Enter your keyword

OPPO N1 - My Wishlist

aku jenis jarang-jarang nak tukar brand phone, contohnya kalau aku pakai Sony, sampai sudah la aku nak pakai Sony. Masa mula-mula aku pakai phone dulu, aku pakai Nokia. masa tu memang dah tak pandang handphone lain, walaupon secanggih mana handphone yang ada masa tu. 

Then, aku tukar ke Sony, sebab aku suka kualiti gambar phone Sony, sampai sekarangla, aku pakai Sony and tak tukar2. 





Hari tu aku pergi pc fair, and aku ada nampak 1 booth ni, OPPO. ni kali pertama la aku tahu pasal jenama ni. nama pon macam pelik, macam jenama lampin bayi. hehehe. 

So, aku ajakla Islam, pergi usha apa yang best pada OPPO. masa tu akan datang dekat counter phone display, aku baca la apa feature dia semua. mula-mula aku pegang phone OPPO R1. nipis, cantik. paling best dia cakap, OPPO R1 ni night shot camera. even dalam gelap, still nampak terang and cantik, without flash. kitorang test and camera dia memang superb. 

Masa tu dah jatuh hati dekat OPPO R1. then datang staff OPPO and explain few OPPO punya model kat kitorang. Dia pon pakai salah satu model OPPO iaitu N1, cara dia bercerita, memang dia puas hati dengan phone tu. Macam nak suruh beli OPPO N1 lak, haha. tapi memang dia berjaya pon, sebab hari2 aku dok berkenan dekat OPPO N1 ni. 

Apa yang best?

Kalau nak tahu, OPPO telah mengeluarkan smartphone pertama yang boleh pusing camera 206 darjah kat dunia ni. Kamera dia pulak 13 megapixel, memang idaman setiap kaki selfie la. 


Korang boleh tengok line2 review pasal produk ni dekat video bawah ni by amanz. sebab kalau aku explain, takut korang tak faham. hehe






Paling best dan sangat sesuai dengan aku adalah, phone ni ada O-Click, satu alat yang digunakan untuk control camera, maknanya korang letak phone tu kat mana2, then click button, so dia snap la gambar korang. 1 lagi function O-click ni, bila korang tak taw mana korang campak phone korang, and tetiba korang buat silent pulak kan. O-click ni boleh keluarkan bunyi alarm dari phone. Haha. aku kan selalu lupa aku letak mana. hehehe

So, yes, ni memang dah jadi wishlist aku, kalau tak mampu pakai OPPO R1 pon okay jugak. Hahaha. :)





4 comments:

  1. kita samalah..saya dulu masa belajar pon guna NORKIA, sebab lasak... bila dah kerja nie guna SONY..mmg tak tukar pon walaupun org lain giler kat IPHONE..hehe..1st time dengar brand OPPO....

    ReplyDelete
  2. Saya pun dah jatuh hati dengan oppo N1 ni..mudah mudahan dpt memilikinya..satu hari nnti..:)

    ReplyDelete
  3. salam, saya Ada jual phone clone, oppo n3, oppo f7, oppo r1,ip6, ip5s,galaxy note4, Dan banyak lagi, semua dijamin bawah rm400. berminat? ,pm saya, 01128755146

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

My Blog List