Header Ads

Topik Personal Dalam Blog Sayaiday


macam lamaaaaaaa sangat dah tak cakap tentang personal life, story tentang islam and our marriage life. rindu nak cerita semua tu. walaupon mungkin takde orang kisah or baca. tapi nak tulis something, so macam nanti boleh dikenang dibaca pada masa hadapan. hehe

https://www.instagram.com/sayaidaydotcom/

so, jom la kita start balik menulis tentang diri sendiri dekat blog ni. hahaha

Youtube Sayaiday

anyways, sekarang Iday & Islam memang rancak membuat content di Youtube Sayaiday. Sampai youtube Iday yang satu lagi tu, terabai sekejap. Haha Takpe nanti kita start balik dekat Youtube tu. Nasib baik earning jalan je walaupon jarang update. Hehehe

Islam start buat MotoVlog dekat Sayaiday, sampai kadang-kadang rasa dia dah takeover channel tu. Hahaha

Tapi Iday still upload video resepi dekat Youtube Sayaiday. Target tahun ini, mana-mana artikel resepi dalam blog ini, kena ada video. Paling latest video resepi Iday buat untuk artikel Resepi Ayam Paprik.


485 shares! hehehehe

Ada banyak lagi artikel resepi yang belum ada video, so hopefully akan dibuat dalam masa terdekat. Please rajinkan diri.

Jerawat?

muka pon dah makin okay, sekarang tinggal parut. Iday ada buat video macam mana Iday rawat jerawat Iday tapi masih belum buat artikel bertulis. Asyik jadi draft je. Padahal tinggal nak letak gambar je. Hahaha



Dim Sum Buffet, Fave & Boost

So, hari ni Iday & Islam pergi makan Dim Sum dekat hotel The Westin. Dah lama beli vocher tu dekat Fave tapi semalam booking untuk makan hari ni. Itu pon nanti Iday cerita dekat blog akan datang.


Dim Sum dia okay la, memang puas hati dan kenyang. Iday beli guna app Fave dapat cashback 20% hari tu. Sekarang memang tengah seronok guna app Fave dan Boost. Banyak benefit dan rewards bila guna app ni.

Kenapa la dulu tak guna app ni. hehehe


Itu je la kot topik blog personal untuk hari ni. InsyaAllah akan update hari-hari hahaha buat macam jurnal. Tapi topik lain seperti info, tips dan resepi pon Iday akan update. Senang cerita nak aktifkan blog ni balik. Hahaha

Review dan advertorial masih aktif di blog, setahun lebih berehat dari mengambil sebarang job bertulis. Sampai rasa lain macam dah bila nak buat artikel review. Hahaha

Bosannya blog post kali ni. hahahahaha

okay bye.





Kalau berminat untuk baca artikel lain, boleh check "Related Post" atau cari dalam kotak "Search" dibawah ↓↓↓↓


No comments