Enter your keyword


Subscribe To My Youtube Channel



Running Man Datang Ke Malaysia April Ini!

Tuesday, March 28, 2017
Yes! Team Running Man akan datang ke Malaysia April ini iaitu pada 22 April bertempat di The Mines International Exhibition & Convention Center (MIECC) sempena Running Man Concert Tour yang menampilkan Ji Suk Jin, Kim Jong Kook, Haha, Song Ji Hyo, dan Lee Kwang Soo! 


Walaupon Yoo Jae Seok tak hadir, dapat tengok Jong Kook and Lee Kwang Soo pon dah kira okay. Hehehe

Apa yang korang akan dapat sepanjang konsert ni? 

Mestilah sesi beramah mesra dengan team running man, kadang-kadang diorang akan buat persembahan istimewa dan kelakar. Iday pernah tengok konsert mereka sebelum ini di Youtube. Memang seronok. Pastinya satu pengalaman yang menarik untuk peminat tegar Running Man (seperti iday and islam :p)

Jualan tiket akan bermula di semua cawangan TicketCharge yang terpilih pada 29 Mac 2017 dan juga pembelian dalam talian www.ticketcharge.com.my.

Harga tiket adalah seperti berikut :


RM 758 (VIP), RM608 (PS1), RM 508 (PS2), RM408 (PS3), RM308 (PS4) and RM 208 (PS5).

For ticket sales enquiries, please contact TicketCharge at +603 9222 8811 (Kuala Lumpur) or +604 645 9811 (Penang). For other inquiries, please contact the Concert Hotline at +603 9520 4310.

So, adakah Iday akan pergi ke konsert Running Man? Nanti nak tanya Islam dulu. Kalau pergi, maybe beli tiket PS4 atau PS5. Hahaha 

Tapi tak confirm lagi. Korang macam mana?



Senaman Kuruskan Badan Sambil Buat Kerja Rumah

Monday, March 27, 2017
Ramai di luar sana yang ingin tubuh badan sihat, kurus dan langsing tetapi tidak ada masa untuk bersenam. Ada yang bagi alasan terlalu banyak kerja di tempat kerja dan di rumah sampai tidak sempat untuk pergi ke gym, berjogging, berzumba dan sebagainya. Tetapi itu bukan lagi alasan. 




Di sini ada pergerakan senaman yang anda boleh lakukan sambil buat kerja rumah yang mungkin anda pernah buat tanpa sedar.

1. Sental Dinding Bilik Air atau Tingkap Rumah


Dengan menyental kekotoran yang ada di kawasan dinding bilik air ataupun tingkap, dengan secara automatiknya anda akan melakukan pergerakan di bahagian lengan anda. 

Gunakan kedua-dua belah tangan anda, kiri dan kanan sambil membuat pergerakan dalm bentuk membulat, dari atas ke bawah hingga lah kiri ke kanan. Peryerakan ini juga adalah senaman untuk bahagian otot lengan dan abs.  

2. Berjalan atau berlari menggunakan tangga 

Cuba berjalan laju atau berlari menaiki anak tangga di rumah anda. Anda boleh melakukan pergerakan ini contoh semasa ingin mengemas kawasan rumah yang lain, atau mengambil barang dari tempat lain, atau merajinkan diri member barang untuk di pass kepada seseorang. 

3. Ambil Bakul Kain Jemuran



Secara tidak langsung, anda boleh melakukan squat semasa anda menggerak dan mengambil bakul kain jemuran anda dari satu tempat ke satu tempat yang lain. Dalam masa yang lain, sambil anda menunggu baju di dalam mesin basuh, cuba lakukan squat. Sandar di dinding anda, dan berdiri dalam keadaan bersedia untuk squat. 

Cuba juga untuk squat setiap kali anda ingin mengambil sesuatu objek yang berkedudukan di bawah anda. Membengkokkan badan tanpa melakukan squat akan membahayakan posisi tulang belakang anda. Squat membantu anda member keselesaan pada bahagian belakang semasa melakukan kerja dan juga member bentugk kepada bahagian punggung anda.

4. Sapu Sampah, Mop Lantai dan Vacuum Karpet


Sapu sampah, mop lantai dan vacuum karpet  memang perkara biasa anda semua lakukan setiap hari. Paling teruk pun setiap minggu. Sebenarnya pergerakan menyapu dan mengemop juga boleh dianggap sebagai senaman jika kekerapan anda konsisten. Otot-otot abdomen dan tangan anda bergerak dengan laju dan kerap . 

Ini boleh membakar sekurang-kurangnya 195 kalori setiap jam. Tetapi pastikan anda bertukar-tukar posisi tangan anda dan pergerakan kaki anda harus memainkan peranan.

Untuk lebih tips kuruskan badan boleh baca di facebook page Kurus Oh Kurus dan kurusdancantik.com


So, ada senaman yang korang selalu buat seperti senarai di atas? Atau korang ada senaman jenis lain, boleh share ye! Hehehe



Siapa Admin Daebaking? Kawan Islam?

Friday, March 24, 2017
Iday rasa semua orang tahu tentang Daebaking kan? 

Facebook page yang memang tengah popular dan viral sekarang. Iday memang tak pernah miss tengok video yang diupload oleh Daebaking.  Admin Daebaking akan translate bahasa korea dengan bahasa melayu. Yang kelakar, bukan bahasa melayu yang formal tetapi bahasa Melayu pasar atau rojak. 



Iday rasa start viral kerana watak Hidayah yang cuba mencari boyfriend tetapi selalu dapat boyfriend yang "hanat" . Hahaha

Kebanyakkan kawan-kawan Iday yang tengok video Daebaking akan ketawa dengar subtitle bahasa melayu dalam video. Paling selalu diorang ketawa bila ada mention nama "Hidayah". 

Diorang rasa kelakar sebab sama dengan nama iday. Nama penuh iday kan Nor Hidayah.

Mula-mula tu, iday tak ambil kisah sangat dengan nama Hidayah. Maybe kebetulan je Admin Daebaking suka dengan nama Hidayah. 

Tapi bila, ada video terbaru dan nama wataknya adalah Fakhrul, iday tertanya-tanya siapa adamin Daebaking. 



Kawan Islam ke? Hahaha Oh, nama penuh Islam adalah Mohd Fakhrul Islam. Hehehe

So, memang kebetulan yang agak kelakar. Hahaha

Tapi yang penting Fakhrul and Hidayah yang real ni dah kahwin lama. Haha



Tak kisah la siapa Admin Daebaking, iday harap akan ada lebih banyak video-video macam. Memang ketawa je, terus hilang stress. Hahaha

Ini antara video favorite Iday :







Pandai betul Admin Daebaking ni Hahaha




So, korang pon layan juga video Daebaking? Kenal ke admin Daebaking? Hehehe


Till then, Bye from Hidayah 😆😆😆


Cool Ways To Transform Your Executive Condo

Thursday, March 23, 2017
Hi!

Executive Condos or ECs have lately become popular unlike in the past. With the city’s lifestyle, one needs a place to call home which is accessible and comfortable. They allow new buyers to raise their families, connect with friends and still have the convenience of visiting the city, workplaces, malls, restaurants, parks, schools and daily needs. But the major setback that new buyers experience is the limited condo space, conventional design, and finishes. 


Creativity and interest can town your condo into your dream home. Whether it is big or small, it can be an opportunity to put your skills and creative mind to work, in turning the condo from a basic look to a style you can relate to. A place you call home should help you relax your mind after a long day and play with the kids in your very own garden. A condo does not necessarily have to be expensive, time and skills are all you need to turn it to an admirable house.

To prove that limited space should not hinder you in enjoying your condo, this article will give you great ideas and tips on how to transform your executive condo elegantly. The interior designs and creative organization are all it takes for you to transfigure your condo.


The professional


If have moved into a new neighborhood because of work, you need a condo that reflects your work. Since you spend most of your day at work, your condo is basically for sleeping and eating. You do not have to fill your interior space with unnecessary clutter because most of the time you are away anyway. Opt for white, black and gray colors or a combination of bold brown and tan. 

Place your furniture and appliances where you can easily access such as the television and a cozy sofa. Additionally, you can opt to have a couch that converts to bed to save money and space. Again if you have guests, you can have a place for them to rest.


The simple ones


Not everyone fancies color or loud arrangement. The timeless condo design would be the minimalist for you. Simplicity, simple method and a beautiful bed are all you need. Install bookshelves and simple chandeliers with a little architecture interest which leaves your space elegant. The significant gesture to the simple look is keeping the space neat and tidy so not to have a full living room.

The three primary things that the simple condo must keep in mind while choosing the design is planning, maximum use of the space and self -expression. Always have a working budget before you go shopping for the interior décor of your condo. Be efficient in planning and part of the design team so no time and money would be wasted. Remember the condo represents your personality, lifestyle and make you feel at home.


The Palace



When your character reflects royalty, your condo should do too. Space should not limit you in designing your space to a palace. Be creative, glamorous and elegant as you do not have to break a bank to have your palace which is shimmery and splendid. Choose curtain colors that are attractive and outstanding which bring out your window space in an impeccable manner.

Place mirrors strategically on the wall to make space look bigger. In this kind of home design, you have to play around with Disney inspired colors and furniture. Cute profile, fur, and patterns of polka and swirls will add a great finishing touch. Additionally, you can go for the bold look if you do not like the Disney colors and shimmery look.


Strokes of music


A musician can get inspired by space. Art and music go hand I hand with creativity. Similarly, combine music with patterns, color and a spice of creativity, and your condo will be the best place you want to be at the end of the day. For the music junkies, or fans of the entertainment industry you can combine art and musical instrument to define your interior design. Get your inspiration from musicians that you love. You can draw or buy a picture of your favorite music band or actors such as James Bond and the Maroon 5 band.

Choose any bold base color of the wallpaper but fill it with your kind of inspiration and likings. You could use decors like a signed framed T-shirt, old CDs. Posters, cassettes, and guitar and fit them on the wall like a puzzle. Depending on your liking you can use vibrant colors such as shades of blue or toned shades of green, gray and brown.


One Shade



There is beauty in simplicity. Are you stuck with one color option? Do not worry; you can play around with shades and tints of your color choice. All you need is to build your focus on the color and create a pattern to bring out the different shades and range palette. Choose colors that bring out your personality such as green to reflect calmness and red for energy, love, and excitement.

Whatever your color choice, work around it using condo decors and simple materials that will improve the interior décor final look. Bed sheets, chandelier, lampshade, wallpaper and the paint color can boost the outlook of your small condo.

The Vintage



The back to the 60’s look and retro are timeless home designs that never get out of fashion. Vintage has lately been coming back as seen in the fashion industry, music, art and recreational spaces. Vintage gives an individual the feeling of coziness, relaxation while having old school vibes with your friends and family.

To bring the vintage idea into your condo, have the primary 60’s colors such as brown, earthy green, maroon orange, and red. Place collected suaver ni ours, old catalogs, old typography in your living room décor. A good sofa with earthy color and a wooden dining table and an old teapot that lies around the dining table will create a perfect old school-new school kind of design for your condo. Black and white photos of you on the wall and some disco lights will spice up the whole design at an affordable price.


For the love of nature



Natural scenes are effective in relaxing your mind from all the busy streets and traffic all day. Get your inspiration from a place you have visited and wants to visit. Nature kinds of sceneries are hard to find when living in busy cities but you can always improvise in your condo.

Nature painting on the walls, a nest placed on the outside of the window gives you a feeling of living outside the noisy city. Shades of green and brown colors for the wall and a fish pet can help you have a perfect feel of nature at the comfort of your condo.


Glass is class



Turn your condo into the house of glass. Let the sun rays hit your face in the morning and cuddle in the moon at night. The sight is always good at night when it’s not rainy or cold. Imagine looking at how it’s raining when you sleep? Or how the snow falls?

The glass is stylish, classy, unique and relaxing. Bright colored sofas and wall hangings will add the needed coziness required in the condo. Add high-quality blinds to block the sun when it’s too bright or too hot.

Art gallery

If you are an art lover, you have probably visited an art gallery at least once. You have seen how paintings are hanged against one monochrome color which is bold and outstanding. If you have the background knowledge of how an art gallery looks like then you will have an easy time decorating your condo. Paint a bold monochrome color and place your favorite-framed paintings against the wall. Put the pictures diligently and creatively.


So, which one is your favorite? :)


4 Perkara Wajib Kena Buat Bila Nak Kurus

Tuesday, March 21, 2017

"Iday pregnant anak kedua ke?"

Yes, Iday pernah dapat soalan macam tu gara-gara Iday naik 13KG. Dari berat 50KG menjadi 63KG. Iday memang dah perasan yang berat badan naik. Lagi-lagi Iday selalu rasa penat. Naik tangga sikit pon rasa penat. 

Tapi, ada satu hari tu buat Iday buka mata untuk turunkan berat badan betul-betul. 

Iday saja-saja la buka galeri gambar dekat phone Islam. Iday terjumpa gambar  bawah ni iaitu gambar bersama kawan Islam yang baru je kahwin. Iday terkejut sebab Iday nampak sangat berisi dan nampak lebih tua dari Islam. Tiba-tiba rasa insecure dan rasa tak sepadan dengan Islam. 


Sedih sangat perasaan Iday masa tu. So, Iday nekad nak kurangkan berat badan. Iday start amalkan 4 perkara wajib kena buat bila nak kurus ni. 

1. Minum air masak setiap hari

Wajib minum air masak 2-3 liter sehari. Air masak bantu meningkatkan metabolisme badan dan buat kita rasa kenyang. Banyak sangat kelebihan minum air masak dan salah satunya bantu kita dalam proses detox atau turun berat badan.

2. Jauhkan minuman manis dan ais

Alhamdulillah, sekarang Iday berjaya tak sentuh ais. Iday rasa dah sebulan lebih. Lansung tak terasa nak minum minuman berais. Minuman berais ni tak elok sebab menjadi punca perut buncit dan lemak pada lengan. 

Sama la dengan minuman manis especially berkarbonat tu. Minta jauh la. Sekali minum, berapa banyak kalori yang masuk dalam badan dan penyebab penambahan berat badan. Cuba avoid ye!

3. Jaga kuantiti makanan dan jenis makanan

Awal-awal dulu, iday cuma kurangkan kuantiti nasi dan lebihkan lauk. Tapi sekarang Iday dah boleh tak makan nasi. Lidah melayu kan susah kalau tak makan nasi. Tapi Iday berjaya tak sentuh nasi. Kalau teringin sangat, iday makan sesuap dari pinggan Islam. Hahaha

Kalau boleh, korang masak sebab korang boleh pantau garam atau penggunaan minyak. Seeloknya jangan selalu sangat amalkan makanan bergoreng. Iday sekarang selalu bawa bekal ayam panggang dan sup sayur. Hehe

4. Senaman jangan lupa

Ini yang paling susah orang nak follow kan? Awal-awal ni cuba biasakan badan dengan senaman ringan. Jalan-jalan dekat taman ke atau buat senaman simple di rumah seperti plank atau squat. Sekarang Iday follow senaman dari applikasi dekat Google iaitu 30 Days Fitness Challenge. Lepas ni boleh la join aktiviti run. Hehe


Ini memang 4 perkara wajib yang korang kena follow kalau nak kurangkan berat badan. Iday pula tambahkan usaha dan cepatkan proses pengurangan berat badan dengan makan supplemet dan sapu minyak panas pada bahagian yang Iday nak kurus. 

Ini produk yang Iday guna sekarang dan Iday nak share dekat korang sebab setakat ni Iday consume, Iday memang berjaya turun berat badan.


Korang pernah dengar tentang Apple Fibre Plus? 

Sebenarnya dah ramai yang cuba dan berjaya kurangkan badan dengan amalkan consume Apple Fibre Plus. Yang penting produk ini memang mendapat kelulusan KKM dan mendapat Halal certificate dari JAKIM.



Datang dalam bentuk pil dan memang mudah untuk amalkan. Iday biasa amalkan waktu pagi sebelum sarapan dan sebelum tidur. Banyak kelebihan Apple Fibre Plus dan yang paling ketara Iday rasai sendiri adalah: 

- Bantu menambah tenaga
- Mengurangkan berat badan
- Membuang toksin dalam badan
- Mengurangkan dan mengawal selera makan

Lain-lain kelebihan yang ada pada Apple Fibre Plus adalah menstabilkan hormon, mengurangkan kolestrol dan menghalang pembentukan lemak.


Setiap botol ada 30 biji pil dan mampu bertahan selama 2 minggu. Iday baru habiskan 1 botol. Hehe 

Sambil-sambil Iday makan pil, Iday juga menggunakan Apple Lotion. Iday akan sapu pada bahagian yang Iday nak kecilkan seperti perut, lengan dan paha.


Iday selalu sapu pada badan sebelum melakukan exercise. Pada mereka yang kurang bersenam pon boleh juga gunakan lotion ini sebelum tidur. 

Iday suka dengan Apple Lotion kerana tidak berminyak dan mudah menyerap dalam kulit. Kalau pakai, memang akan rasa panas tetapi tetap selesa. Hehe


Antara kelebihan Apple Lotion ini adalah dapat membantu kempiskan perut buncit, lengan dan paha. Lagi cepat la pengurangkan berat badan korang nanti. Hehe

Oh, Korang boleh check testimoni customer lain dekat link ni :



Harga sebotol Apple Fibre Plus adalah RM69 dan Apple Lotion adalah RM50. Iday bertuah sebab dapat harga promosi untuk 3 botol + Apple Lotion iaitu RM110. 


Iday tak sure promosi ni masih available ke belum, korang boleh check dengan Ms Wanda (018-9070583) sebab Iday beli dengan dia hari tu. Hehehe

Tapi sekarang Iday memang berpuas hati sebab berjaya kurangkan berat sebanyak 3KG dalam masa 2 minggu. Setakat ni just follow 4 perkara wajib tu (tapi yang senaman tu kurang sikit sebab malas hahaha) dan amalkan Apple Fiber Plus :)



Kalau korang berminat untuk order, boleh check contact number dibawah:

+6018-9070583 (Wanda) / +6016-3501993 (Fifi)







Till then, Bye!


Ice Cream : Artico It's Nitro Cool @ SS15 Courtyard

Monday, March 20, 2017
Hi korang!

Kalau weekend atau waktu lunch, biasanya korang akan lepak di mana?

Kalau belum ada plan kemana-mana, Iday nak suggest dekat korang untuk cuba makan Ice Cream di Artico It's Nitro Cool yang bertempat di SS15 Courtyard. Cafe ais krim ini terletak berhadapan dengan restaurant Jibby & Chow.


Kalau nak tahu Artico ni baru lagi dekat Malaysia. Kalau cafe baru ni, memang wajib kita cuba. Lagi-lagi Ice Cream! Hehehe

Terletak di level G dan mempunyai ruang lepak yang selesa. Siap ada wifi taw! Hehe


Iday ada cuba beberapa jenis aiskrim di sini and memang sedap. Diorang ni selalu bereksperimen dengan bahan-bahan membuat aiskrim, so memang akan ada new menu. 

Paling best, Aiskrim dekat sini hanya dibuat bila ada order. Maksudnya, bukan jenis aiskrim yang siap-siap beku dalam bekas aiskrim tu. Bahan-bahan yang digunakan pon baru dan segar. 


Tapi macam mana proses pembekuan tu boleh jadi cepat?

Mestilah menggunakan kaedah nitrogen, itu yang berasap-rasap kedai Artico ni. Hehehe



Okaylah, Iday nak share apa aiskrim yang iday makan dekat sini dan yang mana favorite Iday. Nanti senang la kalau korang nak buat pilihan. Hehehe


#Mango Granola Parfait

Ini memang favorite Iday, rasa manis buah mix dengan masam yogurt. Sedap! Sangat recommended dekat korang untuk cuba. Mango Granaola Parfait adalah combinantion yogurt, mango, granola nuts, chocolate sauce and corn flakes.



#Fresh Chocolate Gelato Cup With different Topping
Rasa chocolate memang pekat dan korang boleh jenis topping yang korang nak. Tak terlalu manis tetapi sedap! Kena cuba jugak. Hehehe




#Vanilla Chocolate chip cookie Gelato sandwich


Kalau korang suka makan cookies, korang boleh pilih ais krim ni. Aiskrim vanilla diapit dengan chocolate chip cookie. Rasa ais krim agak manis bagi Iday tetapi tetap sedap.


3 pilihan ais krim ni memang favorites Iday especially Mango Granola Parfait. Kalau datang SS15 Courtyard, jangan lupa singgah ke Artico. Hehe



With Eddy :)




Sayaiday Review

Outlook: 4/5
Creativity: 4/5
Taste: 5/5
Price: 3.5/5 ($$)
Overall: 4/5

Ambiance : 
Ruang makan selesa and banyak meja tersedia untuk lepak.

Service : 
Kena queue untuk order dan staff yang bertugas yang ada mesra. Self service.


Food Service Speed : 
Cepat kerana penyediaan ais krim menggunakan Nitro

Will revisit? : 
Yes, sebab ais krim sedap dan tidak terlalu manis (ada wifi :p)


Cafe/Restaurant Details

Artico It's Nitro-cool, SS15 Courtyard 
Lot G-13A, SS15 Courtyard, 
Jalan SS15/4G, SS15, 
47500 Subang Jaya, Selangor. 

Contact : +603-5036 1255 
Hours : Daily 10AM – 10PM


Video : Artico It's Nitro Cool @ SS15 Courtyard


Best kan?? Hehehe 





Till then, Bye from Islam & Iday!

Kahwin Dengan Islam Sebab Dia Pakai Kaca Mata

Thursday, March 16, 2017
September ini, genap 3 tahun Iday kahwin dengan Islam. Alhamdulillah, tak hilang rasa sayang dan bertambah rasa cinta. awhhhh HAHA 



muntah.

Okay serius ye. 

Betul ke Iday nak kahwin dengan Islam sebab dia pakai kaca mata?



Percaya tak?

Actually, itu antara reason kenapa Iday pilih Islam as my boyfriend and kemudian jadi suami. Hehehe 

Ceritanya macam ni, 

Dulu masa Iday mula-mula kenal Islam, kitorang ni just rakan satu tempat kerja. Takde lepak sama-sama pon. Awal-awal memang tak rapat. Salah satu sebab adalah, Islam lain department and dia ada geng lepak dia dekat office. 

Even dia punya first birthday dekat office tu pon, Iday tak join celebrate sebab memang kitorang tak rapat. Nampak la kawan-kawan dia tengah buat suprise birthday dekat dia. 


Muka Islam macam adik-adik sangat. Hahaha Gambar dari FB Kak Ida :p

So yes, masa ni kitorang tak rapat pon. Hahaha

Then tiba-tiba Iday start lepak dengan diorang. Lepas lepak-lepak dengan diorang, tiba-tiba ada gosip yang Islam ni suka dekat Iday. Ada la dia mesej-mesej Iday, tapi Iday tak reply sangat. Time tu pulak tengah ada masalah dengan ex-bf. 

Lama juga tak layan Islam punya mesej sampai dia dah give up. Haha 

Tapi ada satu malam tu bulan, Iday follow diorang pergi karaoke and lepak-lepak. Iday tak menyanyi pon. Diorang-diorang je yang menyanyi. Then, tiba la turn Islam nyanyi and dia pilih lagu favourite dia yang kebetulan Iday pon suka lagu tu. Haha

Before dia menyanyi, Iday nampak dia cari something dalam bag. Masa tu jarak kitorang jauh sebab kitorang book bilik besar tu. Tiba-tiba, dia pakai spek mata. Rupa-rupanya time tu dia nak menyanyi tapi tak nampak screen. 

Rabun rupanya,

Then masa tu, muka Islam nampak lain. Tak nampak budak-budak dah. Nampak hensem berkaca mata. Tiba-tiba jatuh suka dia. Haha motif sangat kan. Tapi serius, disebabkan dia pakai spek mata, Iday suka and start mesej dia. 

Pendekkan cerita, kitorang kawan-kawan and bercinta and kahwin. Hahaha


Btw, 

Baby, selamat hari lahir.


Movie : Beauty And The Beast (1991)

Wednesday, March 15, 2017
Iday tahu sekarang memang tengah hangat isu Beauty And The Beast. Movie ini sepatutnya ditayangkan pada 16 March tetapi telah di postponed atas sebab-sebab yang tertentu. Rasanya semua orang tahu kot sebab ape. 

Jujur iday cakap, iday dah lupa macam mana movie Beauty And The Beast. Dulu kan tengok masa kecil, zaman kanak-kanak and mesti dah lupa the storyline. 



So, Iday nak buat keputusan untuk tengok online Beauty And The Beast version cartoon yang ditayangkan pada 1991. Nasib baik movie tu available dekat fmovies. 


Dah lama sangat sampai lupa macam mana putera tu boleh jadi beast. hehehe


So, ada satu watak dalam Beauty And The Beast iaitu Gaston yang jatuh hati pada Belle. 


Tall Dark Handsome? Seem familiar kan? Hahaha


Menariknya bila iday tengok version cartoon ni, iday pon turut rasa cuak bila ayah Belle kena kejar dengan serigala and masuk ke dalam kawasan istana Beast. 


Tak boleh bayangkan kalau tengok Beauty and The Beast yang guna real people nanti. Mesti best. Hehe


Lelaki sebelah Gaston tu adalah LeFou (yang dikatakan gay dan mempunyai perasaan terhadap Gaston)



The moment bila Belle minta Beast tunjuk muka dia. 


Rasa menyesal pula tengok cartoon ni. HAHA

Sebab terus tak sabar nak tengok version 2017 ni. Tak sabar nak tengok reaksi Emma Watson nanti. 


and Gaston bila part ni, 



Hahahaha!

Suka part ni, bila Belle marah Beast. Hahaha


Finally,


Tapi kenapa Beast sedih?

Itu nanti, korang tengok sendiri ye. Iday baru je habis tengok Beauty and The Beast version cartoon. Jalan cerita memang best and tak sabar nak tengok yang baru ni. Hehehe

So, kalau korang nak tengok yang version cartoon, boleh check link dibawah ye :)




p/s : Iday dah lama minat Emma Watson, semua movie yang dia berlakon iday akan tengok. Especially my favorites movie all the time - The Perk of being a Wallflower and Harry Potter.


My Blog List