Iday seorang yang addicted dengan coffee@nescafee, kalau satu hari tak minum coffee@nescafee memang malas nak buat kerja. So, setiap pagi bila sampai office, iday akan buat secawan nescafee, baru seronok nak mulakan kerja. 


Tetapi bila iday mencuba 1 produk ni untuk kuruskan badan, iday kena kurangkan caffein and masa mula-mula memang agak menyusahkan sebab iday dah terbiasa minum hari2. Iday tak konsisten makan ubat dan ganggu process iday nak kurangkan berat badan. 

So, bila iday dapat jemputan untuk memperkenalkan kepada produk Power Root yang terbaru yang dapat menguruskan badan disamping masih boleh mengamalkan coffee@nescafee, iday jadi excited, memang first time la kan ada produk seperti cafe' yang dapat mengurangkan berat badan. 


Perjumpaan diadakan di Alessio, Publika  dan kebetulan iday terus datang dari ofis dengan berbaju kurung. Nasib baik Janice okay and said takde dress code. Masa mula-mula datang tu, ida berkenalan dengan blogger2 dan iday terkejut sebab dapat jumpa Namee Roslan. Tak sangka akhirnya dapat jumpa, sebab selalu berkomunikasi di laman sosial sahaja. Hehe


Sebelum tu, elok ida ceritakan serba sedikit tentang Power Root dan dua produk terbaru keluaran mereka ni.

Power Root  sebenarnya bermula pada 23 July 1999 di Johor Bharu, almost 15 years tau. Power Root ni antara yang produk popular mengeluarkan minuman herba yang menggunakan 2 jenis herba utama iaitu Tongkat Ali dan Kacip Fatimah. Iklan-iklan Power Root ni selalu ada di kaca-kaca TV, and duta produk Power Root ni bukan calang-calang orang taw. Kiranya memang company besar dan productnya terbukti berkualiti.

Produk baru yang dikeluarkan oleh Power Root ini adalah Per’l Xlim Cafe’ (Coffee) dan Per’l Xlim Choco (Choco drink). Iday akan ceritakan serba sedikit khasiat dua produk ni supaya korang akan cuba guna produk ni. 

Perjumpaan Pertama | Alessio, Publika - 23 April 2013

Perjumpaan pertama ni lebih kepada pengenalan tentang produk Per'l Xlim Cafe' (Coffee) dan Per'l Xlim Choco dan khasiatnya. Tayangan slide show bermula pada pukul 8 dan kami di hidangkan dengan makanan lazat khas dari pihak Nuffnang dan Power Root. 







Pada malam tu juga, setiap blogger yang hadir diberi peluang untuk meluahkan perasaan kerana diperkenalkan dengan produk baru dari Power Root. Bagi iday, iday tak sabar nak tengok kesan pengambilan mimuman Per'l Xlim ke atas penurunan berat badan iday. Cuba tengok gambar bawah ni, nampak tak agak berisi dan tembam kan. Huhuhu.



Selepas sahaja sesi shooting video dan makan, tayangan untuk memperkenalkan produk baru Power Root dimulakan, semua blogger mendengar dengan tekun supaya faham dan betul semasa penggunaan produk itu nanti. Terima kasih kepada Power Root Marketing Manager iaitu Ms.Chan kerana memberi penerangan yang teliti.




Selesai sahaja sesi tayangan, dibuka sesi QA, banyak soalan yang diajukan dan mendapat jawapan yang memuaskan. Iday ada buat Infographic tentang khasiat Per'l Xlim ni supaya korang senang nak faham. 


Cara pengambilan Per'l Xlim yang betul

1. Minum 2 Kali sehari.
Boleh campur antara Per'l Xlim Cafe' atau Choco. Kalau tak suka cafe' boleh amalkan Per'l Xlim Choco je. Kalau iday, iday akan minum Per'l Choco sebelum breakfast dan Per'l Xlim sebelum lunch. 

2. 30 minute sebelum sarapan dan lunch
Amalkan pengambilan 30 minit sebelum sarapan dan lunch, sebenarnya Per'l Xlim ni buat kita rasa kenyang, jadi kita boleh jaga kuantiti pengambilan makanan, tu pon sebagai penyumbang kepada penurunan berat badan.

3. Bancuh dengan air sebanyak 150 ml.
Kalau lebih pon boleh sebab takkan menganggu khasiat Per'l Xlim tetapi cuma akan rasa tawar. Hehe

Senang je kan? sangat mudah dah tidak membebankan. Lagipon rasanya Cafe' dan Choco sedap. Hehe.

Selesai sahaja sesi tayangan slide dan soal jawab, kami diminta untuk mengisi borang dan menimbang berat badan serta mengambil ukuran lengan dan dada. selain dari tu ada check up untuk mengira berapa banyak Body Fat dan Body Age. Tujuannya supaya kita boleh  tengok macam mana kesan pengambilan Per'l Xlim ni. 




Tanpa rasa segan silu, iday nak bagitaw berapa berat iday dan body age ida. Berat ida adalah 58.3 dan Body Age iday adalah 33. 33! Bayangkan umur iday baru 25 tapi Body Age 33. Kena lebih gigih untuk kurangkan berat ni. Hehe

Sebelum pulang kami diberika goodies bag yang berisi packet kedua-dua produk supaya kami dapat gunakan dan melihat sendiri ke atas tubuh badan . Hehe. 




Kesan Pengambilan Per'l Xlim

Per'l Xlim

Korang akan rasa dahaga dan banyak minum air masak. Iday suka sebab iday selalu lupa nak minum air masak lagipon minum air masak ni bagus untuk tubuh badan. Hehe. sebenarnya ida seorang yang tak sabar, baru 4 hari menggunakan Per'l Xlim, iday terus nak timbang berat sebab terasa badan sedikit ringan. Hehe



Hasilnya ida lost hampir 2 Kg dalam masa 4 hari. Boleh bayang x? serius ida suka menggunakan Per'l Xlim, disamping iday bebas untuk mengambil caffeine, iday jugak dapat mengurangkan berat badan tanpa perlu skip makanan dan bersenam. Tetapi seeloknya jaga makan dan bersenam sedikit, kan bagus untuk kesihatan.  Hehe



Facebok Per'l Xlim

Korang boleh la Like Facebook Per'l Xlim ni, selain update tentang produk baru ni, page ni jugak memaparkan info-info kesihatan yang sangat berguna terutama kepada wanita macam kita ni. Hehe.

https://www.facebook.com/perlmalaysia

Like taw! hehe 

- sticky post 48 hours