Hi







Eh Eh, siapa hensem sangat ni? Hehehe

Lepas dah habis tengok drama korean Lucky Romance, sekarang Iday beralih ke drama korean yang baru sahaja ditayangkan iaitu W. Saat Iday tulis ni, Iday dah tengok 2 episode. And Iday suka sangat jalan cerita W. Lain dari mana-mana drama korean yang Iday tengok sebelum ni. Hehehe 


And boleh jadi agak pening, kalau korang tak faham or tak tengok betul-betul. Hehehe

Sinopsis

W mengisahkan tentang dua insan yang tinggal di dua dunia berbeza iaitu Kang Chul (Lee Joo-Suk) yang sangat kaya wujud dalam dunia webtoon "W" manakala Oh Yeon-Joo (Han Hyo-Joo) pula doktor di dalam dunia yang sebenar.

Ayah Oh Yeon-Joo adalah seorang pelukis komik webtoon "W" dan juga yang mencipta watak Kang Chul. Setelah 10 tahun webtoon "W" dihasilkan, Ayah Oh Yeon-Joo cuba membunuh watak Kang Chul, tetapi gagal. Lagi-lagi bila anaknya sendiri mula diserap ke dalam dunia webtoon dan menyelamatkan Kang Chul. Eh macam mana tu? Kena la tengokkkk. Hehehe




Watak Utama

Watak Kang Chul dipegang oleh Lee Joo-Suk



Watak Oh Yeon-Joo dipegang oleh Han Hyo-Joo



Info lain

Director: Jung Dae-Yoon 
Writer: Song Jae-Jung 
Network: MBC 
Episodes: 16 Release 
Date: July 20 - September 8, 2016 
Runtime: Wednesdays & Thursdays 22:00 
Language: Korean 
Country: South Korea

Galeri Gambar dan GIF dari drama









Short Video

Ini antara scene favourite Iday, scene ini la permulaan episode Oh Yeon-Joo diserap di dalam dunia webtoon dan muncul dalam lakaran komik. Kelakar tengok muka cuak Oh Yeon-Joo. Hehehe




Komen Iday

Masa mula-mula Iday tengok drama, Iday ingat macam typical korean drama yang watak kaya jumpa watak miskin (kebanyakan macam tu hehehe). Sebab kalau baca sinopsis, pada mulanya memang tak faham, bila tengok episode 1 terus faham. 

Jalan cerita pula tak slow sangat, rasanya every scene pon excited ada, kelakar pon ada. Siap seram pon ada. Hahaha Ada scene-scene kelakar and memang gelak jugak Iday tengok. Hahaha

Tak sabar nak tunggu episode 3 dan seterusnya. Hehehe

Korang boleh check link yang Iday senaraikan dibawah, biasanya kalau cerita korean, Iday akan tengok dua-dua website ni. Hehehe :)


Website 1 :http://myasiantv.se/drama/w/
Website 2 : https://www11.dramacool9.io/drama-detail/w-two-world



p/s : Ada lagi 3 korean drama yang iday tengah layan sekarang, tapi W ni yang paling Iday suka :)