Enter your keyword

Jom Masak Macaroni cheese !

salammmm,,,


ari tu,masa balik umak my sis,,kitorang plan lar nak buat macaroni cheese,,so,pergi shopping bahan-bahan untuk buat macaroni cheese tu,,sangat simple okay,,senang lar sangat2,,kalau laki2 yang suka makan cheese tu,,tak yah nak menyusahkan awek2 korang untuk buat,,,buat sendiri2 pon bolehhh,,hehe,,yang single-mingle pon lagilar boleh buatttt,,,


bahan-bahan yang kena ada :

Butter
1/2bawang besar
Susu low fat
Lada hitam
Lada sulah
Cendawan
Ayam
Macaroni
Oregano(ni xde pon xper..he3)
Cheddar cheese,


cara nak buat :


1. Panaskan butter,tumis bawang sampai naik bau

2. Letak lada hitam,lada sulah,oregano

3. Letak susu,susu ni depend pada banyak mana letak macaroni,,kalau banyak macaroni,letaklar 1 gelas susu,

4. Letak ayam & cendawan,,kacau2,nak tambah rasa,letaklar garam@ lada hitam,ikut sesedap rasa

5. Letak macaroni,kacau,

6. Tabur cheese cheddar tu,,kacau

7. Hidangggg,,,,simple kannnn?





try lar :)

12 comments:

  1. haha entry kita sama laa, gambar pun sama, satu rumah ker??

    ReplyDelete
  2. wahh. bahan2 nmpk cammudah. nak try wat hostel pon boleh ni.. =P

    ReplyDelete
  3. @shafa : hehehe,,try lar :)

    @kau kesah ke?? : hehe,,mmg sedap,,simple jer :)

    @kak nor : hahaha,,bukan 1 umah ker :)

    @misz sheyla : hehe,,try la buat :)

    @sophie : try lar buat dear,mana tau sophie buat lagi sedappp,,hehe

    @an-nur : simple jer,,,xyah pakai microwave,,, :)

    ReplyDelete
  4. @fiezah : haha,,memang sedappp lar,,haha,,puji dr sendiri :p

    @zira : sedapppp,,haha

    ReplyDelete
  5. wahh.. mcm sedap. da lama teringin nak buat tp ta penah buat. nanti nak try la! =)

    ReplyDelete
  6. @nadia : try la buat,,simple jer,,,mana tau nadia punya lagi sedap..hehe

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

My Blog List