New Video On Youtube.com/Sayaiday

4 Tahun Kahwin


Alhamdulillah, dah 4 tahun kitorang kahwin and masih tetap sama macam zaman awal-awal kahwin. Cara layanan Islam masih sama dan selalu jadi suami penyayang dan memahami setiap sisi perangai aku ni. Thanks sayang!


Sepanjang kitorang kahwin memang amalkan konsep "Give and Take". Jangan berkira dalam relationship. Sebab pasangan kita tu bila dah kahwin dah jadi sebahagian hidup kita. 

Sebab tu, Iday selalu takkan naikkan suara dekat Islam. Even kalau marah sangat pon, macam control perasaan tu dan cakap elok-elok. Sebab Iday tahu, kalau Iday marah-marah dia, tak mustahil dia akan buat benda sama balik.

Sama la macam kerja rumah, kitorang buat sama-sama. Tak berkira dan tak mengungkit.

"Oh, hari tu saya dah basuh. Ni giliran awak laaaa!" - memang tak pernah macam ni.

So, mungkin tu reason yang our relationship memang sentiasa okay dan full of kasih sayang gitu. hahahaha

Dalam blog ni pon Iday ada banyak share tentang relationship kitorang. Feel free to check our stories down below :

Post pertama selepas jadi isteri :p
Bila nak pikat hati suami tapi Gagal teruk hahaha
Cerita tentang Islam yang kelakar tapi dia tak sedar lol
Salah faham pertama sepanjang perkahwinan kitorang, drama lebih
Perangai lupa teruk Iday hahahaha
Pelamin masa kahwin dulu
Aktiviti sebelum tidur
My ugly side
First Impression masa jumpa suami dulu


Terima kasih Islam sebab masih jadi suami yang terbaik. Betul la orang cakap yang "Home Is Where My Husband Is" Hehehehe :)

3 comments: