Hi  

Siapa yang pernah tengok Bridget Jones? Iday still simpan lagi dua movie series Bridget Jones. Sangat lama kot movie dia, movie pertama iaitu Bridget Jones's Diary mula ditayangkan masa 2001. Then sequel Bridget Jones: The Edge of Reason ditayangkan pada tahun 2004. Masa tu zaman muda Renee Zellweger, Hugh Grant and Colin Firth. 



Iday tak tengok masa movie tu mula-mula ditayangkan, tapi Iday ingat Iday tonton movie tu melalui CD. Suka gila watak Bridget Jones sebab kelakar. Salah satu sebab Iday suka movie ni, sebab diorang ni British. so accent tu memang comel je. Hehehehe

Tadi Iday check timeline Facebook, ada orang share Trailer Bridget Jones's Baby. Wahhhhh, she's back and memang lain la dalam movie ni sebab masing-masing dah tua. Bukan tua sangat cuma dah matang. Hehehe




Cuma tak best sebab Hugh Grant tak berlakon, then ada watak baru yang dipegang oleh Patrick Dempsey. Kenal tak? Ala doktor hensem yang berlakon dalam Grey's Anatomy. Hehehe 

Check trialer :


Sinopsis Bridget Jones's Baby :

Bridget Jones putus dengan Mark Darcy. Pada umur 40-an dan masih solo, Bridget mula fokus pada kariernya sebagai top news producer dan mempunyai kehidupan yang lebih baik bersama rakan-rakan. Tapi, kehidupan Bridget mula kucar-kacir apabila jumpa dengan Amerian guy yang hensem, Jack (Patric Dempsey) dan Mark Darcy. 

Kemudian, Bridget Jones mengandung. And dia tak sure siapa ayah kepada baby yang dia kandung, sama ada Jack atau Mark Darcy. 

Info lain : 

Director : Sharon Maguire
Writer : Helen Fielding
Genre : Comedy/Romance
Release date : 16 September 2016



Movie ni keluar lambat lagi, keluar 16 September. Aduh, semua movie yang best mesti keluar September. Hahahaha Sempat sangat la kalau korang nak tengok movie Bridget Jones sebelum ni. Hehehe




Siapa suka Bridget Jones's Diary? Hehehe