taknak gelak sorang-sorang, jom lah gelak sekali tengok video Dee Kosh di bawah and decide which phone korang prefer. Hehehe



Hahaha kelakar teruk kan? 

Okay la, Iday share juga di bawah perbandingan antara iPhone X dan Google Pixel 2 XL. Basically, diorang punya specs la. At this moment, Iday memang lagi suka Google Pixel 2 XL. 




Jenis PhoneiPhone XGoogle Pixel 2 XL
Size143.6 x 70.9 x 7.7 mm (5.65 x 2.79 x 0.30 inches)157.5 x 76.2 x 7.6 mm (6.20 x 3.00 x 0.30 inches)
Weight174 grams (6.14 ounces)175 grams (6.17 ounces)
Screen5.8-inch Super Retina OLED display6-inch P-OLED display
Resolution2,436 x 1,125 pixels (458 ppi)2,880 x 1,440 pixels (538 ppi)
OSiOS 11Android 8.0
Storage64GB, 256GB64GB, 128GB
MicroSD card slotNoNo
NFC supportYes (Apple Pay only)Yes
ProcessorA11 Bionic with 64-bit architecture, M11 motion co-processorSnapdragon 835, with Adreno 540
RAM3GB4GB
Connectivity4G LTE, GSM, CDMA, HSPA+, 802.11a/b/g/n/ac Wi-FiGSM, CDMA, HSPA, EVDO, LTE, 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi
CameraDual 12 MP rear, 7 MP FaceTime HD front12.2 MP rear, 8 MP HD front
VideoUp to 4K at 60fps, 1080p at 240fpsUp to 4K at 30fps, 1080p at 120fps, 720p at 240fps
BluetoothYes, version 5.0Yes, version 5.0

Kalau korang nak tengok camera comparison antara iPhone X dan Google Pixel 2 XL boleh tengok di video bawah :


screenshot dari video di atas



Satu je yang Iday tak suka tentang Google Pixel 2 XL adalah paparan display yang hanya P-OLED berbanding iPhone X adalah Super Retina OLED. Iday lagi suka screen display yang cantik. 

Selain tu, Iday lagi suka design iPhone X yang nampak lagi cantik dan ekslusif jika dibandingkan dengan Google Pixel 2 XL. 

Eh, pening pulak. Hahaha

Last-last aku beli Samsung je la. Hahaha

Beli Online iPhone X

Untuk mereka yang nak beli online iPhone X, korang boleh ke website apple dan beli dari sana. Harga bermula RM5149 untuk 64GB.




Beli Online Google Pixel 2 XL


Tadi Iday check, dekat 11street ada stock. Harga bermula RM3299.



So, bagi korang mana yang lagi best dan berbaloi? iPhone X atau Google Pixel 2 XL?







Others Post




No comments:

Post a Comment

Follow My Instagram

Blog Archive