New Video On Youtube.com/Sayaiday

Memang Best Layan Lagu 8D Audio Ni!




Hi Korang!

Pernah dengar 8D Audio tak? Sebenarnya benda ni dah lama tapi Iday baru tahu and sekarang memang tengah obses teruk dengar lagu yang ada 8D Audio ni. Hahaha

Sebenarnya "8D Audio" ni bukan nama yang betul dan the actual term sebenarnya Ambisonic Audio. Senang cerita, lebih kurang macam VR tapi ni dari segi music atau sound. Then cara diorang create "8D Audio" dengan perlahankan volume kiri dan kanan secara bergilir-gilir (ini korang kena baca sendiri la haha)



Tapi bila korang dengar lagu, music tu datang dari different directions. Masa Iday dengar tu, Iday bayangkan penyanyi tu ada sebelah Iday sebab suara dia datang dari kiri kanan Iday. Hahaha



Ada orang cakap, perasaan dia macam korang tengok konsert atau rasa macam penyanyi tu ada dekat sebelah. Hehe Tapi korang hanya rasa effect "8D Audio" bila dengar lagu guna earphone atau headphone je. 

Iday ada share antara lagu-lagu yang ada effect "8D Audio" dibawah, ini antara lagu feveret Iday dan memang tak jemu dengar. Hehehe

Alan Walker - Darkside




Post Malone - Better Now




Charlie Puth - We Don't Talk Anymore




Senyum-senyum dengar lagu ni sebab terbayang Charlie Puth ada dekat sebelah-sebelah Hahaha


Elvis Presley - I Can't Help Falling In Love With You


Over macam banyak pulak video yang Iday letak hahaha Sebenarnya banyak lagi tapi ini yang memang Iday selalu dengar. 

Kalau malam-malam buat kerja, memang dengar lagu 8D Audio ni. Syok habis. Hehehe

Nanti korang tryla search dekat Youtube, tajuk lagu feveret korang. Kot-kot ada versi 8D. Setakat ni tak jumpa lagu Melayu versi ni lagi. Kalau dah ada, boleh share dekat komen di bawah. Hehehe


-----------------------------------------
ADA SOALAN NI!

Korang dah pernah dengar 8D Audio? Apa lagu feveret korang?
-----------------------------------------

0 Comments:

Post a Comment