Enter your keyword

Sponsored Video: BOSS THE SCENT
The new film with Anna Ewers & Theo James

Pengalaman Berenang dengan Ikan Jerung/Shark di Pulau Perhentian [23 Gambar]


takut tak baca title? Hahaha


Acah-acah nak sentuh jerung. Hehehe :p


Sebenarnya, iday nak share pengalaman iday berenang dengan jerung ketika snorkeling dekat Pulau Perhentian. Iday kan ambil package penginapan dengan Sealife Inn and dalam package diorang ada snorkeling. 

Boleh baca review iday sepanjang stay dekat Sealife Inn : Pakej Sealife Inn Review

Gigih nak buat peace, berapa banyak air dah aku telan time ni. Haha


Serius kalau nak snorkeling best dengan Pulau Perhentian, korang boleh contact Sealife Inn ni. Meh nak bagi contact Sealife Inn dulu :


Website : Sealife Inn
Whatsapp Enquiry :  +60142128764 (Encik Nazir)


Oh, kalau nak pergi Pulau perhentian, booking flight tiket pergi Airport KB, kelantan taw. Lagi dekat dengan jeti. Korang boleh check flight tiket dekat Air Asia, sekarang diorang tengah sale kaw-kaw. Tadi check, pergi Kelantan, RM10. Hahahaha Klik link ni kalau nak check promotion : Air Asia Promo Free Seat



Okay, sambung cerita ikan jerung.

Hari tu Abang Is yang jadi guide kitorang, kalau korang nak guide terbaik, boleh  dengan En.Nazir. Abang Is memang friendly and dia tahu bila time sesuai snorkeling semua. 

So, hari tu dia bawa ke 5 checkpoint, iday ingat checkpoint pertama dekat tepi pantai, pantai ni takde orang tinggal. dekat sini Abang Is akan ajar macam mana nak pakai snorkeling mask tu and brief langkah2 keselamatan kat situ.

Salah satu checkpoint dia bawa adalah Shark Point. Time ni macam mana la dalam kepala otak ni fikir baby shark. Hahahaha Sekali terjun, mak bapak shark siap bawak anak lagi. 

Tengok gambar la ye. Hehehe




Abang penyelam bagi makan 

 Apa jenis posing kitorang ni. Tengok tangan Islam nak buat peace. Haha


 Comel anak dia, anak dia kan? Hahaha



 Time ni, cuak habis. Sebab gaya macam nak datang kat kitorang.


 Time ni islam tak perasan yang Jerung tu lalu bawah dia. Hahaha



 Nasib baik ada life jacket, kalau tak dah lama tenggelam dah aku. Haha









 Acah-acah tarik ekor dia, kalau betul2, apa reaksi jerung ni? Huhu


 Cuak tengok Jerung datang dekat2 nak makan ikan yang Abang penyelam tu bagi.


 Nak peluk ikan ke Cik Abang oi?


 Islam and Iday Hahahaha

 Cantik laaaa :)


 Seronok Abang Penyelam kena serbu. Hehe











Ramai tanya iday, tak takut ke?

Jujurnya, masa mula-mula terjun iday fikir jerung tu baby, then iday fikir dia macam ikan biasa. Hahaha

Lepas dah puas bergambar, thanks to Abang Is sebab dia yang gigih nak ambil gambar couple iday and islam. Hahahaha Okay, lepas dah naik bot tu, tengok2 gambar, baru datang rasa takut tu. Hahahaha

Sebenarnya, berenang dengan jerung/shark ni tak pernah ada dalam kitorang punya wishlist pon. Tapi, memang pengalaman yang takkan dilupakan la. Hahaha Yang penting confident kena lebih pergi berenang, lupa yang jerung ni boleh makan orang. Dahla banyak jerung yang ada time tu, 2-4 ekor . Hahaha

Tapi, korang jangan seronok sangat, sentiasa alert and dekatkan diri dengan guide. Kat sini ada batu2, agak-agak korang rasa cuak, korang duduk atas batu. Hahaha

Tapi guide tu sendiri cakap, jerung malaysia tak makan orang? yeke? hehehe


Nak rasa sendiri pengalaman best ni? Contact Sealife Inn ye, check info bawah :


Whatsapp Enquiry :  +60142128764 (Encik Nazir)









3 comments:

  1. Wahhh... Utg la dpt jmpa. Aritu sy x jmpa pun. Xde rezeki. Huhu

    ReplyDelete
  2. SalamSalam iday,

    Saya salute abis kat iday.. Menyelam dengan jerung tuu.. Saya snorkeling pun tak reti, apalagi menyelam mmg mimpilah.. hehehe

    ReplyDelete
  3. tu bukan anak dia. tu remora fish hehe

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List