New Video On Youtube.com/Sayaiday

Video Dan Lirik Lagu Dinda Masdo (Video Viral)


Hi Korang!

Gara-gara video Ali (vokalis Kugiran Masdo) dan @aininahasnul viral dekat sosial media, Iday terjebak sekali tersuka tanpa sengaja lagu Dinda tu. Sebenarnya iday memang tahu kumpulan Kugiran Masdo ni sebab diorang ni asalnya The Lipstik. Teringat pula zaman-zaman layan lagu Indie dulu Hahahaha


Video yang viral tu diupload oleh Ainina Hasnul di Istagram beliau dan kini jumlah tontonan hampir 2 juta. Lepas video ni viral, terus ramai mencari lagu Dinda ni.

Iday upload video tu dekat IG Iday sebab tak boleh move on dia punya comel. Hehehe Siap edit dulu sebab video asal, sound dia macam pecah hehehe



Serius lirik lagu tu macam best sangat sampai buat korang senyum, especially yang dah berpunya. As for me, feeling-feeling macam my husband tengah pujuk Hahahaha

So, Iday nak share lirik lagu Dinda dan video lirik lagu di bawah. Kugiran

Lirik Lagu Dinda - Kugiran Masdo

apa khabar dinda
lama tak jumpa
rasanya hampir dua purnama
rindu didada tak siapa yang tahu

dinda jauh di sana
jauh dimata 
namun dihati sentiasa ada
menemani dikala gundah gulana

dinda kanda pergi hanya
seketika cuma
inikan semua
demi masa depan kita

dinda jangan marah - marah
takut nanti lekas tua
kanda setia orangnya
takkan pernah mendua

dari jutaan bintang
dinda paling gemerlapan
dari segenap wanita
dindalah yang paling menawan

Ini Video LIVE Persembahan Kugiran Masdo


Iday paling suka 2 rangkap lirik ni :

kanda setia orangnya, takkkan pernah mendua

dari segenap wanita, dindalah yang paling menawan

Ayat pujuk yang bikin hati cepat cair gitu. Memang terbaik la lirik lagu Dinda ni. Dia punya feel macam lagu Ragaman, memang related dengan diri sendiri. Hehehe


Korang dah dengar lagu ni? Okay tak?

2 comments: