Header Ads

Pameran Poskad Dunia di MaTiC Art Gallery Kuala Lumpur


Poskad? Siapa yang masih guna Poskad?Sebenarnya iday still guna Poskad sebab iday join community Postcrossing. Postcrossing ni sebenarnya website yang iday guna untuk hantar poskad kepada strangers di seluruh dunia.

Even iday pon pernah terima poskad dari diorang, ada from German, Korea dan banyak lagi. Seronok sebab kita boleh request poskad yang kita nak. Contohnya iday request poskad yang ada gambar city or tempat menarik diorang. Macam suprise gift. Hehehe

Itu yang iday excited bila dapat tahu tentang Pameran Poskad Dunia di Galeri Matic yang dah start sejak 26 september lepas hingg 31 October 2016 ini. Iday baru tahu baru-baru ni je, and decide nak pergi this weekend.  


Pameran ini merupakan satu cubaan untuk mencipta rekod "Pameran Fotografi bersaiz Poskad Terbanyak di Malaysia" di Malaysia Book of Records. Then Pameran ini merupkan kerjasama antara Street to Street, MaTiC dan Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia.Baru-baru islam ke majlis perasmian dan sidang media, so sempat la dia ambil gambar dekat sana. Serius banyak gila gambar bersaiz poskad. Tak sabar nak pergi tengok! HeheIni kalau buat hiasan dinding memang cantik. Iday ada buat dekat rumah, tapi tak sebanyak ni. Hehehehe 

Jumlah poskad adalah enam ribu seratus dua (6102) . Banyak kan?Setiap gambar di dinding pameran ini adalah dari seluruh dunia. Memang cantik.

Cantik kan yang ini?
wahhhhh :)


So, kalau korang berminat nak datang ke Pameran ini, boleh check details di bawah :


Tempat :
MaTiC Art Gallery, Pusat Pelancongan Malaysia (MaTiC)

Tarikh :
26 September - 31 October 2016
Kalau korang datang weekend ni, jumpa kat sana ye!


Kalau berminat untuk baca artikel lain, boleh check "Related Post" atau cari dalam kotak "Search" dibawah ↓↓↓↓


2 comments

miss eimanhikmah said...

cantik nye!

Hanis Amanina said...

saya ada a wall of postcards :D bila sedih2 boleh tengok postcard2 yg ada :D