Pakej Percutian Budget dan Murah di Pulau Perhentian


Yeay! Finally dapat juga ke Pulau Perhentian dengan Islam. Actually ni plan sangat last minit. Tiba-tiba tengah sembang dengan Islam, then cakap "Jom pergi Pulau Perhentian!"

Update 6 Jan 2016 :

Boleh baca artikel review iday sepanjang menginap di Sealine Inn yang menawarkan pakej percutian budget dan murah :)




Random sangat. :p

Okay, kitorang dah book flight and pilih tempat dah. Iday and Islam jenis tak kisah hotel tu jenis macam mana sebab memang tahu takkan lepak sangat dalam hotel. Sebab, obviously kau datang pulau mesti nak lepak pantai or jalan2 keliling pulau tu. Tu yang iday and islam plan nak buat. Kitorang nak trip kat pulau, masuk kampung orang, berenang,menyelam semua laaa. Hahaha



So, kitorang decide nak stay dekat Sealife Inn Hotel yang terletak di Pulau Perhentian kecil and berdekatan dengan kampung nelayan. Oh Asalnya Sealife Inn ni bangunan Mara, sebelum dijadikan hotel. And iday ada banyak baca banyak review yang cakap owner Sealife Inn ni baik. 

Bagi iday, diorang punya hotel ni super murah and diorang ada bilik besar (beberapa buah katil) sesuai untuk mereka yang nak buat group or family vacation. Bilik ada aircond, bathroom and seaview. 

Siap ada Snorkling Package taw :)



Korang pon boleh buat diving or beach activities. 

So, bagi kitorang hotel tu dah cukup okay dah, lagipon Islam ada buat review dengan kawan-kawan dia, and ramai puas hati dengan hotel ni. 

Package yang kitorang beli ni sekali dengan pakej Snorkling. Ada 5 checkpoint. Jom usha pakej diorang ni. 


3D2N FULLBOARD PACKAGE 2015

WEEKEND RATE (Check-in between Thurs – Sat)
4 pax in a room : RM 340.00 per person 

5 pax in a room : RM 330.00 per person 

6 pax and above : RM 320.00 per person


WEEKDAYS RATE (Check-in between Sun – Wed)
4 pax in a room : RM 320.00 per person 
5 pax in a room : RM 300.00 per person 
6 pax and above : RM 290.00 per person


Package is inclusive of;
+ 2 ways speedboat transfer from Kuala Besut Jetty
+ 3D2N stay at Sealife Inn (aircond rooms)
+ 2 Breakfast
+ 2 Lunch
+ 1 Dinner
+ 1 BBQ Dinner
+ 1 x Snorkeling trip by the boat (5-6 snorkelling points)

Note : Surcharge RM20.00 per person for public & weekend of school holiday
Child rate : 4-12 years : 65% from adult rate (based on 4 pax in a room basis)


Macam menarik kan? Sesuai untuk buat family trip or family day or company event ke. Hehehe Nanti bila iday dah pergi sana dengan Islam, kitorang akan share apa aktiviti yang korang boleh buat kat sana. 

Kalau korang berminat nak check Sealife Inn ni, boleh check detail yang iday ada bagi kat bawah ni :








Others Post




11 comments:

  1. Howdy! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came
    to take a look. I'm definitely enjoying the information. I'm bookmarking and will be tweeting this to my followers!
    Outstanding blog and amazing design and style.

    ReplyDelete
  2. What's up, every time i used to check weblog posts here early in the daylight, because i like to gain knowledge of more and more.

    ReplyDelete
  3. Hi, Neat post. There is a problem with your site in web explorer, would test this?
    IE still is the market leader and a big part of people will miss your wonderful writing because of
    this problem.

    ReplyDelete
  4. This blog was... how do I say it? Relevant!! Finally I've found something
    that helped me. Kudos!

    ReplyDelete
  5. We're a gaggle of volunteers and opening a new scheme in our community.
    Your site offered us with useful information to work on. You've performed a formidable process and our entire
    neighborhood can be thankful to you.

    ReplyDelete
  6. Excellent blog post. I definitely appreciate this website.
    Stick with it!

    ReplyDelete
  7. I am regular visitor, how are you everybody? This post posted at this website is genuinely nice.

    ReplyDelete
  8. This excellent website truly has all of the information I wanted concerning this subject and didn't know who to ask.

    ReplyDelete
  9. It is truly a nice and useful piece of information. I'm happy that you shared this useful information with
    us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  10. Appreciate this post. Let me try it out.

    ReplyDelete
  11. Pretty! This has been an incredibly wonderful post. Thank
    you for providing this information.

    ReplyDelete

Blog Archive