Enter your keyword

Nescafe Gold Barista Machine, berbaloi ke?


Before this, sebelum ida beli Nescafe Coffee Machine Barista, ida akan beli Cappuccino dekat coffee shop, sekurang-kurangnya sekali sebulan or lebih. So, memang banyak spent money dekat situ. Itu tak termasuk dengan ada rasa Cappuccino yang tak sedap la or not worth the price.

Tapi sejak ada Nescafe Barista ni, ida boleh buat Cappuccino dari rumah je. Ida boleh letak berapa banyak susu ida nak. Boleh pilih samada full cream milk atau low fat. Seronok, lagi-lagi memang sedap.

Having Cappuccino twice a week! Or more :p





Iday dah beli and guna Nescafe Barista almost 2 month and memang banyak benefit bila ada coffee machine sendiri dekat rumah.

+ Mudah Buat Coffee Dengan 1 Sentuhan

Button dekat Nescafe ni macam kena touch, tak perlu tekan. Ada 5 pilihan nescafe, kalau nak boleh sentuh mana-mana button.




Then tunggu air siap diproses and minum! Hehehe Nak tahu lebih detail tentang jenis coffee - boleh check article ni :


+ Coffee Cepat Siap

Untuk 1 coffee memang tak ambil masa lama. Kalau before pergi kerja, tengah-tengah siap tu korang boleh buat coffee dengan touch machine then sambung bersiap. Ida selalu touch coffee




Lepas tu terus boleh minum :)

+ Menjimatkan

Cuba bayangkan, islam and ida memang suka minum coffee. Kalau masing-masing beli coffee and minum 3 kali sebulan. So,

3 x RM 11 (average harga coffee) = RM 33
RM 33 x 2 (islam dan ida) = RM 66




Itu kalau coffee harga RM11. Kalau tiba-tiba nak topping la, nak extra itu la. Mesti dah lebih. Dari buang duit beli coffee, baik beli Coffee Barista. Yang penting, ikut suka hati nak tambah susu banyak ke Hehe




Susu Nestle Low Fat tu baru RM 5.51, Kalau ada promo dekat Lazada, boleh dapat lagi murah. Sama lah dengan harga Nescafe Gold Jar tu.


+ Coffee Bersama Tersayang

Disebabkan nak buat coffee ni makin mudah, selalu kalau buat coffee mesti tanya pasangan. “Nak coffee tak?” . Then tolong buatkan untuk pasangan. Wahhhh, kan bagus tu. So, ida and islam kalau pagi-pagi mesti tanya “ Nak coffee tak?”.

Then, minum coffee sama-sama. Kadang-kadang masa weekend tu, tengok drama korea sama-sama sambil minum coffee. Hehehe




So, memang best bila ada Nescafe Gold Barista ni. Memang sesuai untuk mereka yang gemarkan coffee and sentiasa sibuk. Yang penting, walaupon mudah dan cepat tetapi rasa coffee tetap sedap.

Ida ada mention sebelum ni, ada 5 jenis coffee yang boleh dibuat dengan menggunakan Nescafe Gold Blend Barista ni iaitu :

  • Espresso
  • Lungo
  • Americano
  • Latte Macchiato
  • Cappuccino

Pagi-pagi or anytime boleh minum dengan 1 sentuhan button di Nescafe Gold Barista Machine. Hehehe

So, berbaloi ke?

Memang Berbaloi! Memang recommend sangat dekat korang untuk beli :)


Sekarang dekat Lazada Malaysia, korang boleh beli Nescafe Gold Barista dengan harga RM 239!

Korang boleh dapatkan Nescafe Gold Barista di Lazada dengan klik salah satu link dibawah. Korang boleh pilih samaada warna merah atau hitam. Then siap dapat 2x Nescafe Gold Jar  200G secara percuma! Wahhh!

Kedua-dia ni masih available di Lazada, tapi kena cepat-cepat sebab ini kali ke-2 diorang restock. Nampak kan banyak sambutan. Hehehe







5 comments:

  1. aku tak suka letak gula, islam suka. tapi kalau minum cappuccino, kitorang letak susu je. Hehehe

    ReplyDelete
  2. Thanks share this good info, is it available in super market???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Before this, pernah nampak dekat Giant, i think Tesco pon ada. Boleh beli dekat Lazada, diorang akan ada sale 12/12 ni :)

      Delete

Iday Jual Teatox!

My Blog List