Enter your keyword


Klairs Mochi BB Cushion & Mid Day Blue Sun Lotion Review



Hi Korang,

Hari ni Iday nak share satu jenama produk kecantikan dari Korea iaitu Klairs. Iday berpeluang untuk review 3 rangkaian produk dari jenama Klairs iaitu Klairs Mochi BB Cushion, Klairs Mid Day Blue Sun Lotion SPF40 PA++ dan Klairs Best Trial Kit. 


Iday memang suka BB Cream setiap kali keluar rumah sebab dia akan buat warna kulit kita sekata. Biasanya Iday pakai yang jenis stick, tapi ini kali pertama Iday nak cuba BB Cushion dari Klairs. 



The packaging is just too cute! Simple, convenience and plus point for it hygienic case. Ada smart lock system which is korang kena buka transparent lid dengan pusing ke kiri untuk buka. 







Klairs Mochi BB Cushion datang dengan natural color dan sesuai untuk mengawal kulit berminyak. Kalau jenis kulit kusam atau berminyak, boleh guna produk ini. Selain itu, produk ini juga berupaya untuk  neutralizing redness pada kulit muka untuk tampak lebih sihat


Cuma yang Iday tak suka, pilihan warna yang terhad. Warna kulit Iday kan sawo matang - medium dark skin, kurang sesuai dengan warna kulit Iday. Produk ini sesuai untuk mereka yang berkulit cerah atau medium fair. 

Sesuai untuk dipakai setiap hari dengan medium coverage dan natural finish look. 

Iday baru tahu yang produk ni adalah Klairs all-time best seller. Korang boleh check info atau beli di link bawah :




Sejak Iday follow thread kecantikan dekat twitter, Iday start pakai sunscreen untuk bagi protection yang maksimum pada kulit. So, Iday nak cuba Klairs Mid Day Blue Sun Lotion SPF40 PA++ ni. 




Ingat ye sunscreen yang sesuai untuk daily use adalah SPF30-SPF50. 

Klairs Mid Day Blue Sun Lotion SPF40 PA++ membantu melindungi kulit dari sinar UV. Selain itu ia juga boleh digunakan sebagai make up base dengan natural look. Tapi make sure dah absorb well dalam kulit. Then boleh pakai menggunakan sponge atau jari.


Sepatutnya warna biru cerah lembut, tapi disebabkan warna kulit Iday gelap sikit, so tak nampak. Hehe

Kalau korang nak guna untuk daily use, korang boleh apply pada kulit selepas pakai moisturizer. Super lightweight sampai korang tak rasa apa-apa kat muka and bau wangi.

Iday dah cuba and Iday suka dengan teksturnya yang tidak melekit atau berminyak. Maybe sebab produk ini berasaskan air. 

Iday punya ni 50ml and memang senang nak dibawa kemana-mana. 



Korang boleh check info atau beli di website Hermo di link bawah ini :



Kalau korang baru-baru lagi nak cuba rangkaian produk Klairs, boleh dapatkan trial sample kits of Klairs Set (8 produk - setiap satu 3ml) iaitu :

1. Klairs Midnight Blue Calming Cream
Intensive soothing & after sun care
→ For all skin type
→ For nighttime only

2. Klairs Supple Preparation Facial Toner
→ Mousturizing & Toning
→ Balances pH level
→ For all skin type
→ For night & day

3. Klairs Illuminating Supple Blemish Cream SPF40/PA++
UV Protection
→ Natural beige color
→ Even skin tone
→ For daytime only

4. Klairs Mid Day Blue Sun Lotion SPF40/PA++
→ UV Protection
Ice blue shade
→ Shine-free finish
→ For daytime only

5. Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil
→ Smooth & Gentle
→ Deep Cleansing 
→ Black grain ingredients
→ For night

6. Klairs Supple Preparation All-Over Lotion
Soothing
→ Moisturizing
→ Quick Absorbing
→ Light Finish

7. Klairs Rich Moist Soothing Cream
→ Skin Rebalancing
→ Deeply hydrating
→ For all skin type
→ For night & day

8. Klairs Rich Moist Soothing Serum
→ Skin Rebalancing
→ Deeply hydrating
→ For all skin type
→ For night & day


Korang boleh dapatkan semua sample ini di link bawah dengan harga USD3.50 (RM15) : 


 → www.wishtrend.com/skin-care/1601-klairs-best-trial-kit.html 

Atau korang boleh check produk-produk dari jenama Klairs di website Hermo. Banyak pilihan produk yang sesuai untuk pelbagai jenis kulit. Paling penting, siap ada review pengguna sendiri sebagai rujukan untuk membeli dengan betul.

Untuk info atau berminat dengan produk Klairs, check details di bawah :




nota sayaiday : 
Korang pernah guna Klairs? Boleh kongsikan di ruangan komen ye. Kalau suka artikel, boleh la share! Terima kasih :)








Others Post




1 comment:

New Video On My Youtube Channel




Follow My Instagram

Blog Archive