Senarai Website Untuk Tonton/Download Drama Korea Online



Hi Korang!


Untuk artikel kali ini, Iday nak share dekat korang senarai website yang Iday guna untuk tengok drama korea kegemaran Iday. 




Kalau korang memang dah lama jadi pembaca blog Iday, korang mesti tahu yang Iday memang kaki drama korea. Iday tengok semua drama korea yang terkini, tak kisah siapa watak utama dan jalan cerita. 





Iday juga ada share senarai drama terbaru bulan Oktober, korang boleh check link dibawah :




Dulu Iday selalu tengok drama korea di Youtube, tapi agak seksa sebab kena view video yang kualiti sangat rendah. So, Iday buat research dan cari website yang boleh tengok drama secara online. Korang boleh check senarai website di bawah untuk tonton drama korea kegemaran korang :



1. kissasian.ch - tidak sesuai untuk paparan mobile view kerana iklan.


Iday selalu buka website Kissasian kalau tengok drama di laptop/dekstop. Tapi kena tahan dengan iklan yang asyik popup atau new tab. Korang just tutup iklan-iklan tersebut. 




Video pon memang akan ada sehari selepas drama tersebut ditayangkan di Korea. Paparan video dari 360p hingga 720p. 



2. myasiantv.se

Kalau tak tengok guna kissasian, Iday akan guna myasiantv. Antara sebab Iday suka tengok melalui website ni, dia selalu update senarai video yang telah diupload, then ada mention yang mana ada subtitle dan yang belum ada. 





Selain tu, ada ranking untuk top week, top of the day and top month. So, korang boleh la check drama-drama popular. 





3. ondramanice.io - boleh view dekat mobile


Kadang-kadang Iday akan tengok melalui website dramanice ni, tapi mostly menggunakan smartphone. 


Tak best tentang website ni sebab tak user friendly. Tapi kualiti video okay, cuma ada video yang korang tak boleh pilih , hanya 720p je.




4. viewasian.com


Ini baru lagi Iday guna untuk tengok drama korea. Sama la macam kissasian dan myasiantv, ada iklan popup. Tapi korang boleh cepat-cepat tutup je. 


Kualiti video pon cantik, senang nak cari drama yang korang nak. Memang user-friendly.





Setakat ini Iday share 4 jenis website dulu. Selain dari cerita korea, korang boleh tengok drama atau movie Thailand, Chinese atau HK Drama. 


Kalau korang ada tengok drama korea dekat wesite lain, boleh share di komen bawah ye. Nanti Iday update senarai dalam artikel ini. 


Lagi banyak pilihan website, lagi best. Mana tahu nanti kena block, boleh tukar ke website lain. Hehehe

Bye!





Others Post




3 comments:

  1. Thanks iday...mmg mencari kat mana boleh tengok online free ni...
    Selalu layan youtube tapi kdg2 link hilang utk episode seterusnya...

    ReplyDelete
  2. Selalu tengok jer citer korea ni, dah ada website boleh download lah lepas ni

    ReplyDelete
  3. Thanks for sharing.

    Mrs. A pun suka tengok drama korea gak kalau kat phone selalu guna website drama3s.com takde iklan, cepat dan laju.

    ReplyDelete

Follow My Instagram

Blog Archive