Enter your keyword

Sayaiday's Categories








About Me


Hello & Assalamualaikum,

"SayaIday" sebenarnya  (I'm Iday) dan dari nama penuh iaitu Nor Hidayah. 


Menetap di Kuala Lumpur. Married to the most hilarious and loving guy in my life, ISLAM.

Kebanyakkan gambar di blog ini capture by ISLAM. Since before this, dia pernah berkerja sebagai photographer.


Kitorang sudah kahwin almost 3 tahun dan masih belum ada rezeki anak lagi. 

Bekerja di Lazada Malaysia sebagai SEO Senior Analyst hampir 3 tahun. So, Iday memang part time blogger. Siang busykan diri check website Lazada, malam pula check website sendiri. Hehehe

Iday dah mula menulis blog since 2008 tapi blog yang lain. Sekarang blog tu dah tak wujud.

Blog "sayaiday" dah ada since 2010 and masa tu Iday banyak kongsikan tentang my personal life, kehidupan Iday dekat Uitm, my favorite movies or books dan macam-macam lagi. Apa yang Iday rasa nak share, Iday akan share. Zero knowledge tentang SEO atau cara tulis blog dengan baik. Memang main hentam je. Hehehe

Sekarang Iday masih menulis tentang my personal life tetapi ada juga artikel tentang event yang Iday pergi, tempat-tempat best yang Iday lawati, food reviews, informasi, resepi dan banyak lagi.

Cara tulisan Iday di blog adalah santai. Iday akan jadi diri sendiri dan tulis apa yang Iday suka. 

Anyways, I talk too much and way too fast. Words running amok in my head. 

Writing/blogging sebenarnya banyak bantu Iday untuk share apa yang ada dalam fikiran Iday and buat pembaca faham apa yang Iday cuba sampaikan. 


Jika ada soalan atau feedback, boleh check kotak "Contact Us" di sebelah kanan blog ini.


Interested for any advertorial post, food review, product review, event invitation? Boleh check my Contact's page here : http://www.sayaiday.com/p/contact.html 

Kalau sudi, boleh check my social media platform di bawah :





Terima Kasih :)


2 comments:

  1. salam ramadhan , saya follow sini :)
    http://caraleezaty.blogspot.com

    ReplyDelete

Follow My Instagram

Blog Archive