Hallo! & Assalamualaikum :) 

Macam biasa, bila bulan puasa, banyak la drama2 melayu yang ditayangkan di tv3, tapi banyak2 tu iday paling layan tengok and tak miss lagi, drama Ramadan Jangan Pergi setiap hari selasa-khamis pukul 10 malam.


Semua watak dalam drama tu iday kenal tapi iday tak kenal watak husband Siti Saleha tu, Fir Rahman. Rupanya dia tu pelakon baru . Okay la dia berlakon, xkayu and dia pandai main watak husband yang dayus. Haha. serius menyampah ngan dia dalam drama tu. 

Drama Ramadhan Jangan Pergi ni mengisahkan tentang Farah (Siti Saleha) yang kahwin dengan Johan (Fir Rahman) tanpa restu ibu bapa diorang. So, masing2 kena buang keluarga. Family Johan buat anggapan yang Johan ni kena bomoh oleh Farah. Kakak Johan kenalkan Johan dengan Nadia. Akhirnya diorang rapat. Family Johan suka Nadia and nak Johan cerai dengan Farah. Nak taw lagi, korang tengok sendiri la cerita tu ye. Hehe

Ni first time aku layan drama melayu macam ni. Adamaya or watever drama yang popular before ni pon aku tak layan. Haha Aku menyampah gila dengan Johan & sakit hati dengan Farah sebab senang dipergunakan oleh Johan. Hahaha 

Drama ni bagus sebab dia tak pakai hero2 yang dikenali, macam langkah bijak dia amik pelakon macam Fir Rahman. Sebab kita tak boleh nak sangka watak dia macam mana. Hahaha 

Jom tengok drama ni, and uji kesabaran korang masa tengok drama ni. Haha