Enter your keyword

W - Two Worlds : New Korean Drama 2016

Hi







Eh Eh, siapa hensem sangat ni? Hehehe

Lepas dah habis tengok drama korean Lucky Romance, sekarang Iday beralih ke drama korean yang baru sahaja ditayangkan iaitu W. Saat Iday tulis ni, Iday dah tengok 2 episode. And Iday suka sangat jalan cerita W. Lain dari mana-mana drama korean yang Iday tengok sebelum ni. Hehehe 


And boleh jadi agak pening, kalau korang tak faham or tak tengok betul-betul. Hehehe

Sinopsis

W mengisahkan tentang dua insan yang tinggal di dua dunia berbeza iaitu Kang Chul (Lee Joo-Suk) yang sangat kaya wujud dalam dunia webtoon "W" manakala Oh Yeon-Joo (Han Hyo-Joo) pula doktor di dalam dunia yang sebenar.

Ayah Oh Yeon-Joo adalah seorang pelukis komik webtoon "W" dan juga yang mencipta watak Kang Chul. Setelah 10 tahun webtoon "W" dihasilkan, Ayah Oh Yeon-Joo cuba membunuh watak Kang Chul, tetapi gagal. Lagi-lagi bila anaknya sendiri mula diserap ke dalam dunia webtoon dan menyelamatkan Kang Chul. Eh macam mana tu? Kena la tengokkkk. Hehehe




Watak Utama

Watak Kang Chul dipegang oleh Lee Joo-Suk



Watak Oh Yeon-Joo dipegang oleh Han Hyo-Joo



Info lain

Director: Jung Dae-Yoon 
Writer: Song Jae-Jung 
Network: MBC 
Episodes: 16 Release 
Date: July 20 - September 8, 2016 
Runtime: Wednesdays & Thursdays 22:00 
Language: Korean 
Country: South Korea

Galeri Gambar dan GIF dari drama









Short Video

Ini antara scene favourite Iday, scene ini la permulaan episode Oh Yeon-Joo diserap di dalam dunia webtoon dan muncul dalam lakaran komik. Kelakar tengok muka cuak Oh Yeon-Joo. Hehehe




Komen Iday

Masa mula-mula Iday tengok drama, Iday ingat macam typical korean drama yang watak kaya jumpa watak miskin (kebanyakan macam tu hehehe). Sebab kalau baca sinopsis, pada mulanya memang tak faham, bila tengok episode 1 terus faham. 

Jalan cerita pula tak slow sangat, rasanya every scene pon excited ada, kelakar pon ada. Siap seram pon ada. Hahaha Ada scene-scene kelakar and memang gelak jugak Iday tengok. Hahaha

Tak sabar nak tunggu episode 3 dan seterusnya. Hehehe

Macam mana nak tengok online W?

Korang boleh check link yang Iday senaraikan dibawah, biasanya kalau cerita korean, Iday akan tengok tiga-tiga website ni. Hehehe :)


Website 1 : http://lynk.my/K4jP
Website 2 : http://lynk.my/xHw0
Website 3 : http://lynk.my/89rV

Link-link akan ada iklan 5 second, nanti korang klik skip je, then website tu ada. Jangan risau, bukan spam :)


Selamat menonton! Hehehe

p/s : Ada lagi 3 korean drama yang iday tengah layan sekarang, tapi W ni yang paling Iday suka :)


18 comments:

  1. hehehehe ok next dalam list.. nak kena habiskan Oh Hae Yong dlu.. dok kepam lama da hehe..

    ReplyDelete
  2. drama ni best gila kan even baru masuk eps 2.. saya tak sabar nak tunggu next eps. doctors pon best tp saya rasa jln cerita W paling cepat and makin menarik

    ReplyDelete
  3. Hmm.. not a fan of Korean dramas.. but it looks interesting alright..

    ReplyDelete
  4. I've not watched K-dramas for a long time.... Dare not start again. Takut...can get addicted and then nothing gets done. LOL

    ReplyDelete
  5. Tak start tgk ni lagi. Nak tunggu habis dulu lepas tu buat marathon. Geram kot kalau nak kena tunggu seminggu utk next next..hahaha

    ReplyDelete
  6. I am watching Doctors right now and wanted to start another korean drama, but my husband was like, oh no!
    Hahah.. so I am waiting til I finish Doctors, so I won't get too obsessed.

    ReplyDelete
  7. I'm not a Korea drama fans. Saw some of my friends share this drama on Facebook also. =)

    ReplyDelete
  8. i have watched their trailer ..looks quite interesting..got the saspens!!

    ReplyDelete
  9. i'm so scared of starting any dramas. it gets so addictive.

    ReplyDelete
  10. Yay, my favorite actor and actress, wish I have more time now for Korean drama >.<

    ReplyDelete
  11. I watch until Kepala Besar la, have to really watch nicely and concentrate! haha Can't wait for the next episode this week =D

    ReplyDelete
  12. i did watch and omg i really can't wait for all the episodes to be up! i was die waiting every single episode to be released TT

    ReplyDelete
  13. kyaaaaa...more kdrama to watch..thank you dear!!! I asyik nmpk the iklan..but xtergerak tuk tgk..but now I am...

    ReplyDelete
  14. cite ni best. kite pon terlayan sama

    ReplyDelete
  15. So long I have not watch Korean Drama. I started watch Doctor last week.

    ReplyDelete
  16. so daebak.... I am watching this also... memang confusing sikit but best.....

    ReplyDelete
  17. Hahah...pon terjebak gak..dh tgk smpai episod 6..xsbar tgu epsd 7 lak..huuu...nnt masokkan jgk te epsd2 lain..klo tlepas tgk bole follow tgk sni...heheh..tu pon mujur free sat channel oh.k!

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

My Blog List