Header Ads

Fire Noodle Challenge - Spicy Korean Ramen Samyang


Hi




Korang dah try Spicy Korean Ramen Samyang? Mula-mula iday tahu tentang Samyang ni lepas iday makan 1 suap ramen yang Sara buat during lunch. 1 suap pon dah pedas okay. Hahaha Then Sara cakap mee tu popular and ramai yang buat "Fire Noodle Challenge" di youtube dengan makan ramen tu. 

Kalau nak tahu, Islam memang tak makan pedas. Dia suka pedas tapi tak tahan pedas. Or maybe dia tak suka pedas yang sangat2 pedas tu. Dia suka pedas yang biasa-biasa. Apa aku merapu ni. Hahaha 

Iday pula memang suka makan pedas. Iday pernah makan megi kari letup tu then letak cili 5-10 biji. Berasap jugak la. Tapi sedap. Dulu-dulu masa belajar, makan nasi berlauk mesti nak ada kicap cili padi. Baru syok makan. Hehehe

So, Iday apa lagi, cabar Islam makan Korean Spicy Ramen ni. Mula-mula Islam macam mempersoalkan la, "Pedas sangat ke mee ni" "Ye ke pedas?" 

Belum try mana kita tahu kan. Hehehe So, korang boleh check video bawah ni. Macam mana Islam tahan makan Spicy Korean Ramen Samyang ni. Hehehe 





Hahaha. Ada berani? Iday and Geng Kemarau plan nak buat Challenge ni masa Food Trip kitorang dekat Penang nanti. Tak sabar! Hehehe

Btw, yang kitorang beli ni memang ada cop Halal. Korang boleh check dekat Giant atau Jusco. Iday beli ni pon kebetulan jumpa dekat Giant. Hehehe

Selamat mencuba. 




Kalau berminat untuk baca artikel lain, boleh check "Related Post" atau cari dalam kotak "Search" dibawah ↓↓↓↓


13 comments

Syafiqah Hashim said...

Hahahhaaa.. PERHHH! Kalau pika memang tak makan dah.. Pika tak makan pedas! hahahaa.. Cabaran confirm awal2 ditolak. muahahahaa.. Tahniah Islam berjaya tahan..

miss eimanhikmah said...

hahahaah br cecah bibir dh pedas sgt tu..hehehe

Anonymous said...

kat mane nak cari... jenuh pusing satu kl x jumpe,, haha

sayaiday said...

Laaa, pika memang tak makan pedas ke? Islam pon memang tak makan pedas, tapi dia nak juga cuba. memang menangis la.hehehehe

Unknown said...

Mana nak cri area k.l

Unknown said...

Mana nak cri area k.l

Unknown said...

Mana nak cri area k.l

Unknown said...

Mana nak cri area k.l

Unknown said...

Mana nak cri area k.l

atiehilmi.com said...

wuhuuuuu-- walaupun kakak hantu pedas tapi sampai ke hari ni belum gagah nak mencuba.. hee~ sebab dia mee.. mihun ke kuey teow ke tak de eh ?

Tengkubutang said...

nampak sedap je tengok.. tapi org gastrik makan takpe keee? huhuhu

Ieza Zaslia said...

saya dulu umur 10 tahun pernah disahkan oleh DR sakit gastrik... lepas tuh tak boleh jadi kalu tak makan pedas kerana takde ummmphhh...
sampai sekarang still mkn pedas...gastrik takde pun..
mind set jugak kalu nak mkn megi nih...
jgn set kalu mkn megi pedas nih leh sakit gastrik.. hihihihihi try ler... sedapp sangatttt! lazat weeeiiii

Unknown said...

Nk tnya kt belah utara ade ke jual ni