Hi Korang, 

Iday memang cerewet dalam memilih produk pencuci rumah. Iday akan pilih produk yang wangi, berkesan dan selamat. Sejak dah jadi full time blogger ni, memang sepenuh masa di rumah dan wajib kena berada dalam persekitaran yang bersih. 

Barulah selesa nak buat kerja. Kan?

Biasanya kalau beli produk pencuci rumah, Iday akan bagi dekat Islam. Dia yang pandai pilih. Salah satu sebab, kadang-kadang dia juga yang akan tolong mop lantai atau cuci bilik air. Bagus betul budak ni. 

Suami siapa la tu. Hehe

Baru-baru ni, Iday ada nampak booth Kleenso dekat IOI Mall Puchong, then Islam cakap dia nak try guna produk Kleenso. 

End up, kitorang beli beberapa jenis produk Kleenso. Iday akan explain dan review setiap produk Kleenso di bawah. Mana tahu, nanti korang pula boleh cuba. 

Setakat 2 minggu Iday guna produk Kleenso, Iday memang puas hati. Hehe

Kleenso Serai Wangi Floor Cleaner


Mengandungi bahan semulajadi pati serai dan pati lemon untuk mengurangkan serangga seperti nyamuk, lipas, cicak dan semut.
 Produk ini tidak mengandungi bahan racun serangga.
 Selamat digunakan dan tidak perlu dibilas dengan air selepas menggilap lantai.
 Cecair dengan bau lembut, pH sederhana, anti-statik, melindungi lantai dari bakteria serta kilat sepanjang masa.


Dekat belakang botol tu ada tunjukkan cara untuk guna. 1 botol ini mengandungi cecair pencuci 1 liter.


Cara nak guna mudah je.

Cuma perlu campurkan 2 penutup Kleenso Serai Wangi Floor Cleaner kepada 1/2 baldi air (lebih kurang 8 liter air). Cecair pencuci warna hijau, macam warna serai. Hehe


Kemudian, mop je lantai seperti biasa. 


Hasilnya lebih berkilat. Yang penting wangi okay. Hehe



Tile & Bathroom Cleaner


Membersihkan dan mengilatkan permukaan mangkuk jubin, tandas, sinki dan lain-lain.
 Mengandungi formula anti-bakteria yang akan menanggalkan kotoran yang degil, membasmikan kuman dan menyahbaukan tandas.


Ini lagi senang nak guna, cuma spray pada tile atau dinding bilik air, kemudian scrub guna span. Kalau kotoran yang dah lama, boleh guna berus. 


Ini keadaan dinding bilik air Iday, Sebelum vs Selepas. 


Kleenso Garbage Bag

Then Iday ada 2 jenis plastik sampah dari Kleenso. Iday paling menyampah kalau beli plastik sampah, then jenis yang nipis dan cepat koyak. Nasib baik produk Kleenso ni memang bagus dan tahan. 

2 jenis yang Iday beli tu, satu untuk kertas dan plastik - barang yang kering. Satu lagi untuk sampah basah untuk guna dekat dapur. 


Overall, Iday memang suka guna produk Kleenso and akan guna untuk akan datang. Mungkin akan jadi produk pencuci wajib dalam rumah Iday. 

Korang boleh beli secara online atau di physical store. Kalau korang nak beli online, boleh check link di bawah 



Korang pernah guna produk ni? Okay tak?