Header Ads

Movie Sinopsis & Trailer | Bridget Jones's Baby


Hi  

Siapa yang pernah tengok Bridget Jones? Iday still simpan lagi dua movie series Bridget Jones. Sangat lama kot movie dia, movie pertama iaitu Bridget Jones's Diary mula ditayangkan masa 2001. Then sequel Bridget Jones: The Edge of Reason ditayangkan pada tahun 2004. Masa tu zaman muda Renee Zellweger, Hugh Grant and Colin Firth. 



Iday tak tengok masa movie tu mula-mula ditayangkan, tapi Iday ingat Iday tonton movie tu melalui CD. Suka gila watak Bridget Jones sebab kelakar. Salah satu sebab Iday suka movie ni, sebab diorang ni British. so accent tu memang comel je. Hehehehe

Tadi Iday check timeline Facebook, ada orang share Trailer Bridget Jones's Baby. Wahhhhh, she's back and memang lain la dalam movie ni sebab masing-masing dah tua. Bukan tua sangat cuma dah matang. Hehehe




Cuma tak best sebab Hugh Grant tak berlakon, then ada watak baru yang dipegang oleh Patrick Dempsey. Kenal tak? Ala doktor hensem yang berlakon dalam Grey's Anatomy. Hehehe 

Check trialer :


Sinopsis Bridget Jones's Baby :

Bridget Jones putus dengan Mark Darcy. Pada umur 40-an dan masih solo, Bridget mula fokus pada kariernya sebagai top news producer dan mempunyai kehidupan yang lebih baik bersama rakan-rakan. Tapi, kehidupan Bridget mula kucar-kacir apabila jumpa dengan Amerian guy yang hensem, Jack (Patric Dempsey) dan Mark Darcy. 

Kemudian, Bridget Jones mengandung. And dia tak sure siapa ayah kepada baby yang dia kandung, sama ada Jack atau Mark Darcy. 

Info lain : 

Director : Sharon Maguire
Writer : Helen Fielding
Genre : Comedy/Romance
Release date : 16 September 2016



Movie ni keluar lambat lagi, keluar 16 September. Aduh, semua movie yang best mesti keluar September. Hahahaha Sempat sangat la kalau korang nak tengok movie Bridget Jones sebelum ni. Hehehe




Siapa suka Bridget Jones's Diary? Hehehe


Kalau berminat untuk baca artikel lain, boleh check "Related Post" atau cari dalam kotak "Search" dibawah ↓↓↓↓


11 comments

Bembem said...

I love Bridget Jones! She is not skinny or sexy like most of the hollywood movie star character but she is still beautiful and adorable. This movie will be awesome!

cindyrina said...

Oh! lama betul tak tengok lakonan dia. I love her in Bridget Jones Diary. I can't miss this. Thanks for review Ida!

Pui San said...

I really, rarely watch Hollywood movies unless it is really really famous! but, I will consider to watch this movie if I rmb haha :)

Unknown said...

Can't wait for the movie as I'm a big fan of Bridget Jones

Sin Yee said...

Hmmmm... I didn't hear of this movie eh.. Thanks for sharing. Should find this out.

Miera Nadhirah said...

Alah maaaakkkk lamanya nak tunggu..... baru ingat nak pergi tengok dan nak check bila movie ini keluar tengok bulan 9!!! Haiiissshhh

Miriam said...

OMG!! I cannot wait to watch this!!!!!! Super long ago show finally out with the sequel

GengQian said...

it is a must watch movie! i love the story - it's my all-time favourite!

Caroline said...

Can't wait for this movie to be released!!!

Betty's Journey said...

I never see the movie before but it seem nice the story.

Ivy Kam said...

Ooo I like the cast, especially Renee, she's my fav actress, will definitely support her movie :)