Enter your keyword

Check My New Video On Youtube!




Viral Remaja Panjat Mercu Tanda Ipoh



Sebelum berakhir 2016, ada lagi satu video atau cerita viral di social media iaitu tentang remaja yang berani panjat mercu tanda Ipoh. Iday baca dari artikel di link ini : sini

Then iday ada check kenyataan dari facebook rasmi Majlis Bandaraya Ipoh tentang isu ini, 


Masa mula-mula iday tengok artikel, iday takut dan berdebar-debar sebab risau adik iday yang buat. Sebab adik bongsu iday ni perangai dia pon gila-gila jugak. Risau juga la dia follow kawan-kawan dia and buat benda macam ni. 

Alhamdulillah, bila tengok gambar, bukan adik iday. fuhh.

tapi salah seorang instagrammer yang iday selalu check video melalui hashtag rasmi beliau.

Serius seram jugak tengok video sebab iday memang takut tinggi. Memang salute la dengan keberanian dia. Tapi, agak kurang pandai sebab tidak guna sebarang alat keselamatan. Nasib baik dipanjangkan umur and tiada apa-apa yang berlaku. 

Oh, iday ada jumpa video di twitter,





Walaupon lepas kes ni, iday takde la nak hentam teruk-teruk. Iday still suka dengan video-video yang dihasilkan oleh Farihan sebelum ini. 

Tadi pon tengok twitter, ramai dah kecam and kutuk Farihan. Dan Farihan sendiri dah delete semua gambar dan video. 


So, apa pandangan korang tentang isu ini?


7 comments:

  1. lela tengok sebelum benda ni viral lagi. mula2 maacam wow hebat rasa nak buat jugak. tapi bila baca komen org yang lagi pandai rasa macam bodoh nyaa diri ni ada perasaan nak buat jugak. semua pihak marah. Jadi takut pulak kalau terbuat. biasa lah remaja memang suka buat benda pelik2 tapi tak sedar yang akan mengundang bahaya dekat diri sendiri dan orang lain. Tapi rasa je nak buat, gayat kot nak buat lagipun tengok rangka dia dah tua benar dah tu, duk sangkut2 hammok lagi. memang mencari laa.

    ReplyDelete
  2. well, kite pun penah jadi muda dan gila-gila gak. cumanya aku terfikir kalau diaorang jatuh ni, even ade insurans pun, tak cover. so, buat perkara sia-sia kot.

    ReplyDelete
  3. takbur...islam tak ajar kite menunjuk2....klu tunjuk berani...pergi berperang...di bumi plestin..ada baiknya...

    ReplyDelete
  4. takbur..islam tak mengajar menunujuk2

    ReplyDelete
  5. Enter your comment...kesian sungguh budak2 perempuan ni...sebaiknya kamu berpakaian cawat sahaja seperti Tarzan...tidak memakai imej tudung muslimah yg beradap sopan Dan tidak kegila-gilaan seperti ITU..mungkin ada silapnya dalam asuhan keluarga Serra sahabat handai disekeliling kamu...

    ReplyDelete
  6. Kalau fikir balik, remaja yang baru nak 'up' ni akan suka explore benda2 yang unexpected macam ni dan mudah terpengaruh pada persekitaran dunia luar negara atau kawan-kawan. Mereka sedang mencari identiti diri kot. Haish, adik2 ni apa2 pun , harap dijadikan pengajaran kepada remaja yang lain supaya jangan tiru perbuatan sebegini. Hargai nyawa anda. Kalau jatuh, rasa sia2 je kan.

    ReplyDelete
  7. cuba benda baru, berani berani jugak... tapi kalau jatuh mati terus takpe.. ni kalau tak mati menyusahkan orang lain tu sendiri mau jawab laa

    ReplyDelete


Blog Archive

My Blog List