Enter your keyword

Khidmat Spa Harga Berpatutan tapi Berbaloi di Ampang - Jentayu Spa & Salon Secret

Bila dah terlalu asyik dengan kerja, badan pon terabai. Mula la sakit-sakit belakang, muka pon nampak lesu. Apa kata kalau, cari masa untuk manjakan diri di spa. Urutan di seluruh badan serta penjagaan dari hujung rambut ke kaki pasti memberikan satu kelegaan yang puas untuk mereka yang sentiasa busy dengan kerja.



Pemilihan spa pon penting, mestilah nak harga yang berbaloi dengan perkhidmatan yang akan kita dapat kan. Kalau nak cari kelainan, boleh cuba rawatan spa di Jentayu Spa & Salon Secret yang terletak di Ampang. Apa yang lain? Jentayu Spa & Salon Secret menjanjikan rawatan spa dengan harga pakej berpatutan dengan pelbagai jenis perkhidmatan. Antaranya :



  1. Mandi Wap (Sauna)
  2. Lulur
  3. Mandi Bunga
  4. Jakuzi
  5. Body Scrub
  6. Urutan belakang, full body dan kaki
  7. Facial muka
  8. Urutan selepas bersalin
  9. dan macam-macam lagi. 
Bukan setakat rawatan Spa, kita juga boleh mendapatkan perkhidmatan seperti gunting rambut, cuci rambut dan penjagaan rambut sihat. Rasa macam dilayan bak puteri gitu. Hehehehe


Terdapat juga pakej rawatan untuk bakal pengantin dan juga untuk pasangan suami isteri. Siap ada bilik privasi untuk suami isteri. Hehehehe

Harga?

Macam mana dengan harga yang ditawarkan? iday kan dah cakap berpatutan which is harga dari RM30 hingga RM1200(untuk pakej lepas bersalin). 

Boleh usha video dari Kaio Studio ni, ada sepatah 2 kata dari Kak Esma, owner Jentayu Spa & Salon Secret ni :)




So, bila Halim dari Hai Blogger ajak join review spa ni, macam orang mengantuk disorongkan bantal, iday setuju. Yela, penat kerja, badan lak sakit-sakit, memang kena dapat rawatan spa. Hehehe. Then, baru lah kita taw, macam mana perkhidmatan diorang kan. 




Masuk-masuk je Jentayu Spa & Salon Secret ni, iday seronok lihat dekorasi disini bertemakan nature which is dinding dan lantai kayu, banyak pokok2. Sesiapa yang datang pon, sure tenang je bila nak dapatkan rawatan di sini. 











Dah macam reunion sebab iday jumpa kawan-kawan blogger yang dah lama iday tak jumpa especially Fana. Last jumpa masa before kahwin hari tu. Masing-masing excited sebab diberi peluang untuk menikmati perkhidmatan spa yang ada disini.











Yang ni adalah bilik untuk scrub dan urutan. Suasana tenang dengan alunan lagu traditional. Masa buat rawatan, banyak kali iday tertidur lena. Hahahaha 












Kemudian ada sesi kenal bersama pemilik Jentayu Spa & Salon Secret ni, iaitu Puan Esma Azura. Orangnya cantik dan petah berkata-kata. Banyak jugak kata-kata semangat yang disampaikan oleh beliau supaya boleh jadi berjaya seperti Puan Esma. Kagum dengan semangat Puan Esma. 











Rupanya ada sesi cabutan bertuah untuk 3 orang. Boleh dapat treatment percuma. Seronoknya! Walaupon kami sendiri dah dapat treatment percuma, tapi apa salahnya kalau dapat lebih. Hehehehe :)



Antara pemenang cabutan bertuah adalah Fadzi Razak, Rasul dan Ayu Jean. Untung diorang. Lagi-lagi Fadzi Razak, dapat rawatan selepas bersalin, RM1200 taw! Rezeki anak :)











Ini pulak tempat korang bersauna dan jakuzi. Masa iday try sauna ni tak bosan sangat sebab diorang siap pasang lagu. Dah macam karaoke kat dalam bilik sauna tu. 





















Ini pulak tempat korang buat facial. Actually ni first time iday buat facial. And masa buat tu, ambil masa kejap sebab akak tu cakap muka iday takde black head, white or jeragat. Alhamdulillah, kurang cerah je muka aku ni. Hahaha :p











Produk keluaran Jentayu Spa pon ada. Untuk pengetahuan korang, Jentayu Sheila Majid tu berbeza dengan Jentayu Spa & Salon Secret. So jangan confuse pulak. Hehehe







Ni antara pakej yang ada dengan harga berpatutan. Nak tahu lebih lanjut nanti iday share facebook page Jentayu Spa & Salon Secret. Hehehe


Di penghujung blogger day out di Jentayu Spa & Salon Secret, pihak Puan Esma telah memberi sedikit hadiah untuk kami. Sape tak seronok kan. Hehe











Last sekali , mestilah ada photogroup dari blogger bersama-sama Puan Esma. Semua happy dengan lawatan ke Spa ni. Iday pon boleh promote pada kawan-kawan spa yang murah dengan harga berpatutan tetapi servis sangat memuaskan. Hehehe






Halim tengah setup DSLR time ni. Thanks Halim dari Hai Blogger dan Jentayu Spa & Salon Secret sebab beri peluang merasa sendiri pengalaman berspa di sini. Memang berbaloi-baloi. Siap ada pakej student, RM30. Habis hilang penat, setelah berspa di sini. Hehehe So, ni maklumat tentang Jentayu Spa & Salon Secret :

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jentayu Spa & Salon Secret
80 A, Jalan Teratai 1/2, Taman Bukit Teratai,
Ampang, Kuala Lumpur

No Phone : 018-212 5978




11 comments:

  1. waaaa..jeles..blom smpat pegi lg....

    ReplyDelete
  2. aritu ida sotg wat ke skli ngn islam?

    ReplyDelete
  3. pasni kne set time ngn diorg la klu nk pegi..sorg2 wat bosan plak nnt.

    ReplyDelete
  4. erm..sje je nk komen byk2 1 post..hahahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak ayuuuu, kemain komen bebanyak. Idaaa, babap kak ayu ni. Hehehe

      Delete
  5. menarik..hehe..banyak juga gambr Asyik kt sini..nak minta simpan gmbr boleh?hihi

    ReplyDelete
  6. Fana pun rindu gila kat Ida!!! Harap nanti dapat lepak sesama. Dengan Islam sekali. Huhuhu. Fana plan nak pegi sabtu ni. Harap2 still ada kosong. Hehehe. Idaaaa, fana sayang idaaaaaaaaa! Hihi. Kbai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhh. Fana pergi dengan fiqah ke? Have fun taw nanti. Hehe. Rindu nak event dengan fana lagi. Hehehe iday sayang fana jugak. Hihihi. Malu kita 😄😄😄

      Delete
    2. Hehehe. InshaAllah, fana harap dapat la pergi event sesama lagi kan? Yang boleh lepak lama-lama, sembang macam2. Rindu ida!

      Delete
  7. bestnya ke spa..zmn2 sblm kawen rajin pergi..dah beranak 4 ni payahnya nak jejak lg kaki tmpt cmni..

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List