salammmm,,,


ari tu,masa balik umak my sis,,kitorang plan lar nak buat macaroni cheese,,so,pergi shopping bahan-bahan untuk buat macaroni cheese tu,,sangat simple okay,,senang lar sangat2,,kalau laki2 yang suka makan cheese tu,,tak yah nak menyusahkan awek2 korang untuk buat,,,buat sendiri2 pon bolehhh,,hehe,,yang single-mingle pon lagilar boleh buatttt,,,


bahan-bahan yang kena ada :

Butter
1/2bawang besar
Susu low fat
Lada hitam
Lada sulah
Cendawan
Ayam
Macaroni
Oregano(ni xde pon xper..he3)
Cheddar cheese,


cara nak buat :


1. Panaskan butter,tumis bawang sampai naik bau

2. Letak lada hitam,lada sulah,oregano

3. Letak susu,susu ni depend pada banyak mana letak macaroni,,kalau banyak macaroni,letaklar 1 gelas susu,

4. Letak ayam & cendawan,,kacau2,nak tambah rasa,letaklar garam@ lada hitam,ikut sesedap rasa

5. Letak macaroni,kacau,

6. Tabur cheese cheddar tu,,kacau

7. Hidangggg,,,,simple kannnn?






try lar :)