Sebelum berakhir 2016, ada lagi satu video atau cerita viral di social media iaitu tentang remaja yang berani panjat mercu tanda Ipoh. Iday baca dari artikel di link ini : sini

Then iday ada check kenyataan dari facebook rasmi Majlis Bandaraya Ipoh tentang isu ini, 


Masa mula-mula iday tengok artikel, iday takut dan berdebar-debar sebab risau adik iday yang buat. Sebab adik bongsu iday ni perangai dia pon gila-gila jugak. Risau juga la dia follow kawan-kawan dia and buat benda macam ni. 

Alhamdulillah, bila tengok gambar, bukan adik iday. fuhh.

tapi salah seorang instagrammer yang iday selalu check video melalui hashtag rasmi beliau.

Serius seram jugak tengok video sebab iday memang takut tinggi. Memang salute la dengan keberanian dia. Tapi, agak kurang pandai sebab tidak guna sebarang alat keselamatan. Nasib baik dipanjangkan umur and tiada apa-apa yang berlaku. 

Oh, iday ada jumpa video di twitter,





Walaupon lepas kes ni, iday takde la nak hentam teruk-teruk. Iday still suka dengan video-video yang dihasilkan oleh Farihan sebelum ini. 

Tadi pon tengok twitter, ramai dah kecam and kutuk Farihan. Dan Farihan sendiri dah delete semua gambar dan video. 


So, apa pandangan korang tentang isu ini?