Senarai Hari Terbaik Mohon Cuti 2018 - Cuti Panjang Malaysia 2018


Hi Korang!

Kejap je dah nak sampai penghujung tahun. Apa pencapaian korang sepanjang tahun 2017? Azam tahun 2017 dah berjaya buat belum? Hehehe Jangan risau, 2018 kan ada. Semoga tahun 2018 lebih baik dari tahun sebelumnya. 



So, artikel kali ini Iday nak kongsikan dekat korang "Senarai Hari Terbaik Untuk Korang Mohon Cuti Sepanjang 2018".

Masa Iday kerja dekat Lazada dulu, awal-awal tahun dah mark dekat calendar hari apa yang bagus untuk apply cuti. Tahun ini, Alhamdulillah kerja sendiri. Nak cuti anytime pon boleh. Hahaha





Tahun ini hanya ada 12 cuti panjang, ini tak termasuk cuti setiap negeri ye. Ini memang cuti umum Malaysia.



Paling Iday suka adalah cuti bulan Februari dan September sebab panjang. Boleh la korang apply cuti awal-awal.  Hehehe

Then boleh la booking flight tikel awal-awal kalau korang plan nak travel next year, boleh dapat tiket dengan harga jauh lebih murah. Hehe

So, Iday jarang update blog sejak-sejak akhir ni, busy dengan plan untuk next year. Maklum la dah kerja sendiri. Hehe Nak jadi full time blogger and youtube creator kan.  Haha

Apa azam korang tahun depan? 







Others Post




8 comments:

  1. Thanks for the info. Yeza, dah boleh plan cuti untuk tahun 2018 dah :)

    ReplyDelete
  2. Boleh dah usha2 tarikh ni.. ahahha.. nk simpan cuti gk sbb nk travel ober sea tahun depan

    ReplyDelete
  3. Senang boleh plan utk tahun depan hehe.. Tp zaza pun tak bekerja.. So hari2 sentiasa ada cuti.. Haha

    ReplyDelete
  4. huhu.. tahun 2018 banyak sangat kenduri.. time cuti panjang lak tu.. rasa macam niat nak makan angin tu tertangguh lagi je.. hummm

    ReplyDelete
  5. Kalau masa kerja memg tgk cuti je la..hehe..tahun depan cuti bersalin jele..hege

    ReplyDelete
  6. Bestnya cuti, tapi baru lepas tukar kerja takleh la cuti. Huhu

    ReplyDelete
  7. Erm.. tahun 2018 belum plan apa apa cuti lagi. Tiap tahun nak cuti pnjng mcm ntah la. X terjadi² je. Haha

    ReplyDelete
  8. Bolehlah akak plan percutian keluarga untuk tahun 2018. Thanks iday

    ReplyDelete

Follow My Instagram

Blog Archive