Siapa Admin Daebaking? Kawan Islam?


Iday rasa semua orang tahu tentang Daebaking kan? 

Facebook page yang memang tengah popular dan viral sekarang. Iday memang tak pernah miss tengok video yang diupload oleh Daebaking.  Admin Daebaking akan translate bahasa korea dengan bahasa melayu. Yang kelakar, bukan bahasa melayu yang formal tetapi bahasa Melayu pasar atau rojak. 



Iday rasa start viral kerana watak Hidayah yang cuba mencari boyfriend tetapi selalu dapat boyfriend yang "hanat" . Hahaha

Kebanyakkan kawan-kawan Iday yang tengok video Daebaking akan ketawa dengar subtitle bahasa melayu dalam video. Paling selalu diorang ketawa bila ada mention nama "Hidayah". 

Diorang rasa kelakar sebab sama dengan nama iday. Nama penuh iday kan Nor Hidayah.

Mula-mula tu, iday tak ambil kisah sangat dengan nama Hidayah. Maybe kebetulan je Admin Daebaking suka dengan nama Hidayah. 

Tapi bila, ada video terbaru dan nama wataknya adalah Fakhrul, iday tertanya-tanya siapa adamin Daebaking. 



Kawan Islam ke? Hahaha Oh, nama penuh Islam adalah Mohd Fakhrul Islam. Hehehe

So, memang kebetulan yang agak kelakar. Hahaha

Tapi yang penting Fakhrul and Hidayah yang real ni dah kahwin lama. Haha



Tak kisah la siapa Admin Daebaking, iday harap akan ada lebih banyak video-video macam. Memang ketawa je, terus hilang stress. Hahaha

Ini antara video favorite Iday :







Pandai betul Admin Daebaking ni Hahaha




So, korang pon layan juga video Daebaking? Kenal ke admin Daebaking? Hehehe


Till then, Bye from Hidayah 😆😆😆







Others Post




2 comments:

  1. selalu tengok yang eng sub je,. haha tak tahu pulak ada orang translatekan ke bm. kena tengok ni

    ReplyDelete
  2. hahahah siapa admin dia.. lawaklahhh iday!

    ReplyDelete

Follow My Instagram

Blog Archive