Enter your keyword

Check My New Video On Youtube!


Instagram's Update : Multiple Photos in One Post


Hi


Iday jarang bercerita tentang app updates, tapi hari ni iday nak cerita tentang Instagram's update yang paling latest iaitu "Multiple Photos in One Post". Iday memang suka dengan update terbaru ni for many reasons. Hehehe




Salah satunya adalah apabila events, food review atau travel, kita boleh upload multiple gambar dalam 1 post, so takkan semakkan timeline. Korang boleh post up to 10 photos. Iday tak sabar nak guna "Multiple Photos in One Post" ni masa food review esok. Hehehe


So, macam mana nak guna "Multiple Photos in One Post" by Instagram ni?


First, korang kena update Instagram korang. This feature can be use in Instagram version 10.9 for iOS and Android. Nanti korang just check korang punya Apple Store and Play Store.


Then, follow step dibawah :


1. Add photos seperti biasa. Ini mesti korang pandai kan. Hehehe



2. Bila korang dah update Instagram, mesti ada feature dibawah "Select Multiple" atau simbol multiple tu. Klik feature tersebut.



3.  Then, boleh pilih gambar up to 10. Tak boleh lebih dari 10 gambar. Video pon boleh. Nak selang seli dengan gambar pon okay. Hehehe



4. Lepas tu korang boleh arrange la kedudukan gambar-gambar tu. Iday selalu susun, yang paling cantik dan sesuai dengan timeline IG iday di kedudukan pertama. Hehehe




5. Dah siap susun, boleh la tulis caption dan upload gambar korang tadi. Heheheh


Senang kan?

Iday suka sangat sebab bila event, iday tak perlu semakkan iday punya timeline. Hehehe 

Selamat mencuba okay!

Hehehehe

Korang boleh check instagram iday. Iday dah upload 2 post dengan multiple photos. Boleh follow kita jugak kalau suka :)






3 comments:

  1. Patutlah ada nampak kawan punya post macamtu. Tp sebab saya tak update lagi, so tak try lagi. :)

    ReplyDelete
  2. tah pernah try lagi sebab malas nak update. fon dah full, x sempat nak ikut banyak sngt apps yang berebut rebut nak update

    ReplyDelete
  3. bagus nih. takde lah banyak banyak gambar kita masukkan. satu post dah boleh masukkan banyak sekali.

    JOM KE BLOG UYUL >> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete

Blog Archive

My Blog List