Enter your keyword

Sponsored Video: BOSS THE SCENT
The new film with Anna Ewers & Theo James

Malaysia Pilihan Lokasi Drama Korea - On the Way to the Airport

Baru-baru ni, Iday ada baca someone share tentang 1 drama korea yang bakal ditayangkan dan lokasi lakonan yang dipilih adalah Malaysia. Wahhhh!





Bagi seorang kaki tengok drama ni, iday memang excited. Yelaaaa, elok-elok layan korean drama, nampak KLCC. Hahaha




Iday baru tengok episode pertama drama korea ini, tapi episode 1 pon dah ada banyak lokasi yang iday perasan. So, iday nak share sikit gambar-gambar lokasi di Malaysia dalam drama On the Way to the Airport ini. Hehehe


1. "KELUAR" 


Masa ni pelakon wanita on the way dalam Air Asia plane ke Malaysia. Air Asia memang salah satu sponsor drama ni. Rasanya sponsor utama. Hehehe Rupa-rupanya Air Asia memang sponsor utama untuk drama ni. Selain nak tunjukkan cara kerja pramugari Air Asia, diorang juga nak ketengahkan budaya dan tempat-tempat di Malaysia. Great job Air Asia :)




2. Siapa kenal tempat ni? Ada satu scene, pelakon memberi gambaran yang jambatan ini lebih kurang seperti sungai Han dekat Korea tu. Hehehe




3. Masjid Putra




4. Siapa tahu ni kat mana? Clare mesti tahu. Haha




5. Yang ini? Hehe




6. KLCC? dah tentu la semua orang kenal kan. Hehehe




7. Siapa tahu tempat ni?




8. Ini?




9. Akak pakai tudung pink and bayangan bendera Malaysia. Hehe




10. Teksi?!




11. "Jemput Naik"




12. Lagi scene di Putrajaya,




13. Putrajaya,




14. Haruslah tunjuk main sponsor :p




15. Cuba teka ini dekat mana?




16. Nak balik Kuala Lumpur ke? Hehe




17. Bas Sekolah kuning :p




18. Eh, abang masuk korean drama laaaaa :p





Ini baru episode 1 tapi iday dah excited tengok lokasi-lokasi di Malaysia dalam drama On the Way to the Airport  ni. Hehehe 



Korang boleh tengok drama ini online di KBS World Channel, Astro Channel 391 or 392 pada pukul 8.55pm (GMT + 8) setiap hari jumaat atau siaran ulangan pada hari Jumaat, Sabtu dan Ahad.

tapi, bagi iday, cerita ni lebih kepada hubungan percintaan orang dewasa, so kalau yang jenis suka tengok hero cantik-cantik tu maybe tak suka cerita ni. Hehehe


Apa pon, iday layan je. Hehehe


Ongoing drama yang iday tengah tengok sekarang :


1. Cinderella & Four Knights

2. Jealousy Incarnate >> http://bit.ly/JealousyIncarnate
3. King Shopping Loius
4. Till I met you (filipino)

Selamat menonton! :)



8 comments:

  1. hehe sy pon layan tgk cite ni...even aktor die pn best sbnrnya 😊😊😊😊

    ReplyDelete
  2. tak tengok cerita Moon Lover: Scarlet Heart Ryeo ke??? and Love In The Moonlight... best...

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Air asia tapi KLIA 1 haha..sbb KLIA 1 still the best. Mahathir - 1 najib - 0.

      Delete
  4. Tengok ni sebab haneul.. dah tahu depe akak shoot kat msia.. hahahha.. excited.. dan bangga lak... nasib tak duduk putrajaya hahahah...

    ReplyDelete
  5. Tengok ni sebab haneul.. dah tahu depe akak shoot kat msia.. hahahha.. excited.. dan bangga lak... nasib tak duduk putrajaya hahahah...

    ReplyDelete
  6. macam lawa je . nmpk la nk promote malaysia. dari drama melayu yg duk shoot dlm bilik jaa. hahahah

    ReplyDelete
  7. Bangganya! Drama Malaysia sendiri jarang tunjukkan keindahan negara. Huhu

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List