Enter your keyword

Fat Rank for SEO | #TipTuesday

Salam,



Korang pernah guna Fat Rank? Sebenarnya Fat Rank ni adalah Google Chrome Extension yang digunakan untuk check ranking sesuatu keyword dalam Google Search Engine pada website yang kita tengah view. Biasanya ni cara iday guna untuk tentukan ranking sesuatu keyword di Google Carian dalam blog iday. Ini cara mudah iday guna selain dari guna Incognito Window.

Contohnya iday nak check ranking blog iday , guna keyword Container Hotel Review :



1. Mula-mula kena bukak blog/website yang korang nak tahu ranking. Macam contoh bawah ni, iday pakai blog iday.


2. Klik Fat Rank tool dekat toolbar tu. Bila keluar kotak Fat Rank, isikan keyword. Pastikan pilih Google Malayia taw. 





3. So nanti bila dah klik button check, akan keluar la position untuk keyword tersebut serta link page mana untuk ranking tu. Senang kan? 


 4. Untuk keyword Container Hotel Review, blog iday ranking no 2 dalam Google carian. So, iday try la check pakai Incognita windows, so memang betul la ranking dari fat rank tu. Hehe



Senang la pada sesiapa yang join SEO contest, kalau nak check ranking blog untuk keyword dalam contest tu. Kalau nak add google chrome extension ni boleh klik link bawah :



Selain dari tool ni, ada tool lain yang korang pakai? boleh share dekat komen :)


7 comments:

  1. sy xreti tool2 mcm ni..sy hendam keromo je wahai ida..hehe..tq share tips!

    ReplyDelete
  2. Hey, Thank you for mentioning our tool :) We really appreciate it!

    ReplyDelete
  3. Hey, thank you so much for mentioning our Fat Rank tool! Have a great day :)

    ReplyDelete
  4. Dah download extension. Berguna jugak!

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List