Enter your keyword

Makan-makan di Boat Noodle @ Publika.


Boat Noodle ni pernah jadi trend dulu, trend sebelum aiskrim pasu dan pisang cheese. Masa tu memang ramai yang datang & ramai blogger share tempat ni. Iday pula memang tertarik nak pergi, lagi-lagi ramai yang cakap sedap and harga murah. 

Semalam plan nak makan tempat lain, last-last sampai kat Publika. Then cakap kat Islam,

Iday : Jom makan boat noodle! 

Islam : Sedap ke? Mahal ke? Okay ke? Apa review?





Hahahahaha, sebenarnya islam bab2 nak try kedai makan baru ni memang dia sangat pentingkan review orang. which is dia taknak duit dia melayang macam tu kalau makanan tak sedap and tak berbaloi dengan harga, mesti boleh buat dia menyesal 7 hari 7 malam. Hahaha



So, apa yang kitorang makan? Setelah baca segala review blog pasal tempat ni. Iday and Islam order semua empat-empat main dishes tu iaitu Pathumthani Beef Thai Rice Noodle, Ayutthaya Beef Thai Rice Noodle, Pathumthani Chicken Thai Rice Noodle, Ayutthaya Chicken Thai Rice Noodle. Then ordey Ka Num Tuay sebab ramai review sedap. Padahal Ka Num Tuay ni lebih kurang macam kuih talam (or nama kuih apa ntah, lupa).






Untuk air, iday order Cha Yen (Thai Iced Tea) and Islam Green Tea Blend (lupa nama, haha). Tapi serius, iced tea dia memang sedap. Pekat, xmanis sangat tapi sedap. Kawwwwww! Hehehehe


Agak-agak korang, berapa mangkuk kitorang makan? Iday dapat tahu rekod paling banyak untuk sorang makan adalah 52 mangkuk. Gila banyak. Iday and Islam tak makan banyak pon, 19 mangkuk. Islam makan 5 and the rest is mine. Hahahahahaha 


Hahahaha, beria sangat nampak aku makan tu. 


Harga satu mangkuk adalah RM1.90, tetapi untuk kitorang yang jenis berkira every sen ni, RM2.00 1 mangkuk. Memang murah kalau korang makan like 2-3 mangkuk. Kalau jenis macam aku ni? Hahahah So, bagi aku tak murah dan tak mahal. Hehehe



So, next time nak datang lagi tak?

Kalau untuk dinner, lepak dengan Islam, maybe tak. sebab ramai sangat. Full house kot. Bila nak makan, macam nak cepat sebab kesian dengan orang yang tunggu kat luar. Hahaha Then, islam tak suka sangat kot, sebab tu dia makan 5 je. Hehehe

Kalau lepak dengan kawan, for sure datang lagi. Boleh lawan sape makan paling banyak mangkuk. Hehehehe

Yang mana belum try, boleh try okay :)

Publika Block C5, Level G3 Lot 30a



10 comments:

  1. perghhh.. terbaek.. kalau 1 mangkuk rm5 cuak gak nak ambik banyak2.. hehe

    ReplyDelete
  2. Sedap ! Rasa macam nak pergi makan pula balik kerja ni. Teh Ais dia memang powerrrrr. :D

    ReplyDelete
  3. puhhhhh kalau bab makan2 ni, nak2 pulak meee adoiii melelh air lio, pekena ulak green tea dap nye...kena try ni

    ReplyDelete
  4. Wah sedapnya! Wajib terjah restoran ni nak melayan tekak sesekali... hehe

    ReplyDelete
  5. Hurmm.... memang teringin sangat nak pergi rasa makan2 kat tempat nie.... tapi belum ada kelapangan....

    ReplyDelete
  6. hihihi qila gi yg dkt Jaya One mmg best muahahahhaah
    banyak nya kak iday makan T_T
    hahahahah
    tapi sedap kannnn ayuthaya hihi

    ReplyDelete
  7. Assalam iday,
    eeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    geram nengok mee bermangkok2 tuuuuuuuuuuuuu
    penang takdak sob3

    ReplyDelete
  8. Belum try makan boat noodle ni msh review lg.. Mgkn akan cuba juga satu hari nnti sbb mcm sedap jer.. :-)

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List