Enter your keyword


Subscribe To My Youtube Channel



Booking Hotel Dan Cashback Dengan ShopBack

Korang pernah dengar tentang ShopBack Malaysia? Mesti ada yang dah biasa shopping Lazada atau Zalora menggunakan ShopBack. ShopBack sebab setiap pembelian melaluinya, korang akan dapat cashback, kadang-kadang 6% dari jumlah pembelian korang. Best kan?

Tapi, tahu tak yang sekarang ni pon korang boleh dapat cashback bila booking hotel melalu Agoda Malaysia atau Expedia.my. Ida pilih Agoda dan Expedia kerana harga hotel lebih murah. Then bila guna Shopback, korang akan dapat cashback setiap kali korang booking hotel.

Ida sebelum ni memang dah banyak kali booking melalui Shopback. Sebab kitorang memang selalu travel around Malaysia and booking hotel for stay.


Jonker Street @ Melaka


Ice Kepal @ Ipoh


Bayangkan sebelum ni, ida pernah booking hotel untuk 5 orang kawan dengan harga RM250 then ida dapat cashback RM50. Straight masuk ke akaun bank ida. Sebab time tu, Agoda ada collaborate dengan Shopback, setiap booking lebih dari RM250 akan dapat cashback RM50. Seronok kan!

Barulah boleh travel kemana-mana pon. Hehehe Paling best, korang pon boleh cashback bila booking kapal terbang AirAsia.

Untuk mereka yang tak pernah dan tak tahu nak guna Shopback, ida boleh tunjukkan macam mana nak guna Shopback. Sebelum tu, korang boleh check video dibawah :




Cara-cara untuk guna Shopback semasa booking Agoda, Expedia atau AirAsia.


1. Buka website Shopback dah log in. Kalau belum log in, korang boleh register terlebih dahulu.



2. Korang boleh search Agoda, Expedia dan AirAsia atau klik pada banner di ruangan Stores. Contohnya, bila ida klik pada banner Agoda, akan ada popup T&C macam ni.



Then, page akan automatik ke website Agoda.




3. Bila di page Agoda, korang boleh booking hotel seperti biasa. Kemudian buat pembayaran.



Bila ada pembayaran, barulah Shopback akan kesan dan masukkan nilai casback ke dalam akaun Shopback masing-masing.


Ini contoh akaun ida, sebelum ida dah pernah cashout RM123.77 Hehehe Syarat korang nak cashout adalah bila reedemable korang minimum RM10.




Kalau korang kurang faham, korang boleh check sini : https://www.shopback.my/how-it-works

Staycation di Seremban bulan April lepas - booking dengan Agoda & Shopback


Bagi ida, lagi bagus kalau korang guna Shopback bila booking hotel. Konsep dia lebih kurang macam diskaun la, tapi dapat after korang dah booking. Hehehe


Nak travel dengan lebih bijak? Jangan lupa guna Shopback. Hehehe

Kalau korang nak register ShopBack, boleh klik link ni :



Korang dah pernah guna Shopback?

1 comment:

  1. Sejak tahun 2013 saya guna agoda.
    Tapi baru2 ni guna sendiri sdn bhd.

    ReplyDelete


My Blog List