Enter your keyword


Subscribe To My Youtube Channel



Crab Factory @ SS2 Petaling Jaya

Iday dan seafood berpisah tiada. 


Sebenarnya Iday dah lama nak try makan di Crab Factory : Original Louisiana Boil, tetapi asyik tiada masa. Tapi kali ni, iday tak lepaskan peluang and menikmati menu-menu best di Crab Factory. 


Sebenarnya Crab Factory ni dah lama dekat Malaysia, diorang ada dua outlet iaitu :

1. Crab Factory : Original Louisiana Boil @ SS2 Petaling Jaya 

2. Crab Hut @ Shaftsbury Square, Cyberjaya

Konsep makan dekat Crab Factory/Crab Hut ni adalah menu seafood ditabur diatas meja and makan dengan tangan. Memang seronok. Lagi-lagi bila makan ramai-ramai bersama keluarga atau kawan-kawan. Hehehe

Macam mana nak order makan dekat Crab Factory ni?

Step 1 : Pilih seafood pilihan (max 3)
King Crab, Lobster, Red Lobster, Brown Crab, Meat Crab, Spinner Crab, FreshWater Prawn, Yabby, Slipper Lobster, White Prawn, Tiger Prawn, Baby Octopus, Scallops,  Mussels and Clam.

Step 2 : Pilih 4 sos berbeza
Step 3 : Boleh tambah mushroom, corn, potato atau sausages. 

Mudah kan? Jangan risau, menu disediakan bersama-sama step ini atau korang boleh tanya staff yang bertugas. Hehehe

Atau korang boleh order set seperti ini :



Masa iday makan hari tu, menu yang paling iday suka adalah Jumbo Japanese Sea Prawn with Creamy Lemak. Memang terbaik la. Oh, ini menu baru diorang taw. 


Kuah lemak dia makan dengan nasi pon sedap. Ala-ala masak lemak sikit. Kalau korang tak suka sosej, boleh tukar cendawan, jagung atau kentang. Nanti kalau datang lagi dengan Islam, iday memang nak order yang ni. Hehehe

Then iday pon ada rasa menu lain, paling banyak iday makan mussels. Hahaha Sebab memang favourite Iday. 


Oh ada lagi satu menu yang iday suka sangat sebab kuah rasa masam manis iaitu Prawn with Spicy Plum. Menu ni memang elok je depan iday, and memang Iday la yang bagi habis. Haha 


Korang boleh pilih tahap kepedasan iaitu dari Mild, Medium, O'ly Crab, and Death Valley. 




Kalau nak makan seafood best, iday syorkan Crab Factory dan Crab Hut. Memang terbaik. Seafood pon fresh and masakan pon sedap. Layanan pon best sebab staff akan sentiasa ada untuk tolong kita order atau tolong pecahkan kulit ketam. Hahaha 

Nanti boleh la ajak family atau kawan-kawan makan dekat sini. Hehehe Iday ada share detail dibawah kalau korang berminat :



Address : 21, Jalan SS2/64, 47300 Petaling Jaya

Opening times : 
Tue, Wed & Thurs | 3pm-11pm
Fri, Sat & Sun | 11am-11pm
Closed on Monday


Address : P2-25, Shaftsbury Square, Persiaran Multimedia, Cyberjaya 6

Opening times : 
Mon to Sun | 12pm-11pm




2 comments:

  1. Makan seafood ni kalau tak kena yang fresh...mmg buat spoil mood tapi kalau kat Crab Factory, takkan rasa kecewa laa senang kata...

    ReplyDelete


My Blog List